Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Wysokie AMH a in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:39

/  Zgłoś
    Moje AMH wynosi obecnie 12,76 - mam PCOS, moj partner ma slabe nasienie, doradzaja nam in vitro. Zastanawiam sie czy przy takim AMH uda sie wystymulowac jajeczka zdolne do zaplodnienia? ponoc przy PCOS jest wieksze ryzyko hiperstymulacji, czy to prawda?

Maka, aja, Kasia *, Basik122, vincaminor, Nadira, wisienka, Anatolka, Elmirka, freya, Tilka, Kamilka, Madzia82, kuciak, Nailew, zoe31, Agnieszka_A., sedinum82, gosiunia lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:06

/  Zgłoś
    W zespole policystycznych jajników faktycznie wzrasta ryzyko hiperstymulacji; przy wysokim poziomie AMH może także wystąpić trudność z wystymulowaniem komórek jajowych. Wysokie AMH nie koreluje jednak z gorszą jakością komórek, a więc ich zdolnością do zapłodnienia. Postępowanie w Pani przypadku z pewnością będzie wymagało doświadczenia w prowadzeniu stymulacji i szczegółowej analizy.

Anna255 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ