X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Aktywność fizyczna podczas starań
Odpowiedz

Aktywność fizyczna podczas starań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mokka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o aktywności fizycznej podczas starań?
    Jakie ćwiczenia uważacie za godne, jakie z kolei należy wykluczyć? Czy jesteście aktywne czy raczej na ten czas zrezygnowałyście z ćwiczeń ?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde cwiczenia oprocz oczywiscie wyczynowego. Nie maja one nic wspolnego z ciązą. pozdrawiam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okresie starań sport (z wyjątkiem profesjonalnego, czy wyczynowego jak ktoś woli) jest jak najbardziej wskazany, co do ciąży to trzeba byłoby już się głębiej zastanowić.

Aishha lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś ostatnio czytałam że jak kobieta jest aktywna fizycznie i zajdzie w ciążę to organizm sam podpowie że trzeba przystopować. Nam w klinice mówili żebyśmy ćwiczyli, biegali, plywali co tylko lubimy bo to wpływa na płodność i przede wszystkim na hormony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 12:37

edwarda20 lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś W tym jest , ja chodziłam na siłownię nie cały rok do około 25 lipca , to był mój ostatni dzień zrobiłam bieżnie i orbitek szykowalam się na ciężary poczułam tępy ból brzucha jakby w macicy oczywiście do końca treningu już nic nie zrobiłam chwilę poleżałam poczekalam grzecznie na koleżankę i poszłam do domku . To był mój ostatni trening dwa tygodnie późnej ujrzałam dwie kreski ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 16:13

• mokka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z siłownią? Czytałam, ze basen, aqua aerobik jak najbardziej wskazane, jednak nie każda preferuje tego typu zajęcia. Jeśli siłownia to jakie ćwiczenia, by nie miały złego wpływu na okres starań ?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslę, że kardio jak najbardziej wchodzą w grę czyli stepper, rower, orbitrek, bieżnia. Siłowych bym się bała, ale lepiej jak wypowie się ktoś, kto się zna na rzeczy :)

Anet_86 lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed ciaza wszystko. w trakcie wiadomo jak pozwoli lekarz ale yoga basen lekki fitness itp.

Anet_86, Magda - mbc, kasienka1188 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • rosz Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważałam, że aktywność fizyczna przy staraniach to dobry pomysł; jednak teraz mam problemy z zajściem i moja gin zabroniła mi ćwiczyć. Mam estradiol w dolnej granicy normy a wysiłek fizyczny może być tego przyczyną.

• kasienka1188 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na pilates, wzmacnia mięśnie miednicy i dobrze działa na kręgosłup. A wiecie czy we wczesnej ciąży można wykonywać tego typu ćwiczenia?

29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed moją pierwszą ciążą bardzo dużo biegałam i ćwiczyłam na siłowni i zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań:) Niestety poroniłam tą ciąże w 8 tygodniu, ale to nie miało nic wspólnego z bieganiem, ponieważ jak się dowiedziałam o ciąży to przystopowałam ze sportem.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ