X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badania przy cienkim endometrium
Odpowiedz

Badania przy cienkim endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneciulka1989 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od listopada miałam monitoring cyklu i wszystko jest ok owulacja występuje i prosiłam lekarza żeby mi coś mi przypisał na cienkie endometrium ale on stwierdził że zaburzy mi cykl który jest u mnie ok , i nie wiem co mam już robić mówię do niego że przez cienkie endometrium mam poronienia ale on nie słucha mnie , jakie mam zrobić badania żeby znaleźć przyczynę że moje endometrium jest cienkie ? Pije wino , jem orzechy brazylijskie, szpinak , ryby biorę olej z wiesiołka , Wit omega , Wit e , kwas foliowy , piję zioła ojca sroki i nic moje endometrium to max 6 co poradzicie ? Zmienić lekarza ?

Aneciulka1989
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmień lekarza. Skoro on nic sobie z tym nie robi. Nie ma badań, które stwierdzą, że masz problemy z endometrium. Tylko na usg się je mierzy. Jeżeli nic na Ciebie nie działa z domowych sposobów, to potrzebujesz wdrożyć leczenie.
    Poczytaj o tabletkach resveratrol. One są rzekomo dobre na endometrium.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.2 (+EG)
    7dpt 22,87 🥹| 8dpt 31,9 prog 118 ng/ml| 10dpt 66,5
    Walcz maluszku 🙏🍀
    💊 encorton, acard, utrogestan, clexane
    Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)

preg.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałaś estradiol w pierwszej fazie cyklu ?
    Niskie estrogeny zaburzają wzrost endometrium, o prócz tego mogą być zrosty w macicy, może być stan zapalny. Badałaś ureaplazme ? Zdarza się, że też ma wpływ na wzrost endo. Jeśli chcesz poczytaj o okładach z oleju rycynowego, ponoć poprawiają ukrwienie macicy tym samym pobudzając wzrost, działa estrogennie, należy stosować je od zakończenia miesiączki do owulacji.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Świetnie działa reswaratrol na pogrubienie endometrium, picie jednej lampki czerownego wina od pierwszego dnia cyklu przez kilka dni świetnie poprawia 😊 wiem z doświadczenia i jeśli o lekarza,który bagatelizuje Twoje uwagi zdecydowanie bym zmieniła.
    Powodzenia!

Wysłany: 4 lutego 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej
    Świetnie działa reswaratrol na pogrubienie endometrium, picie jednej lampki czerownego wina od pierwszego dnia cyklu przez kilka dni świetnie poprawia 😊 wiem z doświadczenia i jeśli o lekarza,który bagatelizuje Twoje uwagi zdecydowanie bym zmieniła.
    Powodzenia!
    A gdzie mogę je kupić to są tabletki i jak go brać ? A ty brałaś resweratol przez jak długo i pomógł Ci ?

Aneciulka1989
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    A gdzie mogę je kupić to są tabletki i jak go brać ? A ty brałaś resweratol przez jak długo i pomógł Ci ?

U mnie resveratol nie daje żadnych efektów.
    Więc wszystko zależy od przyczyny.
    Kupisz go w każdym sklepie online z suplami, ja brałam do 500 mg dziennie do owulacji.

Erdene lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam z jo_ana, powinnaś zrobić najpierw te kilka badań, żeby spróbować odkryć przyczynę. W przeciwnym razie to tak jakbyś gasiła pożar konewką, kiedy ktoś jednocześnie dolewa benzyny.
    Swoją drogą przez cienkie endometrium masz na myśli jakie wartości w których dniach cyklu?

preg.png

Wysłany: 5 lutego 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Ja się zgadzam z jo_ana, powinnaś zrobić najpierw te kilka badań, żeby spróbować odkryć przyczynę. W przeciwnym razie to tak jakbyś gasiła pożar konewką, kiedy ktoś jednocześnie dolewa benzyny.
    Swoją drogą przez cienkie endometrium masz na myśli jakie wartości w których dniach cyklu?
    4,8 mm w 12 dc a jak lekarz przybliżył to w najgrubszym miejscu miało 6 mm

Aneciulka1989
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    4,8 mm w 12 dc a jak lekarz przybliżył to w najgrubszym miejscu miało 6 mm
    A wiesz, kiedy miałaś owulację w tamtym cyklu?
    Może byla późna i endometrium zdążyło pogrubieć.

preg.png

Wysłany: 5 lutego 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    A wiesz, kiedy miałaś owulację w tamtym cyklu?
    Może byla późna i endometrium zdążyło pogrubieć.
    W 16 dc

Aneciulka1989

Wysłany: 5 lutego 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciulka1989 wrote:
    W 16 dc
    Ale przy takim endometrium jak moje to nie ma szans żeby utrzymać ciążę ?

Aneciulka1989

Wysłany: 5 lutego 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakich badań zacząć ? Do teraz miałam zrobione toxo IgG, IgM , cmv igG, IgM , Wit d, cholesterol, trójglicerydy , HDL, LDL

Aneciulka1989

Wysłany: 5 lutego 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh FT3 FT4

Aneciulka1989
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zbadała Estradiol, LH i FSH w 3dc. Plus wymaz na ureoplazmę. Jesz odpowiednio duzo? Moze jeszcze morfologię.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ