Antykoagulant toczniowy- raz obecny, raz nie - jaka diagnoza?
-
Cześć, w związku z nawracającymi promieniami przechodzimy szereg badań. Jednym z nich była diagnosty w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Przy pierwszym pobraniu- antykoagulant toczniowy- obecny. Wg ginekolog aby postawić pełna diagnozę należy pobrać ponownie badanie po 12 tyg. Tak zrobiłam. Drugie pobranie - antykoagulant toczniowy-nieobecny. Wg lekarki to wynik prawidłowy, i nic dalej z tym nie robimy. Mam pozostać na Acardzie 150mg. Jednak nie do końca to rozumiem, dlaczego pierwsze badanie wyszło dodatnie? Czy któraś z Was miała taką sytuację? Badania pobierane w tym samym laboratorium.Starania o pierwsze 👶od 12.2020
Marzec 2021- puste jajo 💔
Listopad 2021- ciąża biochemiczna
💔
Mutacja MTHFR heterozygota
06.12.2022 tęczowa córeczka 💜
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia
02.2025 ciąża pozamaciczna jajowodowa -
A czy w momencie kiedy robiłaś badanie beta HCG mogła być jeszcze we krwi ? (bo widzę że masz historie poronień)✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel
✨️14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
cukrzyk1991 wrote:A czy w momencie kiedy robiłaś badanie beta HCG mogła być jeszcze we krwi ? (bo widzę że masz historie poronień)
Nie. Badanie robiłam 3 miesiące i pół roku po ostatniej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 11:49
Starania o pierwsze 👶od 12.2020
Marzec 2021- puste jajo 💔
Listopad 2021- ciąża biochemiczna
💔
Mutacja MTHFR heterozygota
06.12.2022 tęczowa córeczka 💜
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia
02.2025 ciąża pozamaciczna jajowodowa -
KAMA wrote:Cześć, w związku z nawracającymi promieniami przechodzimy szereg badań. Jednym z nich była diagnosty w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Przy pierwszym pobraniu- antykoagulant toczniowy- obecny. Wg ginekolog aby postawić pełna diagnozę należy pobrać ponownie badanie po 12 tyg. Tak zrobiłam. Drugie pobranie - antykoagulant toczniowy-nieobecny. Wg lekarki to wynik prawidłowy, i nic dalej z tym nie robimy. Mam pozostać na Acardzie 150mg. Jednak nie do końca to rozumiem, dlaczego pierwsze badanie wyszło dodatnie? Czy któraś z Was miała taką sytuację? Badania pobierane w tym samym laboratorium.
Strat masz trochę na koncie, także warto sprawdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 21:20
-
W czasie @ lub choroby może wyjść dodatni. Ja miałam lekka grypę i czekałam 3 tygodnie żeby zrobić badanie to samo co ty, żeby uniknąć fałszywie pozytywnego wyniku✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
KAMA wrote:Cześć, w związku z nawracającymi promieniami przechodzimy szereg badań. Jednym z nich była diagnosty w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Przy pierwszym pobraniu- antykoagulant toczniowy- obecny. Wg ginekolog aby postawić pełna diagnozę należy pobrać ponownie badanie po 12 tyg. Tak zrobiłam. Drugie pobranie - antykoagulant toczniowy-nieobecny. Wg lekarki to wynik prawidłowy, i nic dalej z tym nie robimy. Mam pozostać na Acardzie 150mg. Jednak nie do końca to rozumiem, dlaczego pierwsze badanie wyszło dodatnie? Czy któraś z Was miała taką sytuację? Badania pobierane w tym samym laboratorium.
Część antykoagulant tocznia bardzo często wychodzi fałszywie dodatni specyficzny test od siebie radzę aby zrobić w pracowni hemostazy wynik będzie najbardziej wiarygodny .Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g . -