Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Antybiotyk
Odpowiedz

Antybiotyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Beatris1987 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! Mam do Was pytanie i proszę o poradę. Być może ten temat już był, ale niestety nie znalazłam. Otóż mam dni płodne a mąż od kilku dni jest na antybiotyku. Czy możemy się starać czy czekać kolejny miesiąc? Czy antybiotyk ma wpływ na plemniki? Pozdrawiam

Asia
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie się starać. antybiotyk może mieć wpływ na plemniki (ale nie musi), przy czym na te co powstają dopiero, a cykl rozwojowy plemników trwa 72 dni, więc aktualnym plemnikom antybiotyk krzywdy nie robi, dopiero tym co będą za ok. 3mc.

Co innego jak mąż gorączkuje, bo wysoka temperatura negatywnie wpływa na plemniki generalnie, ale starać się możecie, w najgorszym razie po prostu się nie uda ;)

Beatris1987 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Beatris1987 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za pomoc!

tym_janek lubi tę wiadomość

Asia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ten sam dylemat, bo M zaczął brać antybiotyk, ale z tego co wyczytałam w necie to nie ma przeciwskazań.

Beatris1987 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ