X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 30 dzień cyklu
Odpowiedz

30 dzień cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Dziś mam 30dc
    Cykle 30-33 dniowe

Dziś zrobiłam test owulacyjny- grube dwie krechy

W 20dc miałam zabieg pod narkoza stomatologiczny

Wiec dni plodnych, temperatury nie sprawdzałam- odpuściłam całkowicie cykl
    Z ciekawości sprawdziłam szyjke
    I mam bardzo dużo sluzu
    Szyjka nie jest typowa jak przed okresem
    Test o czulosci 25 3 dni przed okresem neagtywng

Czy owulacyjny mógł wykryć ciążę?
    Pierwszy raz mam tak z testem owulacyjnym przed okresem

• aszin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test owulacyjny nie służy do wykrywania ciąży.

Księgowa lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
    Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
    🧑🏻 Hormony ✔️ Posiewy ✔️Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Test owulacyjny nie służy do wykrywania ciąży.

Znalazłam informacje ze beta i lh są podobne
    I może wykryć

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Znalazłam informacje ze beta i lh są podobne
    I może wykryć
    Tak, nie służy. Ale jedna podjednostka beta i LH jest podoba, i powyżej 200 jakby bylo beta HCG to test LH może wyjść pozytywny. Najlepiej zrobić test ciążowy albo zrobić beta HCG w laboratorium.:)

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 już za tobą tęskniliśmy 😊 nawet sobie myślałam co u ciebie i dlaczego nic nie piszesz

aszin, Belia lubią tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Staraczka233 już za tobą tęskniliśmy 😊 nawet sobie myślałam co u ciebie i dlaczego nic nie piszesz

Tez miałam taki moment 🤣 gdzie te opisy temperatur dzień po dniu.

Ssilvia, aszin, siesiepy lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Tak, nie służy. Ale jedna podjednostka beta i LH jest podoba, i powyżej 200 jakby bylo beta HCG to test LH może wyjść pozytywny. Najlepiej zrobić test ciążowy albo zrobić beta HCG w laboratorium.:)
    Przed okresem również rośnie poziom LH, więc test równie dobrze mógł wykryć zbliżający się okres.

Księgowa lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Przed okresem również rośnie poziom LH, więc test równie dobrze mógł wykryć zbliżający się okres.

Zawsze przed okresem negatywny

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    No to masz dwa wyjścia w tym momencie: albo ciąża albo okres.

aszin, Ona_39 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    A po co robisz testy owulacyjne przed okresem?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
    Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
    🧑🏻 Hormony ✔️ Posiewy ✔️Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:

Ale każdy cykl jest inny.

Wyobraź sobie, ze ja w żadnej ciazy nie miałam pozytywnego owulacyjnego. Za to zdarzało mi się dzień czy dwa przed miec pozytywny owulacyjny - znaczyl tyle co okres.

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Tez miałam taki moment 🤣 gdzie te opisy temperatur dzień po dniu.

Nie musisz być taka złośliwa 🙂
    Skoro tak ci przeszkadza "temperatury dzień po dniu " to na co wchodzisz i komentujesz

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Nie musisz być taka złośliwa 🙂
    Skoro tak ci przeszkadza "temperatury dzień po dniu " to na co wchodzisz i komentujesz

A czy ja powiedziałam, ze mi przeszkadza? Zakładasz za każdym razem nowy wątek.

Moze utwórz jeden pod tytułem "wątpliwości staraczki233" i wówczas od razu bedzie wiadomo, ze to ty i czego można sie spodziewać. Wiesz.. czasem wystarczy odświeżyć poprzedni, a nie zakładać w kółko nowe.

Zal mi po prostu dziewczyn, ktore przyjdą sie produkować i pisać swoje wywody tracac czas, a ty i tak niewiele z tego wynosisz, bo każde Twoje pytanie jest niemal identyczne.

PS. Polecam wprowadzać sobie temperatury do aplikacji to będziesz miala wykres i sama sobie pooglądasz jak to wyglada i porównasz.
    PS2. Wykup sobie premium, będziesz miala "detektor ciazy", taki wykrywacz na ovufriend.

siesiepy, aszin, Ona_39, Deyansu, Ssilvia, NinaB lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Jednak chciałabym uzyskać porady. Staramy się z mężem o dzidziusia już pół roku. Byłam stymulowana lametta i miałam zastrzyk z Ovitrelle. W tym momencie jestem w 35dc testy negatywne. Pare dni temu byłam u lekarza który wykluczył ciąże jednak okresu dalej nie mam. Czy to możliwe ze jeszcze jest za wcześnie i testy nie wychodzą? Zastrzyk miałam podany w 15dc

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Jednak chciałabym uzyskać porady. Staramy się z mężem o dzidziusia już pół roku. Byłam stymulowana lametta i miałam zastrzyk z Ovitrelle. W tym momencie jestem w 35dc testy negatywne. Pare dni temu byłam u lekarza który wykluczył ciąże jednak okresu dalej nie mam. Czy to możliwe ze jeszcze jest za wcześnie i testy nie wychodzą? Zastrzyk miałam podany w 15dc
    Z obliczeń matematycznych, wynika, że minęło 20 dni od podania ovitrell. Teoretycznie jeżeli miałaś owulację to około 18 dni temu:) jeżeli doszło do zapłodnienia to mogło być to np. 15 dni temu, a jakbylas np. 5 dni temu u lekarza to ciąży ani nie mógł wykluczyć ani potwierdzić. Może być za wcześnie, zrob za dwa dni beta HCG z krwi:)

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Z obliczeń matematycznych, wynika, że minęło 20 dni od podania ovitrell. Teoretycznie jeżeli miałaś owulację to około 18 dni temu:) jeżeli doszło do zapłodnienia to mogło być to np. 15 dni temu, a jakbylas np. 5 dni temu u lekarza to ciąży ani nie mógł wykluczyć ani potwierdzić. Może być za wcześnie, zrob za dwa dni beta HCG z krwi:)

Boję się właśnie bo lekarz przepisał mi luteinę na wywołanie okresu i nie wiem czy mogę tak po prosto przestać ją zażywać. Aa i zapomniałam dodać że dostałam krwawienia w 14dc (dwa dni wcześniej byłam na monitoringu i był pęcherzyk) i to krwawienie trwało 5 dni. Czy to może mieć jakiś wpływ na przesunięcie cyklu? Nikt nie jest w stanie mi tego wytłumaczyć. Nie wiem czy to była zwykła miesiączka tylko czy faktycznie spadek estrogenów.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Boję się właśnie bo lekarz przepisał mi luteinę na wywołanie okresu i nie wiem czy mogę tak po prosto przestać ją zażywać. Aa i zapomniałam dodać że dostałam krwawienia w 14dc (dwa dni wcześniej byłam na monitoringu i był pęcherzyk) i to krwawienie trwało 5 dni. Czy to może mieć jakiś wpływ na przesunięcie cyklu? Nikt nie jest w stanie mi tego wytłumaczyć. Nie wiem czy to była zwykła miesiączka tylko czy faktycznie spadek estrogenów.
    Myślę, że spadek estrogenu nie spowodowałby krwawienia przez 5 dni. Trochę to wszystko dziwne u Ciebie, jak masz wątpliwości umow się na wizytę do lekarza. Jak Ci przepisał luteine to chyba wiedział co robi. Jeżeli masz wątpliwości co do ciąży to nie odstawiaj jeżeli nie zrobisz bety. Powodzenia:)

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Myślę, że spadek estrogenu nie spowodowałby krwawienia przez 5 dni. Trochę to wszystko dziwne u Ciebie, jak masz wątpliwości umow się na wizytę do lekarza. Jak Ci przepisał luteine to chyba wiedział co robi. Jeżeli masz wątpliwości co do ciąży to nie odstawiaj jeżeli nie zrobisz bety. Powodzenia:)

No też się zdziwiłam że mam to krwawienie i w międzyczasie owulacje i mój lekarz kazał podać Ovitrelle mimo krwawienia więc już zgłupiałam. Chyba okres jest niemożliwy podczas owulacji? No chyba zrobię betę żeby być spokojna. Całkiem mi się rozregulował cykl. Zawsze miałam wszystko jak w zegarku a teraz to nie wiem w której fazie cyklu jestem. Żadnych objawów nic. 🙄

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No też się zdziwiłam że mam to krwawienie i w międzyczasie owulacje i mój lekarz kazał podać Ovitrelle mimo krwawienia więc już zgłupiałam. Chyba okres jest niemożliwy podczas owulacji? No chyba zrobię betę żeby być spokojna. Całkiem mi się rozregulował cykl. Zawsze miałam wszystko jak w zegarku a teraz to nie wiem w której fazie cyklu jestem. Żadnych objawów nic. 🙄
    Zrób sobie betę, idź do lekarza tego samego, albo konsultuj jeszcze z innym. Zależy jak mocne było krwawienie. Może to krwawienie było słabe? Ale jak miałaś podana lamette i potem ovitrell to był taki kontrolowany cykl.

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Zrób sobie betę, idź do lekarza tego samego, albo konsultuj jeszcze z innym. Zależy jak mocne było krwawienie. Może to krwawienie było słabe? Ale jak miałaś podana lamette i potem ovitrell to był taki kontrolowany cykl.

Krwawienie właśnie było dość mocne. Porównywalne do okresu. W międzyczasie poszłam do innego lekarza ale nie potrafił określić co się dzieje. Pęcherzyka już nie było i powiedział ze faktycznie to będzie spadek estrogenów. Co najlepsze brałam estrofem do 14dc. No jutro przejdę na bete ale wątpię że coś wyjdzie. Zrobiłam już chyba 4 testy 😔

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ