X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie drożności
Odpowiedz

Badanie drożności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takatam Ekspertka

Wysłany: 23 listopada, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ​Prośba o podzielenie się doświadczeniami z badania HSG (drożność jajowodów). Mam kilka pytań:
    ​Jak dokładnie wyglądało u Was badanie HSG ?
    ​Czy do szpitala mam wziąć własną koszulę, czy dostanę coś na czas zabiegu?
    ​Jak się przygotować i, co zabrać ze sobą?
    ​Ile czasu będę w szpitalu? Czy muszę być na czczo? Jeśli mam badanie na 7:00, kiedy orientacyjnie wyjdę i czy zabrać coś do jedzenia/picia po zabiegu?
    ​Czy mogę sama wziąć ibuprofen przed zabiegiem, czy muszę zdać się na personel?
    ​Dziękuję za wszelkie informacje!

👱🏻‍♀️31 👨32
    starania od 05.2024

Jajowody drożne ✅️
    TSH: 2,58 ⬆️ Euthyrox
    Estradiol (4 dc): 63,90 pg/ml ✅ (30,90–90,40)
    FSH (4 dc): 6,19 IU ✅ (3,50–12,50)
    LH (4 dc): 9,03 IU/I ✅ (2,40–12,60)
    Prolaktyna 384,0 µIU/ml ✅️(102,0–496,0)
    Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
    CA-125 (5 dc): 14 ✅
    FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
    Ferrytyna: 74 ✅
    Żelazo: 17,3 ✅
    Glukoza: 88,10 ✅
    Partner – nasienie: 14% morfologia✅️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy szpital ma inne wytyczne. Ja miałam tylko konsultacje z lekarzem w poradni, zaraz zabrano mnie na radiologię i zrobiono HSG. Nie musiałam się rozbierać, tylko ściągnąć ubranie od pasa w dół. Od razu po mogłam iść do domu. Nie brałam też ani nie dostałam żadnych leków, ale nic mnie nie bolało 🙂

Takatam lubi tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam drożność robiona w szpitalu i zeszło mi się pół dnia.
    Przyjęcia były od 8, ale dostałam informację, że nie ma sensu przyjeżdżać tak wcześnie i mogę być na 10 (ale przez to okazało się, że przyjechałam ostatania i jako ostatania miałam zabieg). Miałam zabrać wygodne rzeczy na przebranie. Ja wzięłam po prostu dres. Po przyjęciu dostałam łóżko na sali i czekałam na swoją kolej. W między czasie załapałam się na obiad, zdążyłam przeczytać sporo książki i chyba jakieś 15 minut przed zabiegiem pielęgniarka dała mi kroplówkę z ketonalem.
    Po zabiegu miałam jeszcze chwile spędzić na sali i odpocząć, dostałam wypis i mogłam jechać do domu.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 17 cs

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą

💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie ➖
    AT III (antytrombina) - podwyższone ➖
    ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅
  • Kirby Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    ​Prośba o podzielenie się doświadczeniami z badania HSG (drożność jajowodów). Mam kilka pytań:
    ​Jak dokładnie wyglądało u Was badanie HSG ?
    ​Czy do szpitala mam wziąć własną koszulę, czy dostanę coś na czas zabiegu?
    ​Jak się przygotować i, co zabrać ze sobą?
    ​Ile czasu będę w szpitalu? Czy muszę być na czczo? Jeśli mam badanie na 7:00, kiedy orientacyjnie wyjdę i czy zabrać coś do jedzenia/picia po zabiegu?
    ​Czy mogę sama wziąć ibuprofen przed zabiegiem, czy muszę zdać się na personel?
    ​Dziękuję za wszelkie informacje!

Miałam robione w Lublinie - do szpitala ubrałam dresy i zabrałam klapki. Trzeba było przyjść na czczo na godzinę 8, badanie było około 10:00-11:00 potem czekanie na wypis - w tym czasie można było coś zjeść więc warto ze sobą zabrać jedzenie bo wypis około 13:00. Na czas badania dostałam szpitalna koszulę, zaraz po przebrałam się w dres. Moim zdaniem lepiej zabrać dresy bo ze mną były inne dziewczyny które ubrały się w piżamy i tak ubrane siedzialy i czekały na korytarzu a nie jest tam najcieplej no i te które miały piżamę i tak musiały na salę ubrać szpitalne koszulę. W czasie zabiegu był dożylnie ketonal więc nie wiem czy warto coś brać przed, lepiej skonsultować z lekarzem.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ