SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie hormonów - których i kiedy? Podstawy dla żółtodzioba
Odpowiedz

Badanie hormonów - których i kiedy? Podstawy dla żółtodzioba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • teverde Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym miesiącu umówioną mam wizytę u ginekologa, u którego chciałabym zacząć omawiać staranie o ciążę. Czy powinnam przyjść z gotowymi wynikami badań hormonalnych, czy dopiero on je zleci? Nie ukrywam, że chodzi mi m.in. o koszty wizyty. Dziś mam 1 dc, a słyszałam, że badania powinno się robić między 2-5 dc. Ale czy wszystkie hormony się wówczas bada? Które powinnam w ogóle sprawdzić?

Bardzo proszę o wytłumaczenie żółtodziobowi, który stara się od roku i mu nie wychodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej iść z wynikiem FSH,LH, testosteron, TSH, ft3,ft4 i prolaktyna. W 3-5dc możesz spokojnie zrobić te badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 16:54

teverde lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol jeszcze zrob teraz. Na poczatek powinno starczyc.

teverde lubi tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Wam dziękuję. Jesteście wielkie!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ