Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Antykopcepcja
Odpowiedz

Antykopcepcja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale brzmi to tak jakbyś po każdym stosunku zażywała tabletkę dzień po, proszę o uściślenie bo jest to wysoce niepokojące
    Z medycznego punktu widzenia nawet takie podejście nie daje 100% pewności, uprawiając seks ciąża jest zawsze prawdopodobna
    Z psychologicznego punktu widzenia stosunek przerywany to jedna z gorszych rzeczy, którą można sobie zafundować w łóżku, ponadto stawianie go przy metodach antykoncepcji jest błędne - nie jest to metoda antykoncepcji
    Myślę że podejście tutaj jest do przepracowania z terapeutą, można rozważyć np. wazektomię czy wdrożenie prezerwatyw (co jest oczywiście tańsze i mniej ingerujące), w razie czegoś warto pamiętać, że jeszcze na szczęście w tym kraju da się dokonać bezpiecznej aborcji
    Trzymaj się ❤️

• Polaya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i nie mam pojęcia czy można brać tabletkę dzień po przy tabletkach antykoncepcyjnych, wydaje mi się że nie należy to do zdrowych i bezpiecznych rozwiązań, ale naprawdę nie wiem, więc warto to przeanalizować

• Lalka Nowa

Wysłany: 23 lipca 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Przepraszam, ale brzmi to tak jakbyś po każdym stosunku zażywała tabletkę dzień po, proszę o uściślenie bo jest to wysoce niepokojące
    Z medycznego punktu widzenia nawet takie podejście nie daje 100% pewności, uprawiając seks ciąża jest zawsze prawdopodobna
    Z psychologicznego punktu widzenia stosunek przerywany to jedna z gorszych rzeczy, którą można sobie zafundować w łóżku, ponadto stawianie go przy metodach antykoncepcji jest błędne - nie jest to metoda antykoncepcji
    Myślę że podejście tutaj jest do przepracowania z terapeutą, można rozważyć np. wazektomię czy wdrożenie prezerwatyw (co jest oczywiście tańsze i mniej ingerujące), w razie czegoś warto pamiętać, że jeszcze na szczęście w tym kraju da się dokonać bezpiecznej aborcji
    Trzymaj się ❤️
    Przy tym stosunku tylko zazylam tabletke dzien bo tak jak mówię był to stosunek przerwany I od 7 miesięcy zazywam antykoncepcje hormonalną

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ