X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem W jaki sposób polepszyć jakość komórki jajowej

W jaki sposób polepszyć jakość komórki jajowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:22

/  Zgłoś
    W poprzednim miesiącu w czasie zabiegu in vitro pobrano mi 3 komórki z czego tylko jedna się zapłodniła i była b. słabej jakości 4C. Byłam stymulowana Menopurem 225 i od 21 dnia cyklu poprzedzającego miesiączkę brałam Gonapeptyl Dialy. W związku z czym mam pytanie. W jaki sposób mogę choć trochę wpłynąć na jakość komórki jajowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:23

Caroline, Viviana, Holly go, freya, Kena1983, justa1234, shooa, roletka, Niuta, mażona, gabi544, chruszczow, Lili87, Mani, Beata.D, Magdala, gretka, Anna255, gaja13, Linka05, Anatolka, kapturnica, Pszczelka, Martynka30, elcia_aa, gas, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 08:25

/  Zgłoś
    Postępowanie powinno być uzależnione od wyników badań, w szczególności poziomu hormonów. W przypadku niedoboru lub nadmiaru niektórych z nich, czasem istnieje możliwość starania się o poprawę jakości komórek jajowych. Trudno jest jednak jednoznacznie odpowiedzieć na Pani pytanie, bez szczegółowych informacji i wyników badań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ