Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badania przy cienkim endometrium
Odpowiedz

Badania przy cienkim endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneciulka1989 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od listopada miałam monitoring cyklu i wszystko jest ok owulacja występuje i prosiłam lekarza żeby mi coś mi przypisał na cienkie endometrium ale on stwierdził że zaburzy mi cykl który jest u mnie ok , i nie wiem co mam już robić mówię do niego że przez cienkie endometrium mam poronienia ale on nie słucha mnie , jakie mam zrobić badania żeby znaleźć przyczynę że moje endometrium jest cienkie ? Pije wino , jem orzechy brazylijskie, szpinak , ryby biorę olej z wiesiołka , Wit omega , Wit e , kwas foliowy , piję zioła ojca sroki i nic moje endometrium to max 6 co poradzicie ? Zmienić lekarza ?

Aneciulka1989
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmień lekarza. Skoro on nic sobie z tym nie robi. Nie ma badań, które stwierdzą, że masz problemy z endometrium. Tylko na usg się je mierzy. Jeżeli nic na Ciebie nie działa z domowych sposobów, to potrzebujesz wdrożyć leczenie.
    Poczytaj o tabletkach resveratrol. One są rzekomo dobre na endometrium.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałaś estradiol w pierwszej fazie cyklu ?
    Niskie estrogeny zaburzają wzrost endometrium, o prócz tego mogą być zrosty w macicy, może być stan zapalny. Badałaś ureaplazme ? Zdarza się, że też ma wpływ na wzrost endo. Jeśli chcesz poczytaj o okładach z oleju rycynowego, ponoć poprawiają ukrwienie macicy tym samym pobudzając wzrost, działa estrogennie, należy stosować je od zakończenia miesiączki do owulacji.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Świetnie działa reswaratrol na pogrubienie endometrium, picie jednej lampki czerownego wina od pierwszego dnia cyklu przez kilka dni świetnie poprawia 😊 wiem z doświadczenia i jeśli o lekarza,który bagatelizuje Twoje uwagi zdecydowanie bym zmieniła.
    Powodzenia!

Wysłany: 4 lutego, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej
    Świetnie działa reswaratrol na pogrubienie endometrium, picie jednej lampki czerownego wina od pierwszego dnia cyklu przez kilka dni świetnie poprawia 😊 wiem z doświadczenia i jeśli o lekarza,który bagatelizuje Twoje uwagi zdecydowanie bym zmieniła.
    Powodzenia!
    A gdzie mogę je kupić to są tabletki i jak go brać ? A ty brałaś resweratol przez jak długo i pomógł Ci ?

Aneciulka1989
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    A gdzie mogę je kupić to są tabletki i jak go brać ? A ty brałaś resweratol przez jak długo i pomógł Ci ?

U mnie resveratol nie daje żadnych efektów.
    Więc wszystko zależy od przyczyny.
    Kupisz go w każdym sklepie online z suplami, ja brałam do 500 mg dziennie do owulacji.

Erdene lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Erdene Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam z jo_ana, powinnaś zrobić najpierw te kilka badań, żeby spróbować odkryć przyczynę. W przeciwnym razie to tak jakbyś gasiła pożar konewką, kiedy ktoś jednocześnie dolewa benzyny.
    Swoją drogą przez cienkie endometrium masz na myśli jakie wartości w których dniach cyklu?

preg.png

Wysłany: 5 lutego, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Ja się zgadzam z jo_ana, powinnaś zrobić najpierw te kilka badań, żeby spróbować odkryć przyczynę. W przeciwnym razie to tak jakbyś gasiła pożar konewką, kiedy ktoś jednocześnie dolewa benzyny.
    Swoją drogą przez cienkie endometrium masz na myśli jakie wartości w których dniach cyklu?
    4,8 mm w 12 dc a jak lekarz przybliżył to w najgrubszym miejscu miało 6 mm

Aneciulka1989
  • Erdene Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    4,8 mm w 12 dc a jak lekarz przybliżył to w najgrubszym miejscu miało 6 mm
    A wiesz, kiedy miałaś owulację w tamtym cyklu?
    Może byla późna i endometrium zdążyło pogrubieć.

preg.png

Wysłany: 5 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    A wiesz, kiedy miałaś owulację w tamtym cyklu?
    Może byla późna i endometrium zdążyło pogrubieć.
    W 16 dc

Aneciulka1989

Wysłany: 5 lutego, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    W 16 dc
    Ale przy takim endometrium jak moje to nie ma szans żeby utrzymać ciążę ?

Aneciulka1989

Wysłany: 5 lutego, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakich badań zacząć ? Do teraz miałam zrobione toxo IgG, IgM , cmv igG, IgM , Wit d, cholesterol, trójglicerydy , HDL, LDL

Aneciulka1989

Wysłany: 5 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh FT3 FT4

Aneciulka1989
  • Erdene Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zbadała Estradiol, LH i FSH w 3dc. Plus wymaz na ureoplazmę. Jesz odpowiednio duzo? Moze jeszcze morfologię.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ