X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Plamienia

Plamienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:13

/  Zgłoś
    Dzień dobry, mam 35 lat i zaczęłam starać się o dziecko kilka miesięcy temu (ok. 6-7 mies.). Cykle mam w miarę regularne, ale co miesiąc pojawiają mi się plamienia ciemnobrązowe rozpoczynające się mniej więcej po 4 dniach od zakończenia miesiączki (krwawienie trwa około 3-4 dni i jest bardzo intensywne). Czy powinnam to skosnultować z lekarzem czy na razie starać się i czekać co będzie? Owulację chyba mam bo zawsze przed bolą mnie jajniki, testy owulacyjne wychodzą pozytywne. Mało mam jednak też śluzu płodnego.

julka_kulka, PleySej lubią tę wiadomość

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:48

/  Zgłoś
    Nieprawidłowe plamienia w obrębie jamy macicy wymagają konsultacji z lekarzem. Przyczyn plamień międzymiesiączkowych może być wiele m.in. nieprawidłowości w obrębie macicy, polipy, przerosty, zaburzenia hormonalne np. hiperprolaktynemia, czy niedoczynność tarczy etc. Diagnostykę warto rozpocząć od badań hormonalnych oraz badania ultrasonograficznego. Ze względu na wiek oraz fakt, iż stara się Pani o dziecko zalecam konsultację ze specjalistą lub wizytę w ośrodku leczenia niepłodności.

Korek lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ