X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 18+ Młode mamusie
Odpowiedz

18+ Młode mamusie

Oceń ten wątek:
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też boję się ,że przez zmęczenie i początki z Maleństwem możemy się częściej kłócić ale wiem ,że mój już prawie mąż ( bo ślub bierzemy w przyszłym roku ) nas nie zostawi .

Odkąd jestem w ciąży trochę czuję się osamotniona jeśli chodzi o <3 . Kiedyś serduszkowaliśmy codziennie , cieszyliśmy się tym a teraz niestety jest ciężej bo ja niezbyt odczuwam przyjemność dlatego ,że ciężko jest mi się już poruszać itp :( poza tym on pracuje na 3 zmiany i też jest zmeczony i nie chce mu sie po prostu niekiedy.

Chciałam się Was poradzić w tej sprawie . Czy po narodzinach dzidziusia myślicie ,że odczuwanie przyjemn. z <3 i reszta wroci do normy ? jak bylo u was ?

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - a jak długo je trzymasz w górze ? nie mowie,żebys trzymała je 3 h ale tak mówią ,że okolo 30 min Przy kazdym <3 :) poza tym olej z wiesiołka też może pomóc .

cab360a44b.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie ok 30 min i nic nie dało :P Ale wiesz mój mąż robił badanie nasienia i wyniki nie wyszły rewelacyjne, właśnie pracujemy nad ich poprawieniem. Teraz ja się wzięłam za siebie i robię badania u ginki ;)

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no chyba ,że tak . W takim razie rób badania zacznijcie jakieś leczenie i do roboty :)

A co do mojego pytania to czekam na odpowiedz choć pusto tuu :(

cab360a44b.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze niestety w ciąży nie byłam więc z własnych doświadczeń nie mogę ci nic poradzić ale moja siostra urodziła w tym roku 4 maleństwo i twierdzi że może i w ciąży jest ciężko z serduszkowaniem to jak już odpoczniesz i zregenerujesz się po porodzie to wszystko wróci do normy ważne tylko żebyście nie zaniedbywali siebie gdy pojawi się maluszek

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu dziękuję za odpowiedz ;) wlasnie wiem ,że do tego doprowadzić nie mozemy .

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Niusiaa ja ci szczerze powiem jak to z tym serduchowaniem po porodzie jest.... jest rzadziej niż przed ciążą, ty nie masz siły mąż nie ma siły, nie przespane noce, stres związany z maluchem w domu nie sprzyja temu, jak dziecko zasnie to ty też myślisz o tym że jak najszybciej się położyć, ale są też takie dni że na uszach staniesz żeby się poprzytulać :-), nie ważna pora dnia miejsce dla chcących uda się, oczywiście taki okres ze będzie rzadko nie będzie trwał wiecznie, jak malec będzie większy będzie przesypiał całe noce to i ilość serduchowań się zwiększy.

a że są kłótnie to normalne , czasami się nie da inaczej ale jeśli ludzie chcą być ze sobą to wszystko przetrwają

oczywiście pamiętaj że nie ma reguły że nie zawsze to tak wygląda i jak to będzie u was sama się przekonasz

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmargi masz w sumie racje, pewnie nawet nie będę o <3 myśleć przez jakiś czas po porodzie szczególnie ,że będzie maleństwo w domu . Powiem Ci szczerze ,że teraz moja burza hormonów szaleje i może wyolbrzymiam to wszystko ale jak mój P idzie do pracy , później przychodzi zmęczony jak nie wiem to czuje się trochę samotna .. Brakuje mi tego jak byliśmy parą na samym początku , jak się chcieliśmy jak najszybciej zobaczyć itp sama wiesz jak to jest . ;)

Co do kłótni to wiem ,że związek idealny bez kłótni itp to byłby zbyt dobry ;p teraz dwa razy bardziej zwracam na to uwagę z tego względu co wyżej napisałam .

cab360a44b.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Postanowiłam do was dołączyć, za miesiąc walnie mi 22, staramy się o maleństwo już dwa cykle i ciągle czekam na upragnione dwie kreseczki.

Co do decyzji o dziecko w młodym wieku, to fakt ludzie dziwnie patrzą, bo pierwsze co myślą `pewnie wpadła`. Dużo dziewczyn właśnie tak zachodzi w ciążę, albo nieprzemyślane decyzje (np. jaką opisała Nusiaa lub `złapała na dziecko`), ale nie można zapominać, że spora część planuje ciążę wraz z partnerem. Każdy dorasta inaczej, tak samo każda osoba w innym wieku dojrzewa do roli mamy czy taty. Jedni grubo po 30, inni w wieku ok 20 lat.
    Z partnerem planowaliśmy starania już wcześniej, ale zawsze mówiliśmy sobie `dobra, to jeszcze to zrobimy, to jeszcze tamto..` i tak minęło trochę czasu, a jak wiadomo nie każda kobieta podczas pierwszego cyklu staranek zachodzi w ciążę (najczęściej jest tak, że t co nie chcą to najszybciej mają ;p ). Dojrzałość psychiczna jest najważniejsza, a co do finansów - tak, też są ważne, ale dla zaradnych rodziców miliony nie są potrzebne na dziecko. Sporo rzeczy można kupić używanych, albo dostać po dziecku z rodziny (małe dzieci nie niszczą, raczej rodzice jak już) zależy od tego czy u was są w rodzinie dzieci. Przecież nie trzeba iść do sklepu po wymarzony wózek za 4tyś zł, można kupić taki sam po jednym dziecku za 1tyś - fakt jest taki, że na dzidzię trzeba troszkę odłożyć pieniążków. Stała praca to podstawa, pieluszki z nieba nie spadają ;)

Nusiaa, patrycja lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata witamy :)

Mówią ,że do 3 razy sztuka ;p ja sobie tak zażartowałam jak się staraliśmy i się sprawdziło ale to pewnie był przypadek ;) życzę II kreseczek ;)

Oczywiście zgadzam się z tym co napisałaś w 100% i również myślę,że można kupić tańszy wózek i przeznaczyć resztę na np. wyprawkę dalsza niż kupować wszystko najdroższe dla pokazu ;)

cab360a44b.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że lepiej kupić coś porządnego (ja na pewno tak zrobić, bo chciałabym mieć 2 dzieci i dwa razy kupować np wózek, to bez sensu), ale używane w dobrym stanie może jeszcze posłużyć niejednemu dziecku, wiadomo są rzeczy, które każde maleństwo powinno mieć swoje, ale nie jest ich tak dużo. Z resztą patrząc po znajomych i rodzinie (tam gdzie się dzieciaczki porodziły), to 80% rzeczy, które kupili to są UŁATWIACZE DLA RODZICÓW, nie są one niezbędne ;) Wiadomo sterylizator, podgrzewacz - fajna sprawa, ale nie jest to niezbędne ;) Moim zdaniem każda mama powinna spojrzeć z przyszłym tatą na swój budżet i go rozdysponować wedle własnych potrzeb.

patrycja lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wiem o czym mówisz ja ostatnie miesiące siedzę sama w domu z maluchem i twoje obawy są jak najbardziej naturalne, bedziesz miała dni kryzysu ale i z nimi sobie poradzisz, będziesz miała do swojego pretensje ze mało czasu z wami spędza itd ale i to jest jak najbardziej normalne bo on teraz musi pracować a ty czujesz się samotna i nie ma w tym niczyjej winy

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się jakoś psychicznie przygotować do tego choć trochę . Nie chciałabym się wyżywać na nim z tego powodu ,że nie jest z nami tak często jakbym chciała (praca) bo ktoś musi zarabiać więcej niż ja na L4 / macierzyńskim .. Eh będzie trudno ale mam nadzieję ,że jak najszybciej się to unormuje :)

A co u Was slychac ? widzę ,że aktywność nam spada na forum :(

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie coś się dzieje :P

Landryneczko powiem Ci ,że dzisiaj niezbyt .. Mała szaleje od rana do tego się nie wyspałam byłam na glukozie,morfologi i bad.moczu dziś więc z niecierpliwością czekam na wyniki ;p
    Nie wiem czy taki dzień dziś czy niskie ciśnienie ale jestem strasznie słaba i ospała .. A co do dzidziusia to zastanawiam się ile ten mój urwis waży ( 13.02 mam wizytę ) :P

I bdb , spokojnie na luzie a później wielkie zaskoczenie z powodu zielonej kropeczki :) !

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa jakby co to pamiętaj że masz prawo narzekać i być czasem nie w humorze :-P

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh oj mój to już się nasłuchał narzekań itp ;p moje humory w ciąży niekiedy samej mi przeszkadzają a co dopiero jemu ..

Tak wgl to ja jestem ze śląska . A wy ?? :)

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze że się nasłuchał zobacz ile ty poświęcasz 9 miesięcy noszenia bobasa w brzuchu potem poród zajmowanie się nim 24 na 24, więc nic mu się nie stanie jak trochę sobie posłucha :-)

ja mieszkam pod Warszawą

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Oo to mieszkasz w stolicy praktycznie :) fajnie , wieksze szanse na znalezienie pracy itp :)

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby szanse większe ale konkurencja duża :-)

• patrycja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę troszkę się wątek rozkręca :) Ja mieszkam w Niemczech, a cała moja rodzina w PL, chwilami jest ciężko, ale czego się nie zrobi z miłości :D

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ