X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Blada kreska na tescie ciążowym
Odpowiedz

Blada kreska na tescie ciążowym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam do Was pytanie. Opowiem wszystko od początku. Moje cykle trwają ok 30-32 dni. 18 dc kochałam się z mężem bez zabezpieczenia. Od piatku zeszłego tygodnia okropnie boli mie brzuch - jak na okres, ale okresu nie ma. Poszłam do lekarza. Okazało się, że mogę mieć zapalenie przydatków. Dostałam antybiotyk (delikatny). W poniedziałek zrobiłam test - wyszedł pozytywny? druga kreska blada, cień, powtórzyłam go we wtorek, znowu to samo. Dzisiaj zrobiłam innej firmy - dalej jest cień na nim. Okres miałam 4 marca, dzisiaj jest 30 dc. Byłam u lekarza. Powiedział, że moje endomterium się zmniejszyło, w poniedziałek było 16, a dzisiaj jest 11. Trochę mnie to zmartwiło, tym bardziej, że testy chyba pozytywne. Mam wobec tego pytanie - czy możliwa jest ciąża? Dodam, że bardzo boli mnie brzuch, jak na miesiączkę, ale te bóle trwają już od tygodnnia. Prosze o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam.

Martyna
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, i temperatura powyżej 37.

Martyna
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, nty temat o tym samym (codzienność na owu):

Biorąc pod uwagę, ze test był pozytywny, a dodatkowo, nawet, gdyby byl negatywny, to ciało ludzkie to tajemnica, zdarzają sie wyjątki, cuda, etc. to tak - ciaza jest możliwa, a czy jesteś w ciazy - tego nikt Ci nie powie...hmm...a tak w ogóle byłaś u lekarza i go nie spytałas, a liczysz, ze na forum dany Ci odpowiedz?

Zreszta nie wiem, czy jeżeli sto dziewczyn napisze Ci, ze ciaza jest możliwa, to będziesz bardziej w ciazy?? Powtarzamy jak mantrę: idź na betę;)

A i jeszcze jedno, bo zaraz posypią sie komentarze, ze po co ten jad? Żaden jad, drogie Panie, po prostu ile można?

tygrys73, Landryneczka, Eklerka, vincaminor, Maczek lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam po prostu się dowiedzieć, czy może którąs z kobiet tutaj miała podobnie, to wszystko.

Martyna
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie posypie. Nie wiem jak ciebie ale mnie to po ludzku wkurwia. Czy każda z nas ma login ,,wiarygodnytesterciążowy"? Ja nie wiem czy ludzie są takimi meczennikami i lubią trwać w niewiedzy i zadreczac tym siebie i innych. BETA. uniwersalna odpowiedz na tego typu tematy. No farsa jakaś..

Summerka, Eklerka, vincaminor lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie pewnie miały, np. ja tez bolał mnie brzuch, jak na @, okresu nie było, kreska była blada i byłam w ciazy. Co nie znaczy, ze u Ciebie jest tak samo - przecież kazda ciaza, organizm, objawy sa inne. Chyba tylko beta - prawdę Ci powie.

I rozumiem, ze chciałaś sue tylko dowiedzieć, ale takich wątków jest na ovu z tysiąc i wariantów i objawów tam opisanych ze dwa tysiące, trzeba było podpiąć sie pod istniejący albo poszukać tam odpowiedzi...

A nie liczyć, ze mamy szklane kule;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 21:54

tygrys73 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nikogo nie mam żadnych pretensji, po prostu jestem tu nowa, i proszę o trochę zrozumienia. Przykre jest tylko to, że człowiek sie po prostu chce poradzic innych, bo się martwi. Jak kogoś to denerwuje, to niech nie odpisuje i nie wchodzi. Po co sobie na noc nerwy psuć?

Martyna
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wyszukiwarka nie boli...a tak na forum robi się bajzel i potem trudno cokolwiek znaleźć. Chcesz naprawdę poznać opinię obcych dziewczyn na temat tego czy możesz byc w ciąży? Matko no moim zdaniem tak. Tylko co to zmienia?odpowiedz da ci beta z krwi a nie przypadkowe osoby.

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko chcialam sie poradzic, bo mnie meczy ten brzuch juz od tygodnia, kazdego dnia, tak ze mam wrazenie, ze zaraz dostane miesiaczke. Chcialam wiedziec czy ktoras miala podobnie i to wszystko. Niestety, nie za bardzo znam sie na komputerze, internecie, szukaniu. Z trudem zalozylam ten watek. Wiec prosze o zrozumienie. Nie kazdy wszystko potrafi i jest tak obeznany.

Martyna
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toteż napisałam powyżej, miałam podobne objawy, byłam w ciazy, co nie zmienia faktu, ze Ty niekoniecznie musisz być.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oczywiste, martwię sie tymi bolami i to wszystko, bo codziennie mi zyc nie daja.

Martyna
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolało bardzo, aż brałam leki, bo nie wierzyłam, ze to ciaza.

Ale skoro sie martwisz to idź na betę, jak wyjdzie pozytywna, idź do lekarza i kazda z nas powie Ci to samo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 22:26

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie się już nic nie odzywam, bo kultura jednej z pań jest niedopomyślenia. Jak ma pani ochote sobie poprzeklinać, to niech pani zrobi to w swoim domu, tak aby nikt nie słyszał. Bo to jest zwyczjnie chamskie i niegrzeczne. I w tym momencie nie reprezentuje Pani zadnej kultury.

Martyna
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sie co przejmowac i olewac bo nowe watki zakladaja dziewczyny co trafiaja na ta stronke przypadkowo i po prostu zakladaja jak leci nie zadaja sobie trudu z poszukiwaniu podobnego tematu. Ale jak sie oleje to on spadnie w dol. A szybkie i latwe wyszukiwanie jest po lewej stronidez napisem "znajdz" i tam najlepiej wpisac to co chcemy znalezc nie trzeba tym samym latac po stronach az do setnej str. :)
    widzialam ze ktoras z dziewczym zalozyla nowy watek o sytuacji jaka nagminnie wystepuje na forum ale widze ze to nikogo nie interesi i tak powstaja nowe. nie wiem co trzeba napisac zeby co do niektorych to dotarlo.

tygrys73 lubi tę wiadomość

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka miała takie objawy i była w ciąży. Ja również (łącznie z dodatnim testem) i w ciąży nie byłam. Czujesz się lepiej Autorko? ;)

tygrys73, Summerka, Landryneczka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ