X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 8 tc brak zarodka
Odpowiedz

8 tc brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie istniejące i przyszłe.

Ja mam pytanie zapobiegawcze i wybiegające w przyszłość.

Cała moja (druga) ciąża jest jakaś spóźniona. Pęcherzyk ciążowy pojawił się na USG dopiero w 6+3. Nie było wtedy widać nic więcej, prócz pęcherzyka.

Po USG w 8+0 pęcherzyk urósł do 15 mm, zarodka nie widać, ale jakaś struktura z przypominająca pęcherzyk żółtkowy zaczęła się wykształcać. Na razie zarodka nadal brak. Objawy ciążowe : bolesne piersi. Nie boli boli mnie brzuch, nie plamie. Wszystko ok.

Pogodziłam się z tym, że zarodek może się nie wykształcić już… Ale mam większą zagwozdkę.

Czy znacie sytuacje, w których zarodek pojawił się dopiero tak późno , a mimo to był zdrowy , ciąża rozwijała się zdrowo i dziecko urodziło się zdrowe?

Mam schizy, że nawet jeśli coś się pojawi, to będzie to nie do końca w porządku i zdrowa ciąża :(

Dodam, że bhcg w 6+3 wynosiła 1900 i to jedyna jaka badałam, nie chce się nakręcać , a lekarz nie widzi na razie potrzeby, bo mówi że ważniejsze na tym etapie jest zawsze USG.

Pozdrawiam i liczę za odzew

• Karola1995 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie 7+4 prcherzyk 23 mm na drugi dzien 24 mm niestety pusty nic sie nie wykrztałcilo tez czekalam od 6 tygodnia liczylam ze uslysze serduszko a dostalam skierowanie do szpitala na indukcje poronienia . U ciebie moze byc zupelnie inaczej pojawialy sie na forum dziewczyny ktore juz ze skierowaniem udawaly sie do szpitala a tam na USG serduszko .
    Trzymam kciuki zeby jednak pojawil siw zarodek z serduszkiem. 😊

👧30
    🧔34

27.12.24 ⏸️
    7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
    22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
    23.01.25 szpital 7+4 💔

23.04.25 ⏸️
    24.04.25 beta 130 ❤️
    26.04.25 beta 387❤️
    30.04.25 beta 1847❤️
    8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
    19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
    29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
    11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
    26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
    16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
    13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷

Czekamy na ciebie słoneczko ❤️❤️

,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocoanna wrote:

Cała moja (druga) ciąża jest jakaś spóźniona. Pęcherzyk ciążowy pojawił się na USG dopiero w 6+3. Nie było wtedy widać nic więcej, prócz pęcherzyka.

Po USG w 8+0 pęcherzyk urósł do 15 mm, zarodka nie widać, ale jakaś struktura z przypominająca pęcherzyk żółtkowy zaczęła się wykształcać. Na razie zarodka nadal brak. Objawy ciążowe : bolesne piersi. Nie boli boli mnie brzuch, nie plamie. Wszystko ok.

Pogodziłam się z tym, że zarodek może się nie wykształcić już… Ale mam większą zagwozdkę.

Czy znacie sytuacje, w których zarodek pojawił się dopiero tak późno , a mimo to był zdrowy , ciąża rozwijała się zdrowo i dziecko urodziło się zdrowe?

Mam schizy, że nawet jeśli coś się pojawi, to będzie to nie do końca w porządku i zdrowa ciąża :(

Dodam, że bhcg w 6+3 wynosiła 1900 i to jedyna jaka badałam, nie chce się nakręcać , a lekarz nie widzi na razie potrzeby, bo mówi że ważniejsze na tym etapie jest zawsze USG.

A jesteś 100% pewna że owulacja nie była jakoś bardzo późno? Może termin z owulacji nie pokrywa się z terminem z OM i nie jesteś w 8 tygodniu, tylko np dopiero w 6, bo zapłodnienie bylo 2 tygodnie pozniej niz by to wynikalo z miesiaczki?
    Ja sama mam slabe doświadczenia z takim opóźnianiem się pojawienia kolejnych struktur na USG. Z tego co wiem do tego 10 tc zarodki rozwijają się bardzo rowno, dlatego też takie wczesne USG najlepiej określa termin porodu - tylko klucz to świadomość kiedy doszło do zaplodnienia.

• Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, ciężko powiedzieć kiedy u mnie wypada owulacja, bo nie dość że mam nieregularne cykle to poprzednia ciąża i ta teraz musiała przydarzyć się bardziej w okolicach miesiączki niż owulacji wynikającej z kalendarzyka.
    No i cóż, dodatkowo chyba do zaplodnienia doszło jakoś wcześniej niż później w cyklu. Także chyba szansa stracona

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na 6+3 beta 1800 to bardzo nisko, nie rokuje to dobrze, chyba ze owulacja była dużo później i ciąża wcale nie miała wtedy tylu tygodni.
    Dla porównania moja beta w 4 tc była 1900.

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 CRL 6,9 cm prenatalne i NIPT prawidłowe

preg.png
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem kiedy była owulacja, ani też nie bardzo zapisywałam kiedy mogło być poczęcie. To raczej ciąża bez starań.

• KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocoanna wrote:

Żeby stwierdzić "puste jajo" pęcherzyk musi mieć 25mm więc jeszcze masz czas kochana, musisz być cierpliwa, trzymam kciuki że bedzie wszystko dobrze 😊

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podbudowujące

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocoanna wrote:
    To podbudowujące
    Hej, przeczytałam dziś ten wątek. Mam nadzieję, że wszytko jest dobrze.

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ