X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne badania laboratoryjne
Odpowiedz

badania laboratoryjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzena1997 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mam pytanie dotycząca badania AMH. Otóż u mnie w mieście, w laboratorium, nie bada się wartości tego parametru na miejscu, tylko wysyła się krew do innego miasta. Pobrana krew jest zamrażana i raz w tygodniu (w środę) wysyłana do innego miasta. I tutaj moje pytanie- czy mogę pójść do laboratorium we wtorek, czy lepiej jak zrobię to w środę? W środę miałabym to badanie bardziej ''na świeżo'' bo krew od razu byłaby wysłana dalej. Natomiast jak pójdę we wtorek, pobrana krew będzie przetrzymywana dłużej. Czy nie wpłynie to na wynik?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ