X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne badanie cytohormonalne?
Odpowiedz

badanie cytohormonalne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • trinitarianis Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kilku miesięcy staramy się o dzidziusia. zawsze miałam bardzo regularne cykle (zanim brałam tabsy cykl był 21/23 dni, potem po pierwszym odstawieniu zegarkowe 28 dni) ale ostatnio moje cykle są albo 25 dni albo 31,a ostatni miał aż 38 dni. poszłam do gin a ona zleciła mi badania cytohormonalne. tyle ze one są dość drogie i zastanawiam się czy są konieczne. bo z tego co mi wiadomo mają one tylko sprawdzić czy występuje owulacja ( a ja po skokach temperatur widzę ze mam owu) i czy hormony są w porządku ( a do tego chyba są inne badania krwi które można zrobić na NFZ....) co wy na to czy miałyście takie badanie? co macie do powiedzenia na ten temat?

2ca260c06e7b37da3bae27f669212dc5.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owulacje można sprawdzić poprzez monitorowanie jajeczka również.
    Badań takich jak ty nie miałam robionych

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(

Wysłany: 23 maja 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też uważam że predzej takie badanie a ono jest chyba niepładne. bo nie wiem czy po prostu jest sens wydawać tyle kasy skoro mogą zrobić inne badania na NFZ.... i czy mi coś w ogóle da to badanie... skoro wiem że owulacja raczej występuje... predzej sie badanie czy poziom hormonów jest ok...

• Wika! Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na monitorowaniu wyjdzie Ci na pewno czy masz czy nie owulację, a ile tamto badanie kosztuje?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(

Wysłany: 24 maja 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej klinice gdzie dostałam namiar pierwsze badanie kosztuje 65 zł a następne po 15. a badań jest ok 4. może to nie strasznie dużo ale po prostu zastanawiam sie czy tego efektu nie mozna uzyskac innymi badaniami na NFZ i czy czasem lekarz mnie nie naciaga na dodatkowe koszta bo ma jakąś umowe z tą kliniką....

Wysłany: 24 maja 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś wyznaczyłam sie do innej pani doktor. tylko jeszcze nie wiem czy wejść i powiedzieć tylko co mi dolega czy od razu powiedziec ze to druga konsultacja i cchiałam poznać zdanie innego lekarza... i mówić o tym badaniu cytohomronalnym?

• takataka ja Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnawiam temat. 20.02 idę na 1 badanie cytohormonalne. Wizyte u lekarza mam 6.03. Zastanawiam sie czy zdarze z tym badaniem ? (5 razy musze isc)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ