X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Wysokie AMH a in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:39

/  Zgłoś
    Moje AMH wynosi obecnie 12,76 - mam PCOS, moj partner ma slabe nasienie, doradzaja nam in vitro. Zastanawiam sie czy przy takim AMH uda sie wystymulowac jajeczka zdolne do zaplodnienia? ponoc przy PCOS jest wieksze ryzyko hiperstymulacji, czy to prawda?

Maka, aja, Kasia *, Basik122, vincaminor, Nadira, wisienka, Anatolka, Elmirka, freya, Tilka, Kamilka, Madzia82, kuciak, Nailew, zoe31, Agnieszka_A., sedinum82, gosiunia lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:06

/  Zgłoś
    W zespole policystycznych jajników faktycznie wzrasta ryzyko hiperstymulacji; przy wysokim poziomie AMH może także wystąpić trudność z wystymulowaniem komórek jajowych. Wysokie AMH nie koreluje jednak z gorszą jakością komórek, a więc ich zdolnością do zapłodnienia. Postępowanie w Pani przypadku z pewnością będzie wymagało doświadczenia w prowadzeniu stymulacji i szczegółowej analizy.

Anna255 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ