X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Antykoncepcja hormonalna Lesinelle a antybiotyk Duomox
Odpowiedz

Antykoncepcja hormonalna Lesinelle a antybiotyk Duomox

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy możliwe jest zajście w ciążę jeśli zażywam pierwsze opakowanie leku Lisenelle (wcześniej przez 2 msce Kontracept) i właśnie od kilku dni zaczęłam zażywać antybiotyk Duomox??? W ulotce jest info, że może zmniejszać skuteczność antykoncepcji. Co o tym myśleć? Miałam kilka pełnych stosunków bez zabezpieczenia dodatkowego w drugim tygodniu stosowania tabletek i po 4 dniach antybiotyku. Co o tym sądzicie?? Kiedy wykonac test

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Witam, czy możliwe jest zajście w ciążę jeśli zażywam pierwsze opakowanie leku Lisenelle (wcześniej przez 2 msce Kontracept) i właśnie od kilku dni zaczęłam zażywać antybiotyk Duomox??? W ulotce jest info, że może zmniejszać skuteczność antykoncepcji. Co o tym myśleć? Miałam kilka pełnych stosunków bez zabezpieczenia dodatkowego w drugim tygodniu stosowania tabletek i po 4 dniach antybiotyku. Co o tym sądzicie?? Kiedy wykonac test
    jak w ulotce antybiotyku jest ze obniza atykoncepcje to trzeba stosowac dodatkowo pigułke anty i prezerwatywy. Test najlepiej wykonac w dniu spodziewanej miesiaczki. Raczej jak bierzesz antykoncepcyjny to i tak nawet z obnizeniem jest mały % chyba ze bys opuszczała pigułke itd, ale jakis % szans jest.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ