X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Plamienia

Plamienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:13

/  Zgłoś
    Dzień dobry, mam 35 lat i zaczęłam starać się o dziecko kilka miesięcy temu (ok. 6-7 mies.). Cykle mam w miarę regularne, ale co miesiąc pojawiają mi się plamienia ciemnobrązowe rozpoczynające się mniej więcej po 4 dniach od zakończenia miesiączki (krwawienie trwa około 3-4 dni i jest bardzo intensywne). Czy powinnam to skosnultować z lekarzem czy na razie starać się i czekać co będzie? Owulację chyba mam bo zawsze przed bolą mnie jajniki, testy owulacyjne wychodzą pozytywne. Mało mam jednak też śluzu płodnego.

julka_kulka, PleySej lubią tę wiadomość

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:48

/  Zgłoś
    Nieprawidłowe plamienia w obrębie jamy macicy wymagają konsultacji z lekarzem. Przyczyn plamień międzymiesiączkowych może być wiele m.in. nieprawidłowości w obrębie macicy, polipy, przerosty, zaburzenia hormonalne np. hiperprolaktynemia, czy niedoczynność tarczy etc. Diagnostykę warto rozpocząć od badań hormonalnych oraz badania ultrasonograficznego. Ze względu na wiek oraz fakt, iż stara się Pani o dziecko zalecam konsultację ze specjalistą lub wizytę w ośrodku leczenia niepłodności.

Korek lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ