AMH 0,4, czy to już koniec?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem załamana. Trudno mi wyrazić, co czuję. Odebrałam wyniki i są zatrważająco złe. Lekarz pozbawił mnie złudzeń, podobno nie ma szans na macierzyństwo. Proszę oceńcie moje wyniku, zinterpretujcie i szczerze napiszcie, jak oceniacie moją sytuację.
Mam 33 lat, w 2010 r. usunięty częściowo lewy jajnik po zdiagnozowaniu endometriozy,. Obecnie niedoczynność tarczycy, endometrioza w uśpieniu, wyniki męża w normach.
Moje wyniki:
AMH 0,4
LH 7,3 mIU/ml (2,4-12,6)
FSH 8,4 mIU/ml ( 3,5-12,5)
Estradiol 38,2 pg/ml (12,5-166,0)
Prolaktyna 615,8 uIU/ml (102-496)
Toxoplazmoza IgM 0,211
TOxoplazmoza IgG 352 IU/mlPaulina12 lubi tę wiadomość
dziś masz dobry dzień -
AMH wygląda kiepsko, stosunek LH do FSH jest 0,86 powinno być około 1 ale tu nie ma dramatu (a to też mówi o rezerwie jajnikowej i stoi trochę w sprzeczności do AMH). Napewno musisz obniżyć prolaktynę.
Różowo nie jest, nie ma co się oszukiwać ale tak całkiem kreski bym na tobie nie stawiała. Musisz na pewno działać szybko. Myślałaś o in vitro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:38
Paulina12, Maja25 lubią tę wiadomość
-
Ewa, wysłałam zaproszenie, przyjmij proszę. Jedziemy na podobnym wózkuNiespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySchmetterling wrote:Zrób powtórkę tego badania.
Jak spojrzysz na moją stopkę, będziesz wiedzieć dlaczego.Schmetterling, Paulina12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfiorella82 wrote:Ojej, skąd takie skoki AMH? Bierzesz jakieś suplementy, czy badanie robione w różnych momentach cyklu? Z czego może taka różnica wynikać?
Z tego, że to badanie to jedna wielka ściema.
Jeśli rezerwa rośnie bądź spada po suplementach to raczej jest coś nie halo, prawda?fiorella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySchmetterling wrote:Z tego, że to badanie to jedna wielka ściema.
Jeśli rezerwa rośnie bądź spada po suplementach to raczej jest coś nie halo, prawda?
EwaWobula, idź do innego gina, zbij prolaktynę ( nie masz problemów z przysadką?) i działaj, dasz radę z taką rezerwą jeszcze długo podziałać. Nie martw się, bo jak widzisz niskie AMH, to nie żaden wyrok.Schmetterling lubi tę wiadomość
-
Schmetterling wrote:Z tego, że to badanie to jedna wielka ściema.
Jeśli rezerwa rośnie bądź spada po suplementach to raczej jest coś nie halo, prawda?Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Zgadzam się.Tez mi ginka powiedziała ,ze mam zrobić i to obojętnie kiedy bo to badanie na 100 % zawsze wyjdzie takie samo...Wiec zrobiłam w 21 dc .Pozniej 2 innych lekarzy mi powiedziało ,ze zle bo powinnam na początku cyklu.Fakt ,ze mój wynik jest za bardzo ale w druga strone bo 10,5 .Ale poczytałam w necie i jest mase takich pzrypadkow ,ze wychodzi ten wynik roznie.Wiec tez bym się nie opierala tylko na nim
Tak zmieniając temat. Beti, to Ty na awatarku? -
nick nieaktualnyPaulina12 wrote:Dziewczyny, jesteście taki mądry, że interpretujсie swoje analizy. Właśnie zacząłem w drodze. Mam zawrot głowy od tych terminów,skróty, liczb i tak dalej.
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Schmetterling wrote:Tak zmieniając temat. Beti, to Ty na awatarku?
Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Tak ja :)a co?
-
fiorella82 wrote:Hahahahaha, ja też jak pierwszy raz zobaczylam Twojego avatarka, to myślałam że to screen z jakiegoś filmu. Masz taką filmową urodę, ja się zastanawiałam co to za aktorka, bo jakbym kojarzyła z twarzy
-
nick nieaktualny
-
Schmetterling wrote:Dokładnie tak jak Fiorell napisała - przypominasz jakąś znaną osobę. Zazdroszczę karnacji!
-
Beti ja także myślałam że to jest foto z filmu (serial; sex w wielkim mieście) ale nie pamiętam jak się nazywa aktorka.
A tak na marginesie to ja w zeszłym roku miałam AMH 0,26 i zaszłam w ciąże ale miałam PUSTE JAJO PŁODOWE.31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
HBS+ Niskie AMH
Krótkie cykle ok.24-26dni.
w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
Wiek 40lat. -
Tele...79 wrote:Beti ja także myślałam że to jest foto z filmu (serial; sex w wielkim mieście) ale nie pamiętam jak się nazywa aktorka.
A tak na marginesie to ja w zeszłym roku miałam AMH 0,26 i zaszłam w ciąże ale miałam PUSTE JAJO PŁODOWE. -
EwaWobula wrote:Jestem załamana. Trudno mi wyrazić, co czuję. Odebrałam wyniki i są zatrważająco złe. Lekarz pozbawił mnie złudzeń, podobno nie ma szans na macierzyństwo. Proszę oceńcie moje wyniku, zinterpretujcie i szczerze napiszcie, jak oceniacie moją sytuację.
Mam 33 lat, w 2010 r. usunięty częściowo lewy jajnik po zdiagnozowaniu endometriozy,. Obecnie niedoczynność tarczycy, endometrioza w uśpieniu, wyniki męża w normach.
Moje wyniki:
AMH 0,4
LH 7,3 mIU/ml (2,4-12,6)
FSH 8,4 mIU/ml ( 3,5-12,5)
Estradiol 38,2 pg/ml (12,5-166,0)
Prolaktyna 615,8 uIU/ml (102-496)
Toxoplazmoza IgM 0,211
TOxoplazmoza IgG 352 IU/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 22:46
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...