X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Starania o dziecko po przeszczepie nerki

Starania o dziecko po przeszczepie nerki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natasha✌️ Nowa

Wysłany: 19 lipca 2019, 14:51

/  Zgłoś
    Rozpocznę swoją wiadomość od tego , że od ponad 3 lat jestem po przeszczepie nerki. Staramy się z Mężem o dziecko 7 miesiąc. Z chorobą zmagam się już 20 lat. Jestem pod stałą kontola transplantologa , zażywam leki immunosupresyjne dopasowane do kobiet które panują zajść w ciążę. Od tego cyklu po raz pierwszy zażywam luteinę od 16 dnia cyklu przez 10 dni ponieważ przed miesiączką występowały u mnie plamienia brunatną krwią. Od paru miesięcy każdego rana mierze temperę swojego ciała , prowadzę kalendarzyk w którym notuje informacje na temat temperatury , sluzu , współżycia z Mężem. Staram się być aktywna mimo choroby jak staram się również prowadzić dietę. Niestety do tej pory nie udako mi się w ciążę zajść. Cała sytacja jest dla mnie bardzo trydna ponieważ nie wiem gdzie tkwi problem. Ginekolog stwierdził po nadaniu ze mam tyłozgięcie macicy. Zalecił uprawienie seksu w pozycji ,, łokcie.. kolana,, tak tez z mężem postępujemy . Po każdym stosunku staram się leżeć tak by sperma nie wypływała ze mnie przynajmniej przez 20 min. Uprawiamy seks z Mężem od 10 dnia cyklu co drugi dzień. Największym problem jest dla mnie to ze mieszkamy w Holandii . Niestety tutaj nie ma takiej szansy bym mogła spotkać się z ginekologiem by omówić wazne dla mnie sprawy. Dlatego piszę o pomoc tutaj. Bardzo pragnę miec dziecko ale tez pragnę by dziecko było podczas ciąży bezpieczne i rozwijało się prawidłowo. Dołożę wszelkich starań by wszystko przebiegło bezpiecznie dla mnie i dziecka. Z góry dziękuję za pomoc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ