X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie na drożność jajowodów x2
Odpowiedz

Badanie na drożność jajowodów x2

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malinowa888 Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

miałam dziś po raz drugi badanie na drożność jajowodów. Pierwsze badanie przed rokiem wyszło świetnie, pełna drożność. Dziś powtórzono u mnie to badanie w innym miejscu ze względu na to, żeby sprawdzić nie samą drożność, ale pewien element anatomiczny. Ale przy tej okazji lekarz stwierdził, że jeden jajowód mam zupełnie niedrożny, a drugi słabo. Spotkałyście się może już taką sytuacją? (W ciągu tego roku nie przechodziłam żadnych infekcji) Możecie podzielić się swoim doświadczeniem? Byłabym bardzo wdzięczna.

„Pan sam pójdzie przed tobą i będzie z tobą. Nie zawiedzie i nie opuści cię; nie bój się więc i nie trwóż się!”. Ks. Powtórzonego Prawa 31,8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ