WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Plamienia i progesteron brak ciąży

Plamienia i progesteron brak ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • _dariś'99 Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:11

/  Zgłoś
    Witam,
    Od 3 lat mam plamienia ciemnobrazowe przed miesiaczkowe zaczynają się 2 dni przed rozpoczęciem miesiączki i ok 2 dni po zakończeniu miesiączki. Stosowalam duphaston jednak on nic nie pomógł, ponadto podejrzewam u siebie niewydolność cialka żółtego.. Staramy sie z narzeczonym 8 miesiąc o dziecko.. Nie wiem co mam dalej robić. Cykle wahają się od 27 dc do 29 dc. W pobliżu owulacji występują chwilowe bóle jajnika. Jedna ciaza biochemiczna 11.2017r. Dziękuję z góry za odpowiedź.

Pikolo, PleySej, Klasia, Ania sz, MojeMarzenie lubią tę wiadomość

• dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:03

/  Zgłoś
    Nieprawidłowe plamienia wymagają zawsze konsultacji lekarskiej. Diagnostykę należy rozpocząć od oznaczenia hormonów: AMH, prolaktyny, a także poziomu witaminy D3. W celu oceny wydolności ciałka żółtego należy oznaczyć stężenie progesteronu. Badanie wykonuje się pomiędzy 21 a 23 dniem cyklu, w zależności od dnia wystąpienia owulacji (6 - 9 dni po owulacji). Istotne jest także dokładne badanie ultrasonograficzne w celu monitorowania cyklu. W związku z tym, że staracie się Państwo o dziecko zalecam kontakt z lekarzem specjalistą lub wizytę w ośrodku leczenia niepłodności.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ