Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Endometrium do transferu

Endometrium do transferu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania77 Nowa

Wysłany: 24 lipca 2019, 16:49

/  Zgłoś
    Juz od 6 miesiecy przygotowuje sie do transferu zaplodnionych komorek (jajka sa od dawczyni) I max endometrium moge dojsc do 7.2mm. Bralam estrofem I teraz zmienil mi lekarz na estrogen w zelu. Dzisiaj mialam 6 mm I mam 2 dni na dojscie do 8mm. Cos mi sie wydaje ze bedzie znowu klapa I kolejny cykl stracony. Mam 42 lata I juz nie wiem co mam robic !! Co moze mi pomoc zeby endometrium mialo chociaz 8mm....

• dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 12 września 2019, 10:56

/  Zgłoś
    Z Pani wpisu wynika że jest pani pod opieką specjalisty, który zna historię medyczną
    Pani i partnera. Podjęte przez niego procedury medyczne są zapewne dostosowane
    do Państwa przypadku, tak aby w maksymalnie możliwym stopniu przygotować Pani
    endometrium do przyjęcia zarodka i ciąży.

Jeśli nie miała Pani jeszcze wykonywanej histeroskopii, warto ją wykonać. Zalecam
    histeroskopię wraz z scratchingiem endometrium i badaniem histopatologicznym w
    drugiej fazie cyklu. Badanie to da odpowiedź, czy w obrębie jamy macicy obecną są
    zmiany patologiczne, jaka jest struktura endometrium oraz czy endometrium wchodzi
    w fazę wydzielniczą. Dopiero taka wiedza pozwoli zaplanować dalsze leczenie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ