X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bialy sluz
Odpowiedz

Bialy sluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anijka Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pewien problem prawie przez caly cykl a nawet nie prawie tylko napewno caly mam bialy sluz tz. na bieliznie zostaje taki juz suchy. Moje ptyanie jest takie ze dzis mam owulacje sluz powinien byc przezroczysty a jest dalej bialy :/ to znaczy ze ovulki nie ma ?

"najpiekniejsze kwiaty zakwitaja niespodziewanie"
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może oznaczać infekcję i wtedy śluzu płodnego może nie być z tego powodu. Odczuwasz jeszcze jakieś inne dolegliwości np . swędzenie , pieczenie, ale nawet jeżeli nie odczuwasz to proponuję udać się do lekarza.

Saramago lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na infekcję....Ale nie koniecznie. Niektóre kobiety nie mają objawów w postaci innego śluzu niż zwykle. Pytanie, czy dzieje się tak w tym cyklu? Czy w poprzednich było podobnie?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam problem... Od soboty swędzenie, opuchniecie i wręcz ból. Biorę właśnie od soboty Duphaston i wyczytałam, że skutkiem ubocznym może być swędzenie, tyle tylko że wcześniej jak brałam, to nic nie było. A śluz około owulacji też był raczej rzadki i białawy, a nie przezroczysty. I niestety pojawiły się myśli, że jeśli miałaby być ciąża, to czy taka infekcja może źle na nią wpłynąć i spowodować obumarcie zarodka? Jutro idę do gin i zobaczymy, co mi na to wszystko powie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia: różnie to bywa. Wiele zależy od lekarza. Jak podejrzewałam, że jestem w ciąży, a miałam grzybice, moja gin. przepisała mi globulki i maść, gdyż stwierdziła, że tak zaawansowana grzybica mogłaby zaszkodzić. Ale spotkałam się też z historiami, kiedy zapalenie było na tyle małe, że opłacało się przeczekać z nim pierwszy trymestr, zamiast ryzykowania lekami.

48f411ed51.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już we wtorek dzwoniłam do lekarki zaleciła krem Clotrimazol czy jakoś tak, a w domu miałam jeszcze Pimafucin i też powiedziała, że jest ok, ale jak nie przejdzie, to mam się zgłosić. Dzisiaj już nie mogłam wytrzymać i się umówiłam na jutro. Boję się, że przez tą infekcję ciąży nie będzie... mam złe przeczucia niestety...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby śluż był płodny musi spełniać przynajmniej jeden warunek, więc jeśli masz biały śluz ale jest on rozciągliwy to jest to śluz płodny.
    ja miałam w poprzednim cyklu infekcję i nie przeleczyłam jej do końca i niby teraz nie mam żadnych dolegliwości, ale śluz mam biały, nawet jak miałam owulkę, to miałam biały ale rozciągliwy, a dziś to normalnie mnie zalewa ten biały śluz.
    tylko jeszcze teraz pytanie cz ten Twój śluz jest grudkowaty, czy raczej gładki, bo jak grudkowaty to na bank infekcja- mój to taki raczej wodnisty jest.
    jeśli masz swędzenie to kup sobie clotrimazol maść- bez recepty i kosztuje jakieś 3zł i tabletki provag na odbudowę flory bakteryjnej i powinno być lepiej jeśli to faktycznie infekcja jest.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia udostępnij wykres swój, będzie łatwiej coś podpowiedzieć :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Clotrimazol, ale po nim było jeszcze gorzej. W zeszłą środę lekarka dała nam zielone światło i śluz wtedy był biały, bez grudek. Teraz pojawiły się grudki, po tygodniu. To jest na bank infekcja. Już nie pierwszy raz. Ale słyszałam, że jak już raz się zacznie z infekcją, to tego się już nie wyleczy i co jakiś czas będzie wracać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys mialam czesto, a pozniej na prawie rok sie uspokoilo i w zeszlym cyklu dopadlo znowu :/ wiec na swoim przykladzie moge powiedziec, ze z tymi nawrotami to niestety prawda :(

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to prawda, ja leczyłam się 2 lata infekcje z bakteriami :(

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    Ja kiedys mialam czesto, a pozniej na prawie rok sie uspokoilo i w zeszlym cyklu dopadlo znowu :/ wiec na swoim przykladzie moge powiedziec, ze z tymi nawrotami to niestety prawda :(

oj prawda, prawda... niestety... obecnie z tym walczę i nie łatwo się tego pozbyć. Zamierzam zmienić lekarza bo obecna pani gin to mało się stara w tym kierunku... zleciła mi już nie raz lek na 6 dni i tyle sama musiałam zadbać o probiotyk ( dobrze,że wiem jakie to ważne )odstawiam leki przez ok miesiąc probiotyk odstawiam go stopniowo i już czuję że od nowa mnie łapie a pani gin to olewa. Sama dopominałam się o doustny lek ale nie tylko na kilka dni itp. no i przede wszystkim o coś dla męża. No coś tam zleciła ale tylko dlatego żebym już sobie poszła. Kiedyś leczyła infekcję u lekarza z chyba około 50 letnim stażem ( miał chyba z 70 lat ) i widać było że facet zna się na rzeczy chodziłam ponad rok do niego co jakiś czas, bo sam tak zlecał (było na NFZ więc nie płaciłam) i wtedy pozbyłam się paskudztwa na kilka ładnych lat. Leki przepisywał mnie i mężowi. Muszę dowiedzieć się czy nadal przyjmuje bo z perspektywy czasu i leczenia u innych ginów chociaż wtedy wkurzało mnie to częste latanie do niego na pędzlowanie widzę, że miało to sens i przyniosło efekt na dłużej.

201701271765.png

• mungo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa kup póki co dla męża provag w tabletkach- mi kiedyś ginka tak doradziła. on bez recepty jest dostępny :)

vanessa lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    vanessa kup póki co dla męża provag w tabletkach- mi kiedyś ginka tak doradziła. on bez recepty jest dostępny :)

mungo a tobie ginka poleciła ten provag jako kurację dla męża + leczenie Ciebie tak? A ile dni tak orientacyjnie miałby brać ten provag? No i jeszcze jedno jaki był efekt czy infekcja grzybicza nie powracała tak szybko? Wiadoma każdy przypadek jest inny i zależy jaka jest przyczyna tych nawrotów, ale ja podejrzewam, że nawzajem od siebie łapiemy. Niby w czasie leczenia unikamy serduszkowania, ale po kuracji już nie i znów powtórka z rozrywki. Mam już dość...
    Dzięki za rade 0vishenka_33.gif na pewno kupię dla mężulka ten provag :)

201701271765.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u gin i przepisała mi Macmiror globulki. Najpierw jednak wypsikała mi Octaniseptem i powiedziaał, że jeśli będę miała uczulenie na te globulki, to mam właśnie tym płynem psikać. On jest bez recepty. I muszę stwierdzić, że w końcu poczułam ulgę. Jest o niebo lepiej i mogę normalnie funkcjonować.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do śluzu, to ja mam trochę inny problem. w każdym cyklu miałam zawsze wyraźny śluz owulacyjny, a po owulacji taki biały, wodnisty. A w tym ani owulacyjnego, ani tego białego. Właściwie od końca @ nie mam nic. Tzn czuję wilgoć, ale ani na wkładkach, ani na papierze nic nie ma. Tzn, że nie było owulacji w tym cyklu?.. :?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam dwa miesiące temu. Lekarka powiedziała mi wtedy, że podczas monitoringu wszystko wyglądało super, tylko śluzu w ogóle nie widziała na usg i mówiła,że jeśli się nie uda, to właśnie przez brak śluzu. I się nie udało... Kazała mi jeść siemię lniane w jogurcie i pomogło. Od następnego cyklu zauważyłam większą ilość śluzu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja tak miałam dwa miesiące temu. Lekarka powiedziała mi wtedy, że podczas monitoringu wszystko wyglądało super, tylko śluzu w ogóle nie widziała na usg i mówiła,że jeśli się nie uda, to właśnie przez brak śluzu. I się nie udało... Kazała mi jeść siemię lniane w jogurcie i pomogło. Od następnego cyklu zauważyłam większą ilość śluzu.
    Dziękuję. Ja za tydzień zobaczę czy się udało, a jak nie to też spróbuję z siemieniem lnianym. Dobrze, że dziewczyny tu jesteście :) Jakoś tak lżej ze wszystkim jak jest z kim pogadać o problemach i wątpliwościach :* :)

Milcia lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo odczucie :) Jak człowiek ma świadomość, że nie tylko on ma takie problemy, to jest lżej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze dodać, że jak byłam u gin, to mówiła, żeby mąż też przez 3-5 dni stosował Clotrimazol tak w razie czego 3 razy dziennie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ