X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne badania a ciąża staramy się o dzidzię
Odpowiedz

badania a ciąża staramy się o dzidzię

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wanilkowa777 Nowa

Wysłany: 19 marca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od roku staramy się bezskutecznie o dziecko. Bralam antykoncepcje 6 lat. Mialam zawsze bardzo bolesne miesiaczki.
    -Jesteśmy młodzi,
    -owulacja potwierdzona,
    - śluz owulacyjny obecny,
    -tsh-1,4,
    -amh-4,810.
    progesteron w 7 dc 14,70, LH ok-9,6
    - badanie nasienia ok
    W styczniu zmieniłam lekarza który skierował mnie na badanie z krwi w kierunku endometriozy ( w badaniu raczej nic nie widział ale chciał sie upewnić) wykonałam też panel urogenitalny - doktor stwierdzil ze po zapaleniu przydatkow ktore mialam 8 lat temu moge miec jakas bakterie. Dodam że zdrada nie wchodzi w gre wiec to wykluczam chociaz mozna zarazic sie na basanie nawet bakteriami... doktor zlecil tez biocenoze pochwt gdzie ph wyszlo 5,5 co mnie zaniepokoilo chyba za duze?
    w badaniu usg wszystko ok jedynie prawy jajnik lekko unieruchomiony..czekam jeszcze na wyniki sono hsg.
    cały czas tylko słyszę, ze w koncu sie uda a moze ktoraś z Was miała podobne doświadczenia?Co myslicie o dotychczasowych wynikach moich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 11:54

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie wszystko dobrze czyli to samo co u wielu par 🤷 Jak drożność będzie ok to teraz pewnie zaproponują wam inseminację jeśli minął rok starań . Zbadaj sobie jeszcze hormony w 3dc.

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ IV IUI
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ