X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Pozytywne Testy owulacyjne cały cykl

Pozytywne Testy owulacyjne cały cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia1307 Nowa

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:55

/  Zgłoś
    Witam. W lutym poroniłam trzecią ciążę. Od tego czasu testy owulacyjne w każdym dniu cyklu mam pozytywne,. Nie mam żadnych torbieli w usg. Czy to jest normalne. Czy powinno mnie to martwić. Co może powodować że testy te są cały czas pozytywne?

ola_g89 lubi tę wiadomość

• dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 12 września 2019, 11:27

/  Zgłoś
    Najdokładniejszą i najbardziej wiarygodną formą wyznaczania owulacji jest ultrasonograficzny monitoring cyklu. Zalecam także wykonanie badań hormonalnych: FSH, LH, estradiol, prolaktyna, AMH, TSH.

Przed przystąpieniem do starań o dziecko należy także ustalić przyczynę poronień. W pierwszej kolejności należy wykonać badanie genetyczne kariotypu obojga partnerów. W celu dogłębnej diagnostyki zalecam wizytę u specjalisty lub w ośrodku leczenia niepłodności.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ