X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2-3 dni przed planowaną miesiączka beta
Odpowiedz

2-3 dni przed planowaną miesiączka beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nie wiedziałam gdzie dać post,w której sekcji ,że dam tu.
    Staramy się prawie 5 lat.
    W 2025 udało się jakimś cudem zajść 1 raz w ciążę (aromek), niestety w 9 tyg poroniłam. Cały czas leczyliśmy się w klinice i w styczniu tego roku coś we mnie pękło, zrobiłam lekką awantur, trochę się uniosłam, że chcemy skierowanie na in vitro.
    W międzyczasie więcej supli itd. W styczniu też pojawiła się torbiel i z cyklu na cykl rosła zamiast maleć.
    Córka miała się urodzić 3 marca, i 3 marca też mieliśmy kwalifikacje, zdaliśmy sobie sprawę po czasie… że to ten dzień.
    Dostaliśmy kwalifikacje i mieliśmy podejść do stymulacji kwiecień.
    Ten miesiąc / cykl skupiłam się na pracy, odpoczynku i by pozbyć się tej torbieli które już osiągnęła 5,3 cm.
    No ale uznałam, że od wieków nie robiłam testów owu,co nam szkodzi.
    I wyszedł pik, w tym czasie tylko 3 razy ❤️.
    I coś mnie tchnęło, tak około 10 dpo, zrobiłam test rano,cien cienia, a wieczorem już normalna kreska i ciemniała. Dziś poniedziałek 25 dzień cyklu, zrobiłam betę i 101, progesteron 16 ng (mało co nie ?) dziś też miałam kontrolę torbieli, zmniejszyła się.
    I ja się już zaczęłam bać ze tak szybko ta kredka taka beta ze pewnie pozamaciczna..: czarne wizję.
    A lekarz ze widzi 2 ciałka żółte. Szok. I że wtedy beta pasuje. W środę zrobię ponownie.
    Ale boję się bo wczoraj jednorazowo różowe plamienie, a dziś wieczorem kawa z mlekiem ale też tylko raz przy podtarciu.
    Brałam duphaston (na własną rękę 2 dni po owulacji z obserwacji i testów owu ) dziś lekarz dał luteinę dopoch.

Jednak ten próg według mnie niski …. Co sądzicie ? Boję się że to jednak pozamaczizna albo znowu poronienie
    Nie umiem się „cieszyć „…
    Co sądzicie ?
    Pozdrawiam

👩‍💼31🏋️32
    👫9
    Starania od październik 2021
    2021- nic
    22.06.2025 - II
    23.06.2025 - beta 79.50
    25.06.2035 - beta 203
    07.07.2025 - wizyta, 6+1, serduszko i zarodek ❤️
    22.07.2025- kolejna wizyta, czekamy ❤️
    27.07.2025- zatrzymanie akcji serca. Poronienie/ szpital.
    Co dalej ?
    26.11.2025 - planowana inseminacja.
    Inseminacja nieudana.
    Przerwa od staran, mieliśmy dość psychicznie.
    01.2026 torbiel
    03.2026 kwalifikacja do in vitro
    23.03.2026: 25 dc, beta 101
    Co dalej?
  • Olinka1329 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecista94 przede wszystkim - gratulacje! :) Po drugie: wdech i wydech. Rozumiem, że bardzo się stresujesz, zwłaszcza po długich oczekiwaniach i stracie, ale narazie wszystko wygląda ok. Jeżeli byłaś u lekarza i on nie widział nic niepokojącego to dobrze. Dostałaś luteinę to super, nie martw się w takim razie już progesteronem. Poczekaj jeszcze do jutra i zrób powtórkę bety, wtedy będziesz miała przyrost a on jest najważniejszy.
    Trzymam mocno kciuki!

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ