Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bardzo długie cykle
Odpowiedz

Bardzo długie cykle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Motyleq Nowa

Wysłany: 27 sierpnia, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😊 po długich latach odstawiłam tabletki antykoncepcyjne żeby zajść w ciążę, ale mam totalnie rozregulowany cykl. Okres mam co 40-48 dni, raz nawet mi zanikł i miałam wywoływany duphastonem. Ginekolog twierdzi że podstawowe badania są ok, ale mam zrobić na dniach inne badania które robi się na początku cyklu, więc zobaczymy. No I mam niedoczynność i hashimoto, ale czytałam że dziewczyny z o wiele wyzszymi wynikami zachodzą w ciążę.
    W sumie nie wiem po co to piszę i czy komuś bedzie się chciało czytać 🙈 ale przez te długie cykle czuję że tracę czas :( umówiłam się do dobrego lekarza, ale termin dopiero mam na marzec, do tego momentu chyba uprę się na monitoring owulacji, ciekawe czy wgl trafi się na dzień z tak rozjechanymi cyklami...

• Bibi122 Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też zmagam się z endo + adeno. Tabletki odstawiłam w lutym 2026, po tym jak brałam je od 2019 roku i od razu z myślą o staraniach. Miałam podobną sytuację do Ciebie...po odstawieniu nie miałam miesiączki i trzeba było ją wywołać Duphastonem. Z badań krwi wszystko było w porządku, wyglądało trochę tak, jakby owulacja chciała się pojawić, ale nie mogła się do końca rozkręcić.

Po tej wywołanej miesiączce postanowiłam już poczekać na naturalną i uznałam, że w tej przygodzie cierpliwość jest chyba obowiązkowa 😅 Ostatni cykl trwał 48 dni, a teraz jestem w 42. dniu i czekam na kolejny @.

Jeśli jednak czujesz, że powinnaś to monitorować, to zdecydowanie to zrób. Każde ciało jest inne i każdy organizm może inaczej reagować na odstawienie tabletek, szczególnie po tylu latach ich brania.

U mnie można powiedzieć, że od lutego ta miesiączka w lipcu była pierwszą naturalną od odstawienia tabletek, więc póki co staram się uzbroić w cierpliwość ❤️

26 👩🏼, 25🧑🏻

staranie od 03.2026

-endo
    -andeno
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ