X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie hormonów - których i kiedy? Podstawy dla żółtodzioba
Odpowiedz

Badanie hormonów - których i kiedy? Podstawy dla żółtodzioba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • teverde Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym miesiącu umówioną mam wizytę u ginekologa, u którego chciałabym zacząć omawiać staranie o ciążę. Czy powinnam przyjść z gotowymi wynikami badań hormonalnych, czy dopiero on je zleci? Nie ukrywam, że chodzi mi m.in. o koszty wizyty. Dziś mam 1 dc, a słyszałam, że badania powinno się robić między 2-5 dc. Ale czy wszystkie hormony się wówczas bada? Które powinnam w ogóle sprawdzić?

Bardzo proszę o wytłumaczenie żółtodziobowi, który stara się od roku i mu nie wychodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej iść z wynikiem FSH,LH, testosteron, TSH, ft3,ft4 i prolaktyna. W 3-5dc możesz spokojnie zrobić te badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 16:54

teverde lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol jeszcze zrob teraz. Na poczatek powinno starczyc.

teverde lubi tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Wam dziękuję. Jesteście wielkie!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ