Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne badanie cytohormonalne?
Odpowiedz

badanie cytohormonalne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • trinitarianis Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kilku miesięcy staramy się o dzidziusia. zawsze miałam bardzo regularne cykle (zanim brałam tabsy cykl był 21/23 dni, potem po pierwszym odstawieniu zegarkowe 28 dni) ale ostatnio moje cykle są albo 25 dni albo 31,a ostatni miał aż 38 dni. poszłam do gin a ona zleciła mi badania cytohormonalne. tyle ze one są dość drogie i zastanawiam się czy są konieczne. bo z tego co mi wiadomo mają one tylko sprawdzić czy występuje owulacja ( a ja po skokach temperatur widzę ze mam owu) i czy hormony są w porządku ( a do tego chyba są inne badania krwi które można zrobić na NFZ....) co wy na to czy miałyście takie badanie? co macie do powiedzenia na ten temat?

2ca260c06e7b37da3bae27f669212dc5.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owulacje można sprawdzić poprzez monitorowanie jajeczka również.
    Badań takich jak ty nie miałam robionych

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(

Wysłany: 23 maja 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też uważam że predzej takie badanie a ono jest chyba niepładne. bo nie wiem czy po prostu jest sens wydawać tyle kasy skoro mogą zrobić inne badania na NFZ.... i czy mi coś w ogóle da to badanie... skoro wiem że owulacja raczej występuje... predzej sie badanie czy poziom hormonów jest ok...

• Wika! Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na monitorowaniu wyjdzie Ci na pewno czy masz czy nie owulację, a ile tamto badanie kosztuje?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(

Wysłany: 24 maja 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej klinice gdzie dostałam namiar pierwsze badanie kosztuje 65 zł a następne po 15. a badań jest ok 4. może to nie strasznie dużo ale po prostu zastanawiam sie czy tego efektu nie mozna uzyskac innymi badaniami na NFZ i czy czasem lekarz mnie nie naciaga na dodatkowe koszta bo ma jakąś umowe z tą kliniką....

Wysłany: 24 maja 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś wyznaczyłam sie do innej pani doktor. tylko jeszcze nie wiem czy wejść i powiedzieć tylko co mi dolega czy od razu powiedziec ze to druga konsultacja i cchiałam poznać zdanie innego lekarza... i mówić o tym badaniu cytohomronalnym?

• takataka ja Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnawiam temat. 20.02 idę na 1 badanie cytohormonalne. Wizyte u lekarza mam 6.03. Zastanawiam sie czy zdarze z tym badaniem ? (5 razy musze isc)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ