Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badania hormonalne który dzień cyklu
Odpowiedz

Badania hormonalne który dzień cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ☺️. Chciałabym poradzić się w pewnej kwestii. Lekarz zalecił mi dzisiaj badania hormonalne, które wykonuje się w 4-5 dc. Jednakże jako, że dzisiaj jestem właśnie w 5 dniu, a tam gdzie mam je zrobić najpierw czeka mnie test na Covid, w dn badania hormonów będę wówczas już w 7dc... Czy takie badania będą w ogóle miarodajne?? Może powinnam z nich zrezygnować na przyszły miesiąc? I czy poza tymi 5 hormonami podstawowymi coś jeszcze powinnam zbadać do tego pakietu? :)

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie musisz poczekać do następnego cyklu, bo w 7 dniu badania nie będą miarodajne.

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ