Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem W jaki sposób polepszyć jakość komórki jajowej

W jaki sposób polepszyć jakość komórki jajowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:22

/  Zgłoś
    W poprzednim miesiącu w czasie zabiegu in vitro pobrano mi 3 komórki z czego tylko jedna się zapłodniła i była b. słabej jakości 4C. Byłam stymulowana Menopurem 225 i od 21 dnia cyklu poprzedzającego miesiączkę brałam Gonapeptyl Dialy. W związku z czym mam pytanie. W jaki sposób mogę choć trochę wpłynąć na jakość komórki jajowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:23

Caroline, Viviana, Holly go, freya, Kena1983, justa1234, shooa, roletka, Niuta, mażona, gabi544, chruszczow, Lili87, Mani, Beata.D, Magdala, gretka, Anna255, gaja13, Linka05, Anatolka, kapturnica, Pszczelka, Martynka30, elcia_aa, gas, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 08:25

/  Zgłoś
    Postępowanie powinno być uzależnione od wyników badań, w szczególności poziomu hormonów. W przypadku niedoboru lub nadmiaru niektórych z nich, czasem istnieje możliwość starania się o poprawę jakości komórek jajowych. Trudno jest jednak jednoznacznie odpowiedzieć na Pani pytanie, bez szczegółowych informacji i wyników badań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ