Forum Starając się - ogólne AMH 0,4, czy to już koniec?
Odpowiedz
  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • EwaWobula Debiutantka
    Postów: 15 3

    Wysłany: 9 stycznia, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. Trudno mi wyrazić, co czuję. Odebrałam wyniki i są zatrważająco złe. Lekarz pozbawił mnie złudzeń, podobno nie ma szans na macierzyństwo. Proszę oceńcie moje wyniku, zinterpretujcie i szczerze napiszcie, jak oceniacie moją sytuację.
    Mam 33 lat, w 2010 r. usunięty częściowo lewy jajnik po zdiagnozowaniu endometriozy,. Obecnie niedoczynność tarczycy, endometrioza w uśpieniu, wyniki męża w normach.
    Moje wyniki:
    AMH 0,4
    LH 7,3 mIU/ml (2,4-12,6)
    FSH 8,4 mIU/ml ( 3,5-12,5)
    Estradiol 38,2 pg/ml (12,5-166,0)
    Prolaktyna 615,8 uIU/ml (102-496)
    Toxoplazmoza IgM 0,211
    TOxoplazmoza IgG 352 IU/ml

    Paulina12 lubi tę wiadomość

    dziś masz dobry dzień
  • Wróbel Autorytet
    Postów: 1736 1348

    Wysłany: 9 stycznia, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH wygląda kiepsko, stosunek LH do FSH jest 0,86 powinno być około 1 ale tu nie ma dramatu (a to też mówi o rezerwie jajnikowej i stoi trochę w sprzeczności do AMH). Napewno musisz obniżyć prolaktynę.
    Różowo nie jest, nie ma co się oszukiwać ale tak całkiem kreski bym na tobie nie stawiała. Musisz na pewno działać szybko. Myślałaś o in vitro?

    Wiadomość wyedytowana przez autora 9 stycznia, 16:38

    Paulina12, Maja25 lubią tę wiadomość

    1usao7esyka5dm7n.png
  • Fantasmagoria Ekspertka
    Postów: 246 453

    Wysłany: 9 stycznia, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, wysłałam zaproszenie, przyjmij proszę. Jedziemy na podobnym wózku :)

    Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1%
    I IMSI, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IMSI krótki protokół
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób powtórkę tego badania.
    Jak spojrzysz na moją stopkę, będziesz wiedzieć dlaczego.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 10 stycznia, 08:55

    fiorella82 lubi tę wiadomość

  • fiorella82 Ekspertka
    Postów: 197 233

    Wysłany: 10 stycznia, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling napisała:
    Zrób powtórkę tego badania.
    Jak spojrzysz na moją stopkę, będziesz wiedzieć dlaczego.
    Ojej, skąd takie skoki AMH? Bierzesz jakieś suplementy, czy badanie robione w różnych momentach cyklu? Z czego może taka różnica wynikać?

    Schmetterling, Paulina12 lubią tę wiadomość

    36l, KRK
    01.2019- CP- metotreksat

    Wszystko dobrze sie skonczy na koncu... a jesli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie jest koniec!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 napisała:
    Ojej, skąd takie skoki AMH? Bierzesz jakieś suplementy, czy badanie robione w różnych momentach cyklu? Z czego może taka różnica wynikać?

    Z tego, że to badanie to jedna wielka ściema.
    Jeśli rezerwa rośnie bądź spada po suplementach to raczej jest coś nie halo, prawda?

    fiorella82 lubi tę wiadomość

  • fiorella82 Ekspertka
    Postów: 197 233

    Wysłany: 10 stycznia, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling napisała:
    Z tego, że to badanie to jedna wielka ściema.
    Jeśli rezerwa rośnie bądź spada po suplementach to raczej jest coś nie halo, prawda?
    No to chyba nie inaczej;-). Ja mam AMH prawie 5, bez PCOS, tzn miałam w styczniu, może w takim razie dziś mam 0,4, albo 12... Kij z tym, bo i przy 0,4 i przy 0,1 szansa jest! Niskie AMH to nie diagnoza, tylko potwierdzenie że nie ma się 15 lat ... ;-)
    EwaWobula, idź do innego gina, zbij prolaktynę ( nie masz problemów z przysadką?) i działaj, dasz radę z taką rezerwą jeszcze długo podziałać. Nie martw się, bo jak widzisz niskie AMH, to nie żaden wyrok.

    Schmetterling lubi tę wiadomość

    36l, KRK
    01.2019- CP- metotreksat

    Wszystko dobrze sie skonczy na koncu... a jesli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie jest koniec!
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 2192 1342

    Wysłany: 10 stycznia, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling napisała:
    Z tego, że to badanie to jedna wielka ściema.
    Jeśli rezerwa rośnie bądź spada po suplementach to raczej jest coś nie halo, prawda?
    Zgadzam się.Tez mi ginka powiedziała ,ze mam zrobić i to obojętnie kiedy bo to badanie na 100 % zawsze wyjdzie takie samo...Wiec zrobiłam w 21 dc .Pozniej 2 innych lekarzy mi powiedziało ,ze zle bo powinnam na początku cyklu.Fakt ,ze mój wynik jest za bardzo ale w druga strone bo 10,5 .Ale poczytałam w necie i jest mase takich pzrypadkow ,ze wychodzi ten wynik roznie.Wiec tez bym się nie opierala tylko na nim

    Schmetterling lubi tę wiadomość

    Euthyrox 37,5
    PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
    7cs-niech będzie ten szczęśliwy <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 napisała:
    Zgadzam się.Tez mi ginka powiedziała ,ze mam zrobić i to obojętnie kiedy bo to badanie na 100 % zawsze wyjdzie takie samo...Wiec zrobiłam w 21 dc .Pozniej 2 innych lekarzy mi powiedziało ,ze zle bo powinnam na początku cyklu.Fakt ,ze mój wynik jest za bardzo ale w druga strone bo 10,5 .Ale poczytałam w necie i jest mase takich pzrypadkow ,ze wychodzi ten wynik roznie.Wiec tez bym się nie opierala tylko na nim

    Tak zmieniając temat. Beti, to Ty na awatarku?

  • Paulina12 Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 10 stycznia, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście taki mądry, że interpretujсie swoje analizy. Właśnie zacząłem w drodze. Mam zawrot głowy od tych terminów,skróty, liczb i tak dalej.

    Szczęśliwа
  • fiorella82 Ekspertka
    Postów: 197 233

    Wysłany: 10 stycznia, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12 napisała:
    Dziewczyny, jesteście taki mądry, że interpretujсie swoje analizy. Właśnie zacząłem w drodze. Mam zawrot głowy od tych terminów,skróty, liczb i tak dalej.
    Każda z nas zaczynała od zera. Obyś nie musiała tu długo być i się dokształcać

    Beti82 lubi tę wiadomość

    36l, KRK
    01.2019- CP- metotreksat

    Wszystko dobrze sie skonczy na koncu... a jesli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie jest koniec!
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 2192 1342

    Wysłany: 10 stycznia, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling napisała:
    Tak zmieniając temat. Beti, to Ty na awatarku?
    Tak ja :)a co? :)

    Schmetterling lubi tę wiadomość

    Euthyrox 37,5
    PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
    7cs-niech będzie ten szczęśliwy <3 <3 <3
  • fiorella82 Ekspertka
    Postów: 197 233

    Wysłany: 10 stycznia, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 napisała:
    Tak ja :)a co? :)
    Hahahahaha, ja też jak pierwszy raz zobaczylam Twojego avatarka, to myślałam że to screen z jakiegoś filmu. Masz taką filmową urodę, ja się zastanawiałam co to za aktorka, bo jakbym kojarzyła z twarzy :-D

    Schmetterling lubi tę wiadomość

    36l, KRK
    01.2019- CP- metotreksat

    Wszystko dobrze sie skonczy na koncu... a jesli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie jest koniec!
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 2192 1342

    Wysłany: 10 stycznia, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 napisała:
    Hahahahaha, ja też jak pierwszy raz zobaczylam Twojego avatarka, to myślałam że to screen z jakiegoś filmu. Masz taką filmową urodę, ja się zastanawiałam co to za aktorka, bo jakbym kojarzyła z twarzy :-D
    hahahahah z filmu to chyba dramat jakiś hahahha dobre ;)

    Schmetterling lubi tę wiadomość

    Euthyrox 37,5
    PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
    7cs-niech będzie ten szczęśliwy <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Fiorell napisała - przypominasz jakąś znaną osobę. Zazdroszczę karnacji!

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 2192 1342

    Wysłany: 11 stycznia, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling napisała:
    Dokładnie tak jak Fiorell napisała - przypominasz jakąś znaną osobę. Zazdroszczę karnacji!
    hahah dzięki :*

    Euthyrox 37,5
    PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
    7cs-niech będzie ten szczęśliwy <3 <3 <3
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 134 190

    Wysłany: 13 stycznia, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja także myślałam że to jest foto z filmu (serial; sex w wielkim mieście) ale nie pamiętam jak się nazywa aktorka.

    A tak na marginesie to ja w zeszłym roku miałam AMH 0,26 i zaszłam w ciąże ale miałam PUSTE JAJO PŁODOWE.

    23 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP
    Miovarian, Euthyrox i po owulacji luteina.
    HBS+
    8 cykl po laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 2192 1342

    Wysłany: 13 stycznia, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 napisała:
    Beti ja także myślałam że to jest foto z filmu (serial; sex w wielkim mieście) ale nie pamiętam jak się nazywa aktorka.

    A tak na marginesie to ja w zeszłym roku miałam AMH 0,26 i zaszłam w ciąże ale miałam PUSTE JAJO PŁODOWE.
    Tele gdzies wyczytałam, zr puste jajo moze sie zdazyc tylko raz.Mam nadzieje,ze to prawda i juz nigdy nic takiego Ci sie nie przytrafi

    Euthyrox 37,5
    PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
    7cs-niech będzie ten szczęśliwy <3 <3 <3
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 602 244

    Wysłany: 13 stycznia, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaWobula napisała:
    Jestem załamana. Trudno mi wyrazić, co czuję. Odebrałam wyniki i są zatrważająco złe. Lekarz pozbawił mnie złudzeń, podobno nie ma szans na macierzyństwo. Proszę oceńcie moje wyniku, zinterpretujcie i szczerze napiszcie, jak oceniacie moją sytuację.
    Mam 33 lat, w 2010 r. usunięty częściowo lewy jajnik po zdiagnozowaniu endometriozy,. Obecnie niedoczynność tarczycy, endometrioza w uśpieniu, wyniki męża w normach.
    Moje wyniki:
    AMH 0,4
    LH 7,3 mIU/ml (2,4-12,6)
    FSH 8,4 mIU/ml ( 3,5-12,5)
    Estradiol 38,2 pg/ml (12,5-166,0)
    Prolaktyna 615,8 uIU/ml (102-496)
    Toxoplazmoza IgM 0,211
    TOxoplazmoza IgG 352 IU/ml
    Jak dziewczyny wyżej też myślę, że masz szansę. Masz dopiero 33 i można podziałać z in vitro. A usunięty częściowo jajnik... Na necie są filmiki z filmu dok. Tlc in vito czekając na dziecko kobietą z podobnym problemem pomogło in vitro, gdzie lekarze nie dawali szans. Udaj się Fo dobrej specjalistycznej kliniki gdzie leczą niepłodność i się w końcu uda. Stosuj sumplemetacje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 13 stycznia, 22:46

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(41 lat)zdrowa
    Mążr.76(42lat) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone

Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)