X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne antybiotyk a starania
Odpowiedz

antybiotyk a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • TakToJa Znajoma

Wysłany: 27 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    To moj pierwszy cykl w którym zażywałam clostibegyt od 5-9dc. OD dwóch dni biorę antybiotyk Remoclav na zapalenie zatok. W najbliższych dniach przypada owu... nie wiem czy strać się o dziecko, czy poczekać do następnego cyklu? Czy antybiotyki przeszkadzają w staraniach i czy mają jakiś wpływ na ewentualną ciążę. Antybiotyk to amoksycylina, która jest bodajże w 1 czy 2 grupie antybiotykow... Proszę o Wasze opinie, a może któraś z Was miała podobny przypadek? Dzięki, pozdrawiam!

65vqmkwycz6og0ms.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak lekarz przepisał antybiotyk to powiedział żeby w cyklu kiedy bedę go brać (bo miałam brać w drugiej fazie) nie starać się bo zaszkodzi dziecku jeżeli bym zaszła w ciążę.
    Ja brałam wtedy inny antybiotyk niż Ty więc nie wiem czy zakaz jest dla każdego antybiotyku.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • TakToJa Znajoma

Wysłany: 27 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki antybiotyk brałaś? z jakiej grupy? Niby amoksycylina w ciąży jest bezpieczna, ale wolę nie ryzykować.

65vqmkwycz6og0ms.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TakToJa wrote:
    A jaki antybiotyk brałaś? z jakiej grupy? Niby amoksycylina w ciąży jest bezpieczna, ale wolę nie ryzykować.
    Ja brałam Klarytromycynę jeżeli nie przekręciłam nazwy. Nie wiem jaka to grupa - nie znam sie na tym. :/

201701271765.png

• TakToJa Znajoma

Wysłany: 27 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, dzięki za odpowiedź :) No ja też się nie znam, tyle co wyczytałam w internecie...

65vqmkwycz6og0ms.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TakToJa wrote:
    aha, dzięki za odpowiedź :) No ja też się nie znam, tyle co wyczytałam w internecie...
    To może poszukaj w necie tego mojego antybiotyku. Zobaczysz co piszą ale mój lekarz nt. mojego antybiotyku stanowczo powiedzial że zaszkodzi. Porównasz sobie bo w necie nie zawsze pisza prawdę.

201701271765.png

• TakToJa Znajoma

Wysłany: 27 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, wiem. Twój to grupa C, czyli może zaszkodzić, bądź doprowadzić do obumarcia płodu. ohhh czy zawsze muszą być jakieś przeszkody?! :(

65vqmkwycz6og0ms.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoksycylina jest bezpieczna :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka przepisała Keflex - przy czym zaznaczyłam, że jestem na etapie starań

Sx0K.png
    ypbg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ