Badania
-
prolaktyna po obciążeniu?
USG piersi
USG dopochwowe
badania z krwi:
Badania krwi ogólne
różyczka
toksoplazmoza
glukoza
TSH
prolaktyna,
estradiol,
LH,
testosteron,
FSH,
progesteron
badanie moczu ogólne
wymaz:
chlamydia
cytologia
Panowie:
jakość nasienia
posiew nasienia
CO JESZCZE CO DALEJ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2013, 21:49
-
michaela wrote:prolaktyna po obciążeniu?
USG piersi
USG dopochwowe
badania z krwi:
Badania krwi ogólne
różyczka
toksoplazmoza
glukoza
TSH
prolaktyna,
estradiol,
LH,
testosteron,
FSH,
progesteron
badanie moczu ogólne
wymaz:
chlamydia
Panowie:
Jakość nasienia
posiew nasienia
CO JESZCZE CO DALEJ?
ja bym jeszcze zrobiła cytologię jeśli nie miałaś robionej ostatnio:) Ty jesteś po poronieniu?czy po prostu chcesz porobić badania zanim w ciąże zajdziesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2013, 21:44
-
michaela wrote:a tak, miałam, pierwszy raz w zyciu wyszła mi I, badania w trakcie staran, poronienia nie było, ale tez po 9 misiacach zadnych efektów staran tez nie.
a prowadzisz wykres?ja jestem po dwóch poronieniach miałam jeszcze badania genetyczne kariotypu, HSG-drożność jajowodów i za miesiąc mam mieć jeszcze histeroskopie robionążyczę Ci w takim razie powodzenia i dobrych wyników badań Twoich jak i partnera:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2013, 22:00
-
prowadziłam, w zeszłym miesiacu,potwierdził to co dwa miesiace wczesniej monitoring - owulacje w 16 dc, teraz nie mierze temperatury - chciałam zeby zeszło troche cisnienie zwiazane z ciaza i ... uwaga o tego sie kompletnie nie spodziewałam - coś w trakcie mierzenia temperatury przeskoczyło mi w szczece i przy kazdym mierzeniu temperatury pogarszało sprawe, wiec daje jej odpocząć
Effcia, bardzo Ci dziękuję, mam nadzieję że badania będą pomocne i niedługo uda się i Tobie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2013, 22:09
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
może mocz... pod kątem cukrzycy? Ona tak cicho i podstępnie się rozwija...
Słyszałyście coś na temat tego, by swędząca skóra tez była objawem za dużego poziomu hormonu jakiegoś? Chyba tarczycy? A może progesteronu?... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
witam:)
Jestem tu nowa:) staramy sie już 8 miesięcy i nic:( 28-go (w piątek) miałam badanie HSG , maż też oddał nasienie(czekamy na wyniki) moje badania super:) wszystko drozne:) i tu moje pytanie... czy któraś miała robione HSG? Jesli tak to czy mogę od razu się starać? my już pomału zaczynamy sie starać bo jestem przed owulacja:) lekarz tez mi powiedział ze nie ma przeciwskazań ..ale poczytałam na necie i są różne opinie...chcelismy "kuc zelazo puki gorące"ale teraz sama nie wiem czy moge od razu czy lepiej odczekać cykl??kasiula -
warto zeby facet się udał do urologa i oprócz badania nasienia i posiewu zbadał sobie prostate i zrobił usg pod kątem żylaków...
do tego dobrze by było żeby i on sobie zbadał hormony
i w sumie resztę dziewczyny juz napisały...
najważniejsze na poczatek:
hormony, cytologia i usg dopochwowe + monitoring cyklu
a facet: nasienie+posiew+usg+hormony
a potem wszystko zalezy od wyników17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -