X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Atonia macicy przy pierwszym porodzie a kolejne starania
Odpowiedz

Atonia macicy przy pierwszym porodzie a kolejne starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewelape1504 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,

Pierwsza moja ciąża przebiegała bez komplikacji , wszystko książkowo natomiast przy porodzie nie mogłam urodzić łożyska i doszło do atonii macicy ,potem miałam przetaczaną krew . Z dzieckiem wszystko było super od początku. Teraz po 5 latach chce zacząć starać się o drugie dziecko ,ale boje się trochę że względu na poprzedni poród. Czy któraś z was też miała podobnie ? Jeśli tak to jak to było przy kolejnej ciąży ?

18.09 blada kreska na tescie
    21.09-13 dpo : Beta HCG 153
    24.09 dwie tłuste krechy❤️
    30.09Beta HCG 7490, widoczny pęcherzyk 8 mm i żółtkowy 4 mm.
    06.06.2021-na świat przyszedł Adaś ❤️
  • Coniglietto Koleżanka

Wysłany: 15 maja, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelape1504 wrote:
    Witam ,

Pierwsza moja ciąża przebiegała bez komplikacji , wszystko książkowo natomiast przy porodzie nie mogłam urodzić łożyska i doszło do atonii macicy ,potem miałam przetaczaną krew . Z dzieckiem wszystko było super od początku. Teraz po 5 latach chce zacząć starać się o drugie dziecko ,ale boje się trochę że względu na poprzedni poród. Czy któraś z was też miała podobnie ? Jeśli tak to jak to było przy kolejnej ciąży ?

Hej, nie wiem czy tu jeszcze zaglądasz ale czy u Ciebie krwotok powtórzył się przy kolejnym porodzie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ