Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Beta i progesteron
Odpowiedz

Beta i progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AsiaEf Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem ok 15 dpo. Wczoraj byl termin spodziewanej miesiaczki i test pozytywny. Dzisiaj beta 375, progesteron 19. Nie moge sie dodzwonic do lekarza. Nie wiem czy ten wynik nie jest za niski. W czwartek bede robila powtorne badania. To moja 1 ciaza.

• Morgo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEf wrote:
    Hej, jestem ok 15 dpo. Wczoraj byl termin spodziewanej miesiaczki i test pozytywny. Dzisiaj beta 375, progesteron 19. Nie moge sie dodzwonic do lekarza. Nie wiem czy ten wynik nie jest za niski. W czwartek bede robila powtorne badania. To moja 1 ciaza.

To ciąża naturalna? Miałam taki wynik 5 dpt i lekarz powiedział że jest okej także na spokojnie.

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

I IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • AsiaEf Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    To ciąża naturalna? Miałam taki wynik 5 dpt i lekarz powiedział że jest okej także na spokojnie.

Tak, naturalna.
    Dziekuje, ze napisalas 🥰 troche sie naczytalam, ze progesteron powinien byc pow 20, chociaz podobno zmienia on sie w ciagu doby.

• AsiaEf Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj robilam powtorna bete i progesteron. Beta wzrosla o 97% wiec fajnie. Ale progesteron stoi, nadal 19. Jak myslicie? Lekarz nie odpisuje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ