Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Miphuhiz, testuj kochana i niech sie pokażą dwie kreseczki Jak zawsze mocno kibicuję
Miphuhiz lubi tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Ja też ostatnio myślę o nieogarnianiu…szczególnie, że życie z 5 latkiem wydawało mi się, że będzie już takie ogarnięte. A tu jednak emocje 5 latka też dają czasem nieźle popalić. I o ile teraz starcza mi zasobów, żeby reagować ze spokojem o tyle wiem, że bywam na granicy i nie wyobrażam sobie, jak to będzie za 2 miesiące, gdy dojdzie opieka nam maleństwem, nieprzespane noce itp. A wiem, że starszy synek będzie potrzebował jeszcze więcej uwagi niż terazWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Nins wrote:Miphuhiz, testuj kochana i niech sie pokażą dwie kreseczki Jak zawsze mocno kibicuję
U mnie biel wizira (10-11 dpo)
Wiem, że to wcześnie więc jutro chyba pójdę na betę. Bolą mnie piersi tak strasznie, że ciężko mi wytrzymać. Do tego mam okropnego syfa na brodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 06:36
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
U mnie już leci w dół, to tyle z testowania 😛32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix nie lubie tego spadku ....
U mnie tez dzisiaj ale ja to mówie WKOŃCU !! 🙄🙄 Czekam i czekam na ten zasrany okres i nie chce sie bujnac.... dzis dopiero spadek tempki i brazowe plamienie to jest nadzieja ze sie rozkreci..... daaaawno nie mialam tak dlugiego cyklu. Nie wiem moze faktycznie te upały,... dodatkowo stres z tym zalatwianiem kredytu mi doszedl....albo bezowulacyjny 🤷🤷 Sama nie wiem juz....napewno nie ciazowy cykl Albo owu była ze 2 dni pozniej ....akurat w te dni co nie było 😑😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 10:58
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Clausix nie lubie tego spadku ....
U mnie tez dzisiaj ale ja to mówie WKOŃCU !! 🙄🙄 Czekam i czekam na ten zasrany okres i nie chce sie bujnac.... dzis dopiero spadek tempki i brazowe plamienie to jest nadzieja ze sie rozkreci..... daaaawno nie mialam tak dlugiego cyklu. Nie wiem moze faktycznie te upały,... dodatkowo stres z tym zalatwianiem kredytu mi doszedl....albo bezowulacyjny 🤷🤷 Sama nie wiem juz....napewno nie ciazowy cykl Albo owu była ze 2 dni pozniej ....akurat w te dni co nie było 😑😑
Ja też nie lubię, ale co zrobić. Nie spodziewałam się niczego innego, chociaż pierwszy raz od kilku cykli bolą mnie cycki.
Nie mam dzisiaj siły na nic, ale staram się robić dobrą minę. Na szczęście nie ma szefów w pracy i mogę wyluzować trochę. Powiedziałam też kumpeli delikatnie, że nie mam teraz przestrzeni na wieczne dramy z jej życia i potrzebuję pozytywnych vibów. Mam nadzieję, że zrozumie i się nie obrazi.
No i jak co miesiąc, dzień na smutek, a potem wstajemy, otrzepujemy kolanka i jedziemy dalej...32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja się na dzisiaj zapisałam do ginekologa ale nie poszłam, bo chyba wolę żyć w niewiedzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 20:40
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
Miphuhiz wrote:To tylko się cieszyć, że nic nie znaleźli. Czasem kobiety zaraz po laparo zachodzą, więc starajcie się w tym cyklu intensywnieM-ka1990 wrote:Tak się wtrącę ja też jestem po laparo rok temu w czerwcu i dziś leży że mną mały Krzys udało się dzięki pielęgniarka która powiedziała żeby nir czekać aż szwy będą zdjęte tylko ja dwa dni po laparo mojego przycisnęłam i się udało;) dodam jeszcze że lewy jajowod miałam zablokowany a prawy tak średnio ale jest małe szczęście;) także polecam
Dzięki Dziewczyny. Skorzystałam z rad i nie czekaliśmy zresztą lekarz też coś wspominał , że do 4 miesięcy po laparo są największe szanse. No, ale u nas są też inne problemy ( moja prolaktyna , jakość nasienia ). No , ale próbujemy - nadzieja umiera ostatnia... I wiadomo trzeba się cieszyć , że laparo ok , bo przy moich strasznych bólowo okresach , to bałam się , co tam znajdą....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 17:48
" Zycie jest straszne , ale ja postanowiłem , że jest piękne " -
Przytulasek wrote:Dzięki Dziewczyny. Skorzystałam z rad i nie czekaliśmy zresztą lekarz też coś wspominał , że do 4 miesięcy po laparo są największe szanse. No, ale u nas są też inne problemy ( moja prolaktyna , jakość nasienia ). No , ale próbujemy - nadzieja umiera ostatnia... I wiadomo trzeba się cieszyć , że laparo ok , bo przy moich strasznych bólowo okresach , to bałam się , co tam znajdą....
-
M-ka1990 wrote:Też miałam wysoka prolaktyne i zaczęłam brać bromergon dopiero po laparoskopi i udało się w pierwszym cyklu także trzymam kciuki
Dzięki wielkie W ogóle to mnie w tamtym poście wzruszyłaś z tym synkiem i tą historią ), tym bardziej , że Krzyś to moje ulubione męskie imię , no i mój ukochany chrzestny miał tak na imię ....
A co do tego leku , co piszesz , to brałam , ale nie byłam w stanie po mi, funkcjonować. Ciągłe bóle , zawroty głowy i wymioty. Zmienili mi na jakiś dostinex , no i na razie na szczęście ok." Zycie jest straszne , ale ja postanowiłem , że jest piękne " -
Dobra ja wkoncu mogę odnotować 1dc 🎉 ale tak na siłę trochę bo te lekkie krwawienie jest jeszcze bardzo dziwne , mało, ciemne .... ale tempka 36,51 także to nic innego jak okres.
Teraz tak siedzę i myślę że może schudnięcie się też przyczyniło. Ostatnio w sumie przypadkiem zauważyłam że schudłam 4kg ,bo zmniejszyłam sterydy od 2 mscy ,a jeszcze ostatni czas zapierdzielam na budowie jak dzika świnia 🤪 często bez jedzenia cały dzień bo mam tak że jak wpadnę w wir to muszę to zrobić do końca. Ale mam nadzieję że jak już usiądę na dupie przed telewizorem we własnym domu to będę sama się po rękach całować za tą pracę. ☺️
Planuje na chwilę jechać a schodzi cały dzień.
Na ten cykl zakupiłam NAC i będę brać Lamette bo zapisze się na wizytę tak jak na monit,pewnie dostanę też Ovi i liczę na jakieś posunięcie w kierunku laparoskopi.jakis termin cokolwiek 🙄
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Dobra ja wkoncu mogę odnotować 1dc 🎉 ale tak na siłę trochę bo te lekkie krwawienie jest jeszcze bardzo dziwne , mało, ciemne .... ale tempka 36,51 także to nic innego jak okres.
Teraz tak siedzę i myślę że może schudnięcie się też przyczyniło. Ostatnio w sumie przypadkiem zauważyłam że schudłam 4kg ,bo zmniejszyłam sterydy od 2 mscy ,a jeszcze ostatni czas zapierdzielam na budowie jak dzika świnia 🤪 często bez jedzenia cały dzień bo mam tak że jak wpadnę w wir to muszę to zrobić do końca. Ale mam nadzieję że jak już usiądę na dupie przed telewizorem we własnym domu to będę sama się po rękach całować za tą pracę. ☺️
Planuje na chwilę jechać a schodzi cały dzień.
Na ten cykl zakupiłam NAC i będę brać Lamette bo zapisze się na wizytę tak jak na monit,pewnie dostanę też Ovi i liczę na jakieś posunięcie w kierunku laparoskopi.jakis termin cokolwiek 🙄
U mnie już tempka po dnie szoruje, więc pewnie jutro dołączę do Ciebie Przynajmniej pierwszy raz od kilku cykli spada wyraźnie przed @, a nie dopiero w 1dc. Nie mam planu na kolejny cykl. Mam jeszcze aromek na jeden to może wezmę, ale nie nastawiam się za bardzo.32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Ja biorę aromek, mam Ovi, a jeśli nic nie wyjdzie to odpoczywam i się badam, bo w listopadzie jesteśmy umówieni w klinice gdzie robią inseminacje na NFZ.
Albo zrobimy chociaż jedną prywatnie.
Napisałam do radnego z mojego miasta co z tym dofinansowaniem do in vitro co miało być w tym roku i nic na ten temat nie słychać. Odpisał, że pod koniec roku rusza, więc się powoli przygotowuje do ewentualnego invitro.
Póki co czekam na 🐵 albo ⏸️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 15:37
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
Przytulasek wrote:Dzięki wielkie W ogóle to mnie w tamtym poście wzruszyłaś z tym synkiem i tą historią ), tym bardziej , że Krzyś to moje ulubione męskie imię , no i mój ukochany chrzestny miał tak na imię ....
A co do tego leku , co piszesz , to brałam , ale nie byłam w stanie po mi, funkcjonować. Ciągłe bóle , zawroty głowy i wymioty. Zmienili mi na jakiś dostinex , no i na razie na szczęście ok.
A co do bromergonu brałam tylko na noc pół tabletki chyba , to dobrze ze pi tym nie masz dokegliwsociPrzytulasek lubi tę wiadomość
-
Clausix, Miphuhiz ja mam jeszcze Lamette, będę brała w tym cyklu razem z NAC i umówiłam się na wizytę 13dc , zobacze co tam urosło czy ewentualnie zastrzyk wziąć ale będę pytać o tą laparo. Powiem że więcej nie chcę monitu itd że już za długo to wszystko trwa... Jak mnie będzie znów odwlekał to rzucam to wszystko w pizdu.... Ja się nie będę prosić wiecznie a żeby prywatnie to zrobić to póki co nie ma szans. Jesteśmy wypompowani finansowo. Wszystko idzie w opłaty i budowę... Także chyba świat chce mi powiedzieć że mam se dać spokój 🙄
Narzekałam na skąpy okres a się rozkrecil na całego 🙈 skrzepy wylatują ,po sikaniu wygląda jak miejsce zabójstwa 😂😂😂 ale to chyba dobrze ,znak że Endo było w miarę 👍
A Clausix widzę że będziemy miały cykl łeb w łeb, co jakiś czas nam się zrównują a później moja długa faza lutealna wszystko rozwala 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 12:32
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:A Clausix widzę że będziemy miały cykl łeb w łeb, co jakiś czas nam się zrównują a później moja długa faza lutealna wszystko rozwala 🤦
Tak, witam 1dc na szczęście nie boli mnie brzuch, nawet nie wzięłam ibupromu dzisiaj. I nawet płakać mi się nie chce, jak ta tempka spada wcześniej, to jakoś człowiek bardziej przygotowany jest
Ja w tym cyklu biorę nadal aromka i NAC (1xdziennie + 3-7dc 2x dziennie), do tego B-complex, kwasy Omega i probiotyki z Healthlabsa. No i standardowo fertistim, acard, euthynox i mete. Dobrze, że mam duże przegródki na leki 😂😂😂 No i postaram się lepiej trzymać diety z niskim IG, może uda się jeszcze trochę schudnąć w to lato32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
kalo wrote:Dziewczyny jestem 2 cykl na CLO i dziś mam 14 dc zauważyłam taki płodny śluz przezroczysty lecz z domieszką krwi są to takie niteczki krwi w śluzie. Czy to coś niepokojącego? Miała tak którąś co to oznacza?
Hej może to być plamienie owulacyjne, po prostu obserwuj czy się powtarza.32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Mi też spadła tempka, ale mam jeszcze ból piersi więc pewnie jutro dostanę okres.
Jestem zapisana zaraz po urlopie do:
Poradni leczenia niepłodności na NFZ, po skierowanie na badania;
Do poradni gdzie samo usg kosztuje 30-50, a sono hsg 250 zł
Konsultacja partnerska to koszt 150 zł
Ja wiem, że trochę dziaduje jeśli chodzi o badania, ale chcę zrobić jak najwięcej tanim kosztem.
Jesli chodzi o ten cykl to: biorę aromek, NAC, koenzym Q10, fertistim, zioła ojca Sroki, siemię lniane na śluz, reserwatrol chyba odpuszczę. Do tego kubeczek menstruacyjny. W dzień wyjazdu ide na monitoring )))) i mam torbę termiczna na ovitrelle.
Z badań będę robiła krzywa insulinowa, chociaż HOMA mam bardzo niskie. Ale chyba nie zaszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 17:33
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
Miphuhiz wrote:Mi też spadła tempka, ale mam jeszcze ból piersi więc pewnie jutro dostanę okres.
Jestem zapisana zaraz po urlopie do:
Poradni leczenia niepłodności na NFZ, po skierowanie na badania;
Do poradni gdzie samo usg kosztuje 30-50, a sono hsg 250 zł
Konsultacja partnerska to koszt 150 zł
Ja wiem, że trochę dziaduje jeśli chodzi o badania, ale chcę zrobić jak najwięcej tanim kosztem.
Jesli chodzi o ten cykl to: biorę aromek, NAC, koenzym Q10, fertistim, zioła ojca Sroki, siemię lniane na śluz, reserwatrol chyba odpuszczę. Do tego kubeczek menstruacyjny. W dzień wyjazdu ide na monitoring )))) i mam torbę termiczna na ovitrelle.
Z badań będę robiła krzywa insulinowa, chociaż HOMA mam bardzo niskie. Ale chyba nie zaszkodzi
Ja za monit płaciłam 100, teraz podnieśli na 150. A za HyCoSy zapłaciłam 790, teraz już 950 biorą więc masz mega dobre ceny32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."