X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Amh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Merisa Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:27

/  Zgłoś
    Witam mam 40lat Amh 0 08 czy to już koniec? :( fsh 2,48.. Nie da się już nic zrobić więcej.. Dodam że w ciąże szybko zachodzilam mam już dziecko chciałam jeszcze jedno lecz w tamtym roku poronilam..

kamenkaa, Niezwykła, Ann22 lubią tę wiadomość

• dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 12 września 2019, 11:18

/  Zgłoś
    Wynik AMH na poziomie 0,08 drastycznie zmniejsza prawdopodobieństwo naturalnego uzyskania ciąży, aczkolwiek nie wyklucza go zupełnie. Badanie AMH jest jednym z podstawowych badań potencjału rozrodczego kobiety. Jednak do oszacowania szans na zajście w ciążę potrzebna jest ocena pęcherzyków antralnych w jajnikach podczas badania ultrasonograficznego.

Proszę także pamiętać, że przyczyna problemów z zajściem ciążę może dotyczyć obojga partnerów. Dlatego diagnostykę prowadzi się zawsze jednocześnie zarówno kobiety jak i mężczyzny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ