18+ Młode mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo, też chciałam takie coś zrobić, bo są mamy 35+, są mamy koło 30, a dla młodszych nic
Co prawda ja już zobaczyłam drugą kreseczkę i staraliśmy się o drugie dzieciątko, ale z chęcią się przyłączę, bo jak staraliśmy się o pierwsze, to właśnie 18 miałam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzAgatka wrote:Eh... wiecie co, ja zawsze marzyłam, że będę młodą mamą... a ten czas zleciał i jestem już starą 26letnią bezdzietną babą
Anoolka, Jackie, FeliceGatto, Agaata, AniaR88, Jus1985, Strażaczka90, Unlike, ulek, vanessa, Chanela, basiulkaa_89, weronika86, madziallena, Paula_29, Bergo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:Nie pasuje do tego watku, bo jestem z zupelnie innego przedzialu wiekowego. Chce tylko skomentowac ten konkretny post. Bo jesli 26-latka jest "stara baba", to ja ide sie do trumny polozyc. A! Dolek jeszcze wykopie i ta trumne w ten dolek juz wstawie, bo wedlug tej logiki, to ja juz dawno ziemie gryze!
Hmmm, nie żebym Cię dołowała, ale jesteś stara
Zresztą mi córka mówi nie raz, że jak to jest, że jestem starsza od babci, ale jestem jej córką -
nick nieaktualny
-
Ja się dołączę, jeśli przyjmujecie ciężarne. Mam jeszcze 22 lata, w sierpniu 23.
zAgatka wrote:Spokojnie kobietki to był tylko taki autoironiczny żart i tylko na swój temat, broń Boże z kogoś nawet jak byłam tuż po 20stce to też tak o sobie mówiłam
Myślę, że większość jednak ogarnęła o co chodzi i odczytała to właśnie w ten sposób.zAgatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartii wrote:Powiedziałabym nawet, że już jesteś babcią
Ironicznie, nieironicznie, ale prawda jest taka, że kobieta z rocznika 82 jest od niektórych z nas starsza o 13 lat... Owszem, my będziemy też w tym wieku, ale wtedy biedronka ty będziesz miała ponad czterdzieche... Także ten tego, jesteś stara tak jak ja jestem dla mojej 14-sto letniej kuzynki
Martii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzAgatka wrote:Spokojnie kobietki to był tylko taki autoironiczny żart i tylko na swój temat, broń Boże z kogoś nawet jak byłam tuż po 20stce to też tak o sobie mówiłam
Strażaczka90, FeliceGatto, weronika86, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:Podobno jestem mistrzynia ironii, wiec jestem lata swietlne od obrazania sie o posty na forum! Mam tylko nadzieje, ze partner niejakiej 200 nie podziela jej pogladow na temat wieku. Nie chhcialabym, aby za pare lat byl dramat, ze wymienil staruche na mlodszy model. A teraz uciekam, bo to przeciez nie moj watek!
Och jej. Wiesz jak byłam w poprzedniej ciąży miałam 18 lat. Wtedy właśnie kobiety w twoim wieku na innym forum pisały mi, że się puszczam, że wystarczyło, że się otrę o deskę od kibla i już zaciążyłam, że jestem dziwką i, że pewnie utopie moje dziecko w umywalce. Dlatego "ironia", którą napisałaś działa na mnie jak płachta na byka. Szczególnie, że myślałam, że wreszcie trafiłam na normalne forum.
A co do partnera jest w moim wieku, więc zestarzejemy się razem (w końcu robimy to już prawie 7 lat i nie zauważyłam w tym czasie, żeby chociaż raz osłabło jego uczucie do mnie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 21:21
Martii, AniaR88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI to jest wlasnie moment, w ktorym dorosla kobieta musi uznac istnienie roznicy pokolen. Fakt, ktory trzeba po prostu zaakceptowac bez wdawania sie w dalsze polemiki.
Jus1985, Strażaczka90, FeliceGatto, Chanela, weronika86, Bergo lubią tę wiadomość
-
zAgatka wrote:Eh... wiecie co, ja zawsze marzyłam, że będę młodą mamą... a ten czas zleciał i jestem już starą 26letnią bezdzietną babą
zAgatka lubi tę wiadomość