7 dni plamienia po okresie
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
Od pewnego czasu staramy się z mężem o dzidzie i intensywnie zaczęłam obserwować swoje cykle... Niepokoi mnie fakt, że po zakończonym okresie, który na ogół trwa 6 przez kolejne 6, 7 dni mam jasno brązowe plamienia. Mój cykl trwa średnio 32 dni.. Jak ostatnio byłam u lekarki na badaniu w 13 dniu cyklu to stwierdziła tylko, że to dziwne, że tak plamie i zignorowała temat. Czy któraś z Was tak miała? Co powinnam zrobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 13:58
-
Długie plamienia mogą świadczyć o problemach z progesteronem. Jeżeli to ignoruje to idz do innego lekarza bo takie plamienia moga mieć różne podłoże.
-
Od stycznia odstawiłam tabletki. Brałam je 6 lat z roczna przerwą. Po tej właśnie przerwie po ponownym zażywaniu tabletek miałam często plamienia przez ok rok. Po odstawieniu tabletek odczekałam 3 cykle i zaczęliśmy starać się o dziecko. Najpierw przez 3 kolejne cykle brałam luteinę i było ok.
Przy kolejnym cyklu najpierw przez 2 dni plamiłam potem była przerwa 3 dni, a potem 8 dni krwawienia. Do tego przez ten cały czas bolało mnie podbrzusze i jajniki, raz mocniej raz słabiej. Pani ginekolog stwierdziła tylko, ze czasem tak się dzieje. Nie chciała nawet zrobić usg żeby sprawdzić czy nic się nie dzieje i przepisała Proverę od 16 dnia cyklu przez 10 dni. -