X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Plamienia i progesteron brak ciąży

Plamienia i progesteron brak ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • _dariś'99 Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:11

/  Zgłoś
    Witam,
    Od 3 lat mam plamienia ciemnobrazowe przed miesiaczkowe zaczynają się 2 dni przed rozpoczęciem miesiączki i ok 2 dni po zakończeniu miesiączki. Stosowalam duphaston jednak on nic nie pomógł, ponadto podejrzewam u siebie niewydolność cialka żółtego.. Staramy sie z narzeczonym 8 miesiąc o dziecko.. Nie wiem co mam dalej robić. Cykle wahają się od 27 dc do 29 dc. W pobliżu owulacji występują chwilowe bóle jajnika. Jedna ciaza biochemiczna 11.2017r. Dziękuję z góry za odpowiedź.

Pikolo, PleySej, Klasia, Ania sz, MojeMarzenie lubią tę wiadomość

• dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:03

/  Zgłoś
    Nieprawidłowe plamienia wymagają zawsze konsultacji lekarskiej. Diagnostykę należy rozpocząć od oznaczenia hormonów: AMH, prolaktyny, a także poziomu witaminy D3. W celu oceny wydolności ciałka żółtego należy oznaczyć stężenie progesteronu. Badanie wykonuje się pomiędzy 21 a 23 dniem cyklu, w zależności od dnia wystąpienia owulacji (6 - 9 dni po owulacji). Istotne jest także dokładne badanie ultrasonograficzne w celu monitorowania cyklu. W związku z tym, że staracie się Państwo o dziecko zalecam kontakt z lekarzem specjalistą lub wizytę w ośrodku leczenia niepłodności.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ