Aktywność fizyczna podczas starań
-
Dziewczyny co sądzicie o aktywności fizycznej podczas starań?
Jakie ćwiczenia uważacie za godne, jakie z kolei należy wykluczyć? Czy jesteście aktywne czy raczej na ten czas zrezygnowałyście z ćwiczeń ? -
nick nieaktualny
-
Gdzieś ostatnio czytałam że jak kobieta jest aktywna fizycznie i zajdzie w ciążę to organizm sam podpowie że trzeba przystopować. Nam w klinice mówili żebyśmy ćwiczyli, biegali, plywali co tylko lubimy bo to wpływa na płodność i przede wszystkim na hormony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 12:37
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoś W tym jest , ja chodziłam na siłownię nie cały rok do około 25 lipca , to był mój ostatni dzień zrobiłam bieżnie i orbitek szykowalam się na ciężary poczułam tępy ból brzucha jakby w macicy oczywiście do końca treningu już nic nie zrobiłam chwilę poleżałam poczekalam grzecznie na koleżankę i poszłam do domku . To był mój ostatni trening dwa tygodnie późnej ujrzałam dwie kreski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 16:13
-
A jak z siłownią? Czytałam, ze basen, aqua aerobik jak najbardziej wskazane, jednak nie każda preferuje tego typu zajęcia. Jeśli siłownia to jakie ćwiczenia, by nie miały złego wpływu na okres starań ?
-
Ja przed moją pierwszą ciążą bardzo dużo biegałam i ćwiczyłam na siłowni i zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań Niestety poroniłam tą ciąże w 8 tygodniu, ale to nie miało nic wspólnego z bieganiem, ponieważ jak się dowiedziałam o ciąży to przystopowałam ze sportem.Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -