Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 18+ Młode mamusie
Odpowiedz

18+ Młode mamusie

Oceń ten wątek:
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmargi24 wrote:
    hej dziewczynki?
    co tam u was jak starania? jak przebieg ciąży u tych zafasolkowanych?
    dziewczyny ratujmy ten watek!

Hej :) u mnie juz drugi trymestr i wszelkie objawy ustąpiły jak reką odjął :) Rośniemy sobie juz powolutku i leci nam dzien za dniem :)

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i super że jest dobrze :-) oj tak drugi trymestr jest najpiękniejszy , najspokojniejszy i najprzyjemniejszy :-) teraz zobaczysz jak szybko zleci i poczujesz pierwsze ruchy maluszka :-)

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dawno nie wchodziłam na forum ovu ,że nie zauważyłam tego wątku. Stwierdziłam,że się wpiszę do Was :D Mam 21 lat i to będzie nasze pierwsze dzieciątko ( dziewczynka ) . Już się nie możemy doczekać ale na szczęście to już końcówka . Staraliśmy się 3 miesiące . Ogólnie myślałam ,że nam się nie uda z powodu mojego PCOS a tu taka niespodzianka :) Wszystko planowaliśmy od samego początku , z miesiąca na miesiąc moja wiara w fasolkę malała .

Widzę ,że i młodych dziewczyn tej jest sporo :)

p19uskjoooh2c1e9.png

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest troszkę jest tylko mało się niestety udzielają, gratuluję ci bardzo że mimo problemów udało się wam i zostaniecie rodzicami :-)

Nusiaa lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmargi24 właśnie widzę ,że mało się udzielają :( pewnie zajęte są <3 ;p hehe i bardzo dobrze . Mnie w ciąży niestety zmieniło się jeśli chodzi o odczuwanie przyjemn. z <3 :( ale jeszcze tylko 2 miesiące bo lutego nie liczę i później mam nadzieję ,że wroce szybko do formy ;D

Dziękuję :) a u Cb jak ida starania ? :)

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie masz rację pewnie serduszkują zawzięcie :-P , ja w pierwszej ciąży przez ostatnie 2 miesiące nie mogłam serduszkować...., ale w dniu kiedy córa się urodziła najpierw z moim się pokłóciliśmy no i potem godzilismy i troszkę córę pośpieszyliśmy z wyjściem bo urodziła się 27 marca a termin miałam na 5 kwietnia :-)

teraz jestem w fazie czekania bo testuje 6 lutego i żadnych objawów zapowiadających okres lub ciążę :-(

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to pewnie długoo sięgodziliście po takiej przerwie ;) ;p
    To już masz jedną pociechę :) daj znać jak wyszedł test

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam już jedną 10-miesięczną Ewę a że nie chce dużej różnicy wieku to staramy się o drugie :-)oj godziliśmy się godziliśmy :-)

oczywiście dam znać :-)

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to podziwiam Cię bo ja bym chyba nie zniosła gdybym zaszła w tak krótkim czasie :( miałam koszmarne początki i ogólnie średnie samopoczucie.

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez pierwsze pół roku po porodzie na temat o drugim dziecku reagowałam alergicznie, w ogóle mowy nie było o tym, dopiero teraz nas naszło na drugie staramy się dopiero 2 cykl i ten pierwszy to jeszcze na zasadzie jak się trafi, w tym cyklu bardziej kontrolowaliśmy to co się dzieje i kiedy owulka będzie.

wiesz jakbym teraz zaszła i zanim urodze to ewa już dawno będzie miała półtorej roku skończone a nawet troszkę więcej... , ja początki ciąży miałam bardzo spokojne , u mnie końcówka była gorsza ostatnie 2-3 miesiące

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super :) w takim razie duzo <3 i nogi do góry ! :)

cab360a44b.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 28 lat ale chcialabym cos napisac na temat starania sie w mlodym wieku. Uwazam,ze jesli osobka mloda uwaza sie za osobe gotowa emocjonalnie na dzidziusia to powinna sie starac..im kobieta starsza tym jest ciezej! ja urodzilam synka w wieku 17 lat...duzo bylo gadania na moj temat itd ale ciesze sie ze jestem mloda a moj syn ma juz 11 lat! z nim udalo sie za pierwszym razem! a pozniej czekalismy na nastepne tarania i teraz sie juz kupe czasu nie udaje! jakbym wiedziala ze tak bedzie to co rok bym rodzila :) hahah dziewczyny im mlodsze tym lepiej, latweij sie ciaze przechodzi i latwiej po ciazy dochodzi sie do siebie! powodzenia!

Strażaczka90, mmmargi24, Nusiaa lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika u mnie co prawda córa nie była planowana no bo chciałam najpierw studia skończyć ale uważam że na dobre mi to wyszło że ona sie pojawiła i teraz świadomie zdecydowaliśmy się na drugie żeby mała sama się nie wychowywała, i też uważam że im młodsza dziewczyna tym jest jej łatwiej aczkolwiek nie jest to regułą

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjdzie przyjdzie na pewno czas i na ciebie:-)

• Alex.Sojka Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie staram i jakos nam nie wychodzi... juz mi sie nawet nie chce serduszkowac przez te nerwy I wszystko. ; (

20131012580516.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a który cykl się starasz?

• patrycja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Ja w czerwcu kończę 21 lat, staramy się już prawie 2 lata o dzidziusia, ale jak na razie nic nie wychodzi, mąż już robił badanie nasienia, a teraz ja jestem w trakcie badań ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 10:09

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja w maju skończę 20 lat i też staramy się z narzeczonym o dzidzie od 4 miesięcy. Zgadzam się z wami że ciąża w młodym wieku to świetna sprawa jednak z tego co zdarzyłam zauważyć wiele ludzi jest innego zdania.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się oczywiście z Wami ale myślę również ,że niektórzy młodzi ludzie decydują się na dziecko nie mając zabezpieczenia finansowego- ( chodzi mi o to by chociaż mąż / narzeczony / chłopak miał pracę i dochody w miare możliwości stałe ) i bladego pojęcia o tym ile trzeba poświęcić już nie wspomnę jeżeli zostajemy same z dzieckiem bo facet stwierdził ,że nie daje rady ;/ znam dużo dziewczyn które chciałyby zajść w ciąże bo inne są i mają tak fajnie .. Glupota !

My wszystkie, które jesteśmy na ovu podejmujemy świadomie decyzje i dużo czytamy / wypowiadamy się na różne tematy więc myślę ,że takich problemów nie ma jak pisałam wyżej .

Ja jestem pewna ,że mój jest gotowy i bardzo będzie kochał Małą lecz mam nadzieję ,że przez nią nie zapomni o mnie ;p

Bubu, Alex , Landryneczka - napewno się uda . Dobra rada dla wszystkich - NOGI DO GÓRY , pomogło nie tylko mnie ale również innym dziewczynom :)

cab360a44b.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Zgadzam się oczywiście z Wami ale myślę również ,że niektórzy młodzi ludzie decydują się na dziecko nie mając zabezpieczenia finansowego- ( chodzi mi o to by chociaż mąż / narzeczony / chłopak miał pracę i dochody w miare możliwości stałe ) i bladego pojęcia o tym ile trzeba poświęcić już nie wspomnę jeżeli zostajemy same z dzieckiem bo facet stwierdził ,że nie daje rady ;/ znam dużo dziewczyn które chciałyby zajść w ciąże bo inne są i mają tak fajnie .. Glupota !

My wszystkie, które jesteśmy na ovu podejmujemy świadomie decyzje i dużo czytamy / wypowiadamy się na różne tematy więc myślę ,że takich problemów nie ma jak pisałam wyżej .

Ja jestem pewna ,że mój jest gotowy i bardzo będzie kochał Małą lecz mam nadzieję ,że przez nią nie zapomni o mnie ;p

Bubu, Alex , Landryneczka - napewno się uda . Dobra rada dla wszystkich - NOGI DO GÓRY , pomogło nie tylko mnie ale również innym dziewczynom :)

Tak zgodzę się z Tobą, moja przyjaciółka jak dowiedziała się że planuję z moim mężem dziecko i nam się nie udaje to odstawiła tabletki i zaraz była w ciąży i mimo to, że kocha swoje dziecko, to jednak trochę żałuje, że tak się pospieszyła, bo swojego faceta znała tylko 3 miesiące przed zajściem w ciąże i teraz zaczynają się kłótnie z nim, jego rodzicami, nie mają w sumie gdzie mieszkać i ciągle narzeka, że nie daje sobie rady, że mało pieniędzy, ponieważ jej narzeczony już ma jedno dziecko i musi na nie płacić alimenty, a stałej pracy też nie ma.

A co do nóg w górę, próbowałam, ale nie pomogło :P

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ