X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne badania a ciąża staramy się o dzidzię
Odpowiedz

badania a ciąża staramy się o dzidzię

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wanilkowa777 Nowa

Wysłany: 19 marca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od roku staramy się bezskutecznie o dziecko. Bralam antykoncepcje 6 lat. Mialam zawsze bardzo bolesne miesiaczki.
    -Jesteśmy młodzi,
    -owulacja potwierdzona,
    - śluz owulacyjny obecny,
    -tsh-1,4,
    -amh-4,810.
    progesteron w 7 dc 14,70, LH ok-9,6
    - badanie nasienia ok
    W styczniu zmieniłam lekarza który skierował mnie na badanie z krwi w kierunku endometriozy ( w badaniu raczej nic nie widział ale chciał sie upewnić) wykonałam też panel urogenitalny - doktor stwierdzil ze po zapaleniu przydatkow ktore mialam 8 lat temu moge miec jakas bakterie. Dodam że zdrada nie wchodzi w gre wiec to wykluczam chociaz mozna zarazic sie na basanie nawet bakteriami... doktor zlecil tez biocenoze pochwt gdzie ph wyszlo 5,5 co mnie zaniepokoilo chyba za duze?
    w badaniu usg wszystko ok jedynie prawy jajnik lekko unieruchomiony..czekam jeszcze na wyniki sono hsg.
    cały czas tylko słyszę, ze w koncu sie uda a moze ktoraś z Was miała podobne doświadczenia?Co myslicie o dotychczasowych wynikach moich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 11:54

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie wszystko dobrze czyli to samo co u wielu par 🤷 Jak drożność będzie ok to teraz pewnie zaproponują wam inseminację jeśli minął rok starań . Zbadaj sobie jeszcze hormony w 3dc.

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ