10 miesięcy starań + 3 lata seksu bez zabezpieczeń i nic
-
Witajcie. Jestem tu nowa, wybaczcie jeśli źle wpisuję temat lub już taki istnieje, ale jeszcze nie do końca się tu we wszystkim połapałam . Otóż, od czerwca poprzedniego roku (10 miesięcy wstecz) poczęliśmy starania o dziecko. Może nie do końca starania, bo po prostu, że tak brzydko powiem, mój luby zaczął wtedy kończyć we mnie . nie wychodziło. we wrześniu zaczęliśmy dokładniejsze działania. obliczałam kiedy mam owulację, mierzyłam temp., robiłam testy owulacyjne.. i do dziś nie potrafię zajść w ciążę. już trochę wyluzowałam i mówię, że co ma być to będzie. od grudnia przyjmuję kwas foliowy, a od marca olejek z wiesiołka. muszę powiedzieć, że kalendarzykowo mam dni płodne i widzę znakomitą poprawę śluzu. muszę też zaznaczyć, że mam nieregularne cykle. nieraz 27, 28,29,30,31, ale nie było więcej,niż 32 dni. dokładnie więc nie wiem, kiedy mam owulkę. testy w dniach płodnych wychodzą pozytywnie. bardziej martwi mnie to, że tak naprawdę od 3 lat nigdy się nie zabezpieczamy, z tym,że prędzej mąż był za granicą, więc nie współżyliśmy co miesiąc. i nie zawsze konczył we mnie. patrzac jednak na to powinnam zajść w ciążę. kochamy się często, bo 3-4 razy na tydzień minimum. nieraz po 3 razy dziennie, jak jest ochota. od końca marca mierzę temperaturę, ale nie jest o stałych porach, bo mam głupią pracę i róznie pracuję. możecie spojrzeć na moje wykresy. Nie wiem, czy się nie pokoić iść do lekarza? co o tym myślicie? pozdrawiam i liczę na jakieś odpowiedzi......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-