X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem W jaki sposób polepszyć jakość komórki jajowej

W jaki sposób polepszyć jakość komórki jajowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:22

/  Zgłoś
    W poprzednim miesiącu w czasie zabiegu in vitro pobrano mi 3 komórki z czego tylko jedna się zapłodniła i była b. słabej jakości 4C. Byłam stymulowana Menopurem 225 i od 21 dnia cyklu poprzedzającego miesiączkę brałam Gonapeptyl Dialy. W związku z czym mam pytanie. W jaki sposób mogę choć trochę wpłynąć na jakość komórki jajowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:23

Caroline, Viviana, Holly go, freya, Kena1983, justa1234, shooa, roletka, Niuta, mażona, gabi544, chruszczow, Lili87, Mani, Beata.D, Magdala, gretka, Anna255, gaja13, Linka05, Anatolka, kapturnica, Pszczelka, Martynka30, elcia_aa, gas, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 08:25

/  Zgłoś
    Postępowanie powinno być uzależnione od wyników badań, w szczególności poziomu hormonów. W przypadku niedoboru lub nadmiaru niektórych z nich, czasem istnieje możliwość starania się o poprawę jakości komórek jajowych. Trudno jest jednak jednoznacznie odpowiedzieć na Pani pytanie, bez szczegółowych informacji i wyników badań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ