X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne AMH- czy wszystko w porządku?
Odpowiedz

AMH- czy wszystko w porządku?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że wysłałam już wynik AMH do lekarza.

Bardzo stresowałam się wynikiem tego badania. Dzisiaj przyszedł wynik, moje AMH wynosi 7,29.

Może któraś z koleżanek na tym forum troszkę się orientuje i podpowie mi czy ten wynik jest w porządku?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie amh zazwyczaj świadczy o PCOS

KasiaKP lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Abcdeka Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 12 i wykluczone PCOS niby. Idź do ginekologa, zbadaj wskazane rzeczy. W każdym wyniku mogą być jakieś normy czy odchylenia, które pomimo wszystko nie wskażą na PCOS.

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    👰🏼🤵🏼2024
    Starania od: 1.2024

AMH: 12,8 (nie mam PCOS) ❌
    D3: 44,5 ✅
    Monitoring ✅
    Cykle owulacyjne ✅

Wyniki nasienia sierpień -> grudzień:
    Koncentracja 6 mln/ml -> 5,5mln/ml ❌
    Morfologia 1% -> 0% ❌
    Żywe plemniki +14% ✅
    Ruchliwe plemniki +15% ✅

Stres oksydacyjny ✅
    FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna, DHEA, Testosteron ✅
    Test fragmentacji DNA ✅

Kwalifikacja pod In Vitro (na podstawie wyników badań).

Suplementacja obydwoje ✅ (ona - od 6.2024, on - od 8.2024)

06.2024 ciąża biochemiczna ❌
  • Panna_M Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne tez jest czy masz inne objawy zwiastujące na PCOS poza wysokim AMH. Ja mam AMH ponad 11 a innych oznak wskazujących na PCOS brak. Lekarz powiedział mi, ze być może tak po prostu mam i ze wcale nie musi utrudniać to zajścia w ciąże. Wiele kobiet nie bada nawet poziomu AMH- a lepiej w te stronę - wyższe niż niższe.
    Sama jednak obawiam się i ten wynik i będę go powtarzać mimo konsultacji już z trzema lekarzami :/

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

Zalecenia: prenatal primo
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uczulam was na kwestie pcos, bo ja jeszcze tydzień temu byłam przekonana że go nie mam, podczas gdy miałam wlasnie wysokie amh ok 6, dodatkowo problemy z cerą. Zbadałam androgeny które wyszły za wysoko i zaczęłam mieć podejrzenia że mogę mieć pcos.
    Poszłam do lekarki i powiedziałam jej że niby inny lekarz sugerował sprawdzić i ostatecznie potwierdzić lub wykluczyć. No i jakoś od razu mi powiedziała że widzi policystyczne jajniki.
    Byłam mega zła, bo chodzę do ginekologów regularnie i nikt nawet się nie zająknął że mogę to mieć lub że to widzi w obrazie USG. Gdyby nie moje grzebanie w wynikach i łączenie kropek to też byłabym przekonana że nie mam pcos.
    Przy wysokim amh sugerowałabym sprawdzić właśnie androgeny i jeszcze raz wybrać się do ginekologa z konkretnym pytaniem co widzi w obrazie USG. Dopiero wykluczając te dwa czynniki cieszyłabym się z wysokiego amh.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ