Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Antykopcepcja
Odpowiedz

Antykopcepcja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale brzmi to tak jakbyś po każdym stosunku zażywała tabletkę dzień po, proszę o uściślenie bo jest to wysoce niepokojące
    Z medycznego punktu widzenia nawet takie podejście nie daje 100% pewności, uprawiając seks ciąża jest zawsze prawdopodobna
    Z psychologicznego punktu widzenia stosunek przerywany to jedna z gorszych rzeczy, którą można sobie zafundować w łóżku, ponadto stawianie go przy metodach antykoncepcji jest błędne - nie jest to metoda antykoncepcji
    Myślę że podejście tutaj jest do przepracowania z terapeutą, można rozważyć np. wazektomię czy wdrożenie prezerwatyw (co jest oczywiście tańsze i mniej ingerujące), w razie czegoś warto pamiętać, że jeszcze na szczęście w tym kraju da się dokonać bezpiecznej aborcji
    Trzymaj się ❤️

• Polaya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i nie mam pojęcia czy można brać tabletkę dzień po przy tabletkach antykoncepcyjnych, wydaje mi się że nie należy to do zdrowych i bezpiecznych rozwiązań, ale naprawdę nie wiem, więc warto to przeanalizować

• Lalka Nowa

Wysłany: 23 lipca 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Przepraszam, ale brzmi to tak jakbyś po każdym stosunku zażywała tabletkę dzień po, proszę o uściślenie bo jest to wysoce niepokojące
    Z medycznego punktu widzenia nawet takie podejście nie daje 100% pewności, uprawiając seks ciąża jest zawsze prawdopodobna
    Z psychologicznego punktu widzenia stosunek przerywany to jedna z gorszych rzeczy, którą można sobie zafundować w łóżku, ponadto stawianie go przy metodach antykoncepcji jest błędne - nie jest to metoda antykoncepcji
    Myślę że podejście tutaj jest do przepracowania z terapeutą, można rozważyć np. wazektomię czy wdrożenie prezerwatyw (co jest oczywiście tańsze i mniej ingerujące), w razie czegoś warto pamiętać, że jeszcze na szczęście w tym kraju da się dokonać bezpiecznej aborcji
    Trzymaj się ❤️
    Przy tym stosunku tylko zazylam tabletke dzien bo tak jak mówię był to stosunek przerwany I od 7 miesięcy zazywam antykoncepcje hormonalną

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ