X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne AMH- czy wszystko w porządku?
Odpowiedz

AMH- czy wszystko w porządku?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że wysłałam już wynik AMH do lekarza.

Bardzo stresowałam się wynikiem tego badania. Dzisiaj przyszedł wynik, moje AMH wynosi 7,29.

Może któraś z koleżanek na tym forum troszkę się orientuje i podpowie mi czy ten wynik jest w porządku?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie amh zazwyczaj świadczy o PCOS

KasiaKP lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 12 i wykluczone PCOS niby. Idź do ginekologa, zbadaj wskazane rzeczy. W każdym wyniku mogą być jakieś normy czy odchylenia, które pomimo wszystko nie wskażą na PCOS.

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    Starania od: 1.2024
    24.12.2024 ⏸️

preg.png
  • Panna_M Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne tez jest czy masz inne objawy zwiastujące na PCOS poza wysokim AMH. Ja mam AMH ponad 11 a innych oznak wskazujących na PCOS brak. Lekarz powiedział mi, ze być może tak po prostu mam i ze wcale nie musi utrudniać to zajścia w ciąże. Wiele kobiet nie bada nawet poziomu AMH- a lepiej w te stronę - wyższe niż niższe.
    Sama jednak obawiam się i ten wynik i będę go powtarzać mimo konsultacji już z trzema lekarzami :/

👧 30 👨31

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 2,35 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uczulam was na kwestie pcos, bo ja jeszcze tydzień temu byłam przekonana że go nie mam, podczas gdy miałam wlasnie wysokie amh ok 6, dodatkowo problemy z cerą. Zbadałam androgeny które wyszły za wysoko i zaczęłam mieć podejrzenia że mogę mieć pcos.
    Poszłam do lekarki i powiedziałam jej że niby inny lekarz sugerował sprawdzić i ostatecznie potwierdzić lub wykluczyć. No i jakoś od razu mi powiedziała że widzi policystyczne jajniki.
    Byłam mega zła, bo chodzę do ginekologów regularnie i nikt nawet się nie zająknął że mogę to mieć lub że to widzi w obrazie USG. Gdyby nie moje grzebanie w wynikach i łączenie kropek to też byłabym przekonana że nie mam pcos.
    Przy wysokim amh sugerowałabym sprawdzić właśnie androgeny i jeszcze raz wybrać się do ginekologa z konkretnym pytaniem co widzi w obrazie USG. Dopiero wykluczając te dwa czynniki cieszyłabym się z wysokiego amh.

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ