Badanie Sono HSG
-
Hej dziewczyny 🙂 robiła któraś z Was badanie drożności jajowodów? W którym dniu cyklu miałyście i jak się czułyście po samym badaniu?
Dzisiaj dostałam skierowanie od swojego lekarza. Przy okazji zrobił mi wymaz, który będzie potrzebny do badania.Jednorożec89 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk
18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności -
Daga121222 wrote:Hej dziewczyny 🙂 robiła któraś z Was badanie drożności jajowodów? W którym dniu cyklu miałyście i jak się czułyście po samym badaniu?
Dzisiaj dostałam skierowanie od swojego lekarza. Przy okazji zrobił mi wymaz, który będzie potrzebny do badania.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja miałam, robi się je między 8 a 12 DC, ja miałam bodajże 10 DC. Po badaniu kilka dni lekko bolało mnie podbrzusze jak na okres
A czy długo czekałaś na badanie?👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk
18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności -
Daga121222 wrote:A czy długo czekałaś na badanie?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Daga121222 wrote:Hej dziewczyny 🙂 robiła któraś z Was badanie drożności jajowodów? W którym dniu cyklu miałyście i jak się czułyście po samym badaniu?
Dzisiaj dostałam skierowanie od swojego lekarza. Przy okazji zrobił mi wymaz, który będzie potrzebny do badania.
Osobiście miałam pod rtg, nie z pianką, na NFZ. Ale też zadzwoniłam w 1dc i badanie miałam jakoś w 10.
Miałam drożne, więc było to dla mnie po prostu niekomfortowe. Kilka dni czułam później podbrzusze, ale poza tym wszystko było ok -
Ja miałam w 9dc pod rtg na NFZ i bolało mnie bardzo, plus plamienie i ból podbrzusza 2-3 dni po
Taki wynik:
Badanie wykazało zakontrastowanie prawidlowej jamy macicy i obu nieposzerzonych jajowodów. Po lewej stronie komtrast wylewa sie do jamy otrzewnej. Po stronie prawej ewidentnego wylewania sie środka kontrastowego do jamy otrzewnej nie uwidoczniono.
Nie wiem jak interpretować prawa stronę w szpitalu mówili że obustronnie drożne ale nie wiem co o tym myśleć 🤔 ktoś coś wie ? Pomoże ? -