X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 30 dzień cyklu
Odpowiedz

30 dzień cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez miałam raz taka dziwna sytuacje, ze w trakcie owulacji strasznie mnie bolał jajnik - normalnie tak nie mam. Akurat szlam i nie mogłam ruszać prawa noga, normalnie zaczęłam ja powluczyc żeby dojść do domu. Co ciekawe tego miesiąca w 3dc robiłam USG i wyobraź sobie miałam pęcherzyk 19 mm. Prawdopodobnie z ostatniego cyklu.

moje podejrzenie? pęcherzyk z poprzedniego cyklu musiał osiągnąć jakieś 30 mm i pękł podczas wyrzutu LH, a jak wiadomo pecherzyki to tak naprawdę części jajnika. Ze był taki duży spowodował krwawienie. miałam wtedy krwawienie chyba z 7-8 dni. normalnie @ trwają u mnie max 3 dni.

i potem rozpoczął się nowy cykl, jak nigdy nic. nigdy mi się to nie powtórzyło. Byłam u lekarza ( niestety nie zrobiłam UGS ) i powiedział ze nie widzi nic niepokojącego i czasem takie dziwne rzeczy się zdarzają.

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Hej, tez miałam raz taka dziwna sytuacje, ze w trakcie owulacji strasznie mnie bolał jajnik - normalnie tak nie mam. Akurat szlam i nie mogłam ruszać prawa noga, normalnie zaczęłam ja powluczyc żeby dojść do domu. Co ciekawe tego miesiąca w 3dc robiłam USG i wyobraź sobie miałam pęcherzyk 19 mm. Prawdopodobnie z ostatniego cyklu.

moje podejrzenie? pęcherzyk z poprzedniego cyklu musiał osiągnąć jakieś 30 mm i pękł podczas wyrzutu LH, a jak wiadomo pecherzyki to tak naprawdę części jajnika. Ze był taki duży spowodował krwawienie. miałam wtedy krwawienie chyba z 7-8 dni. normalnie @ trwają u mnie max 3 dni.

i potem rozpoczął się nowy cykl, jak nigdy nic. nigdy mi się to nie powtórzyło. Byłam u lekarza ( niestety nie zrobiłam UGS ) i powiedział ze nie widzi nic niepokojącego i czasem takie dziwne rzeczy się zdarzają.

O kurczę co Ty mówisz. O tym to nawet nie pomyślałam ale ja podczas tego krwawienia byłam u Pani Doktor i nie widać było tego krwawienia natomiast endometrium miałam bardzo cienkie bo 3mm. Czyli ten pęcherzyk w 12dc (miał 15mm i był tylko jeden) mógł być z poprzedniego cyklu i ten cykl miałabym bezowulacyjny?Czyli teraz powinnam zacząć nowy cykl licząc od tej pierwszej miesiączki czy od tego krwawienia w 14dniu? Bo już sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 07:06

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moja beta potwierdziła negatywne testy 😔😔😔

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ