Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Beta i progesteron
Odpowiedz

Beta i progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AsiaEf Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem ok 15 dpo. Wczoraj byl termin spodziewanej miesiaczki i test pozytywny. Dzisiaj beta 375, progesteron 19. Nie moge sie dodzwonic do lekarza. Nie wiem czy ten wynik nie jest za niski. W czwartek bede robila powtorne badania. To moja 1 ciaza.

• Morgo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEf wrote:
    Hej, jestem ok 15 dpo. Wczoraj byl termin spodziewanej miesiaczki i test pozytywny. Dzisiaj beta 375, progesteron 19. Nie moge sie dodzwonic do lekarza. Nie wiem czy ten wynik nie jest za niski. W czwartek bede robila powtorne badania. To moja 1 ciaza.

To ciąża naturalna? Miałam taki wynik 5 dpt i lekarz powiedział że jest okej także na spokojnie.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • AsiaEf Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    To ciąża naturalna? Miałam taki wynik 5 dpt i lekarz powiedział że jest okej także na spokojnie.

Tak, naturalna.
    Dziekuje, ze napisalas 🥰 troche sie naczytalam, ze progesteron powinien byc pow 20, chociaz podobno zmienia on sie w ciagu doby.

• AsiaEf Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj robilam powtorna bete i progesteron. Beta wzrosla o 97% wiec fajnie. Ale progesteron stoi, nadal 19. Jak myslicie? Lekarz nie odpisuje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ