BETA HCG - POMOCY
-
Niunia2222 wrote:Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy wynik beta HCG w 1 dzien spodziewanej miesiączki to ciąża? Czy może być to coś innego??
Kochana to nie jest forum wróżek i cyganek - zrób test za 2 dni to będziesz wiedziała czy przyrasta i wtedy możesz zacząć podejrzewać ciążę.Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Niunia2222 wrote:8,7, przepraszam zapomniałam dopisać
Powyżej 5 świadczy o ciąży. Po 48 godzinach zrób powtórne badanie to zobaczysz czy dobrze przyrasta. Jeśli tak - jesteś w ciąży. Na razie byłabym ostrożna w cieszeniu się bo Twoja beta jest bardzo niska (chyba, że dopiero co było zagnieżdżenie). U mnie na 2 dni przed @ beta była 73... W każdym razie powodzenia życzę
-
Ja chce tylko zapytać, czy któraś z was tak miała. Bo ta beta wyszła Mi tak w 1 dniu miesiączki czyli 8,7 MIU/ML. Po dwóch dniach owszem, poszłam jeszcze raz i wyszła 8,2 MIU/ML.Lekarz stwierdzil, że to nie była ciąża. A przecież w Normach mam napisane, że 5,8 kobiety będące w ciąży.Badał nie nie mam torbiela ani nic. Wszystko ok. Ale bardzo nieprzyjemny lekarz. Byle by mnie zbyć. może któraś z Was tego doświadczyła. Skoro spada to poronienie. Ale dlaczego on patrzac na wynik powiedział, że to nie ciąża.
-
Niunia2222 wrote:8,7, przepraszam zapomniałam dopisać
Teoretycznie wg przyjętych norm to począteczek ciąży, bo ta ciążowa beta jest od 5, ale ponów badanie po 2 dniach.
zuzzi wrote:Ja tam zrozumiałam, że w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki jest beta. Ale jaka, któż to wie?
Zuzzi ja też tak zrozumiałam, hmm dzień miesiączki, czyli robię betę, zrobiłam betę czyli jestem w ciąży -