X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Biopsja endometrium
Odpowiedz

Biopsja endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aanuszkaa Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy może mi ktoś napisać czy biopsja endometrium bardzo boli? Chciałabym się nastawić psychicznie i wiedzieć czy mam łykać wcześniej jakieś przeciwbólowe 🙈 dzięki!

👩🏻32 l
    🧔🏻33 l

11.2023 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów -> endometrioza 1 stopnia

AMH: 2.1

01.2024 ➡️ początek starań
    10.2024 ➡️ klinika niepłodności:

✅ Nasienie - ok (09.2024)
    ✅ Sono-HSG - prawy jajowód się udrożnił, lewy drożny (02.2025)
    ✅ Wyleczona infekcja - przerost Staphylococcus
    ✅❌Anty TPO, Anty TG - lekko podwyższone
    ✅ANA - negatywne
    ✅TSH, FSH, LH, DHEA-S, testosteron, estradiol
    ✅ AOA, ASA
    ❓Kir Bx - brak 4 ważnych kirów implementacyjnych -> konsultacja immunolog (czerwiec)
    ❌Ferrytyna: 10 mg/mL -> suplementacja + dieta + laktoferyna!
    ❌ Histeroskopia + Biopsja endometrium CD138 (05.2025) -> mikropolipowatość endometrium, przewlekłe zapalenie endometrium, ogniska adenomiozy! Wszystko usunięte 🙏🏻

➡️ Antybiotykoterapia
    ➡️ Probiotykoterapia
    ➡️ Leczenie hormonalne (miesiąc)

08.2025 mamy to! ⏸️ 🥹
    24.02.26 1550g zdrowego 👶🏻🩵
    ➡️04.05.2026 👶🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ