X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Biopsja endometrium
Odpowiedz

Biopsja endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aanuszkaa Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy może mi ktoś napisać czy biopsja endometrium bardzo boli? Chciałabym się nastawić psychicznie i wiedzieć czy mam łykać wcześniej jakieś przeciwbólowe 🙈 dzięki!

👩🏻32 l
    🧔🏻33 l

11.2023 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów -> endometrioza 1 stopnia

AMH: 2.1

01.2024 ➡️ początek starań
    10.2024 ➡️ klinika niepłodności:

✅ Nasienie - ok (09.2024)
    ✅ Sono-HSG - prawy jajowód się udrożnił, lewy drożny (02.2025)
    ✅ Wyleczona infekcja - przerost Staphylococcus
    ✅❌Anty TPO, Anty TG - lekko podwyższone
    ✅ANA - negatywne
    ✅TSH, FSH, LH, DHEA-S, testosteron, estradiol
    ✅ AOA, ASA
    ❓Kir Bx - brak 4 ważnych kirów implementacyjnych -> konsultacja immunolog (czerwiec)
    ❌Ferrytyna: 10 mg/mL -> suplementacja + dieta + laktoferyna!
    ❌ Histeroskopia + Biopsja endometrium CD138 -> mikropolipowatość endometrium, przewlekłe zapalenie endometrium, ogniska adenomiozy! Wszystko usunięte 🙏🏻

➡️ Antybiotykoterapia
    ➡️ Probiotykoterapia
    ➡️ Leczenie hormonalne (miesiąc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ