Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
unify wrote:Właśnie nie. Codziennie inny. Ale to mój małż takie mi kupił jego wina
dzisiaj pojde do rossmana i kupie facelle , nim robilam pierwszego dnia.
Zoe kreseczka piękna! Spokojnej ciąży!
Jak jutro zrobisz facelle to bedzie różnica z tym pierwszym zobaczysz 😁😘😘🍀
Ja mam allegraki jeszcze i jeden facelle i jeden pink ale czekam z nimi na niedzielę
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Ja jutro zgodnie z zaleceniami ginki z kliniki, badam AMH, homocysteine i coś tam jeszcze :p
Nie wiem czy te badania w ogóle coś wnoszą, robię je chyba tylko po to żebym miała wrażenie że coś się dzieje i żeby przewalić kolejne 2 stówki 😆💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Mala_syrenka wrote:Jak ma Cię to uspokoić to nawet 10 kup;)
Glendolina będziesz jeszcze powtarzać betę czy czekasz na wizytę?33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Alisek93 wrote:Ja jutro zgodnie z zaleceniami ginki z kliniki, badam AMH, homocysteine i coś tam jeszcze :p
Nie wiem czy te badania w ogóle coś wnoszą, robię je chyba tylko po to żebym miała wrażenie że coś się dzieje i żeby przewalić kolejne 2 stówki 😆
Alisek czyżby już po owu ten skok?33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Alisek93 wrote:Ja jutro zgodnie z zaleceniami ginki z kliniki, badam AMH, homocysteine i coś tam jeszcze :p
Nie wiem czy te badania w ogóle coś wnoszą, robię je chyba tylko po to żebym miała wrażenie że coś się dzieje i żeby przewalić kolejne 2 stówki 😆
Alisek czytałam gdzieś, że zbyt wysoka homocysteina może blokować owu, ale także może pokazać Ci, że masz np. jakieś niedobry witamin z grupy B, wtedy ona się źle przetwarza i magazynuje w organizmie żeby ją zbić przyjmuje się metylowany B complex.
Ja też ostatnio badałam, bo wyszły mi te mutacje genetyczne i nie przyswajam zwykłego kwasu foliowego. Natomiast poziom homocysteiny mam w miarę oK, podobno do starań powinien być poniżej 8.
Co do AMH różne są opinie, dużo takich że to bardzo niemiarodajne badanie...
-
Zoe oznacza życie wrote:okres miałam 19 sierpnia, masakrycznie długi - 11 dni. Chciałam to dzisiaj skonsultować z ginekolog, ale chyba będziemy miały inny temat. ostatni dzień śluzu płodnego 6 września. 5 września było 🐝
Dzisiaj jest 18 dzień po owulacji
Gratulacje
A ta w ogóle cześć.. Dopiero z łóżka wstaje, a tak mi się nie chce.. Za okem ponuro..Zoe oznacza życie lubi tę wiadomość
-
Clausix wrote:Alisek czyżby już po owu ten skok?Natka95 wrote:Alisek czytałam gdzieś, że zbyt wysoka homocysteina może blokować owu, ale także może pokazać Ci, że masz np. jakieś niedobry witamin z grupy B, wtedy ona się źle przetwarza i magazynuje w organizmie żeby ją zbić przyjmuje się metylowany B complex.
Ja też ostatnio badałam, bo wyszły mi te mutacje genetyczne i nie przyswajam zwykłego kwasu foliowego. Natomiast poziom homocysteiny mam w miarę oK, podobno do starań powinien być poniżej 8.
Co do AMH różne są opinie, dużo takich że to bardzo niemiarodajne badanie...💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Zoe gratulacje♥♥♥ Bardzo ładna kreska!
Alisek słyszałam, że dużo lekarzy odchodzi już od robienia AMH, ale homocysteina jak najbardziej jest dobrym badaniem. Jak jest wysoka to jest ryzyko nadkrzepliwości krwi i problemów z sercem, coś w tym stylu no i wskazuje na niedobory witaminy B12 i kwasu foliowego.
Jeśli do starań powinien być poniżej 8 to widzę, że muszę obniżyć, mi w czerwcu wyszło 8,38. Mamy wrzesień, więc może już spadło... kto to wie. Człowiek co miesiąc musiałaby latać na krew i badać wszystko."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mala_syrenka wrote:Będę, teraz w piątek i jeszcze dzień przed wizyta zrobię.
Uważam,że to głupota. Ale jakbym nie zrobiła, to bym się martwiła.
W ogóle bardzo się cieszę z tych II kresek, Ale to był u mnie najmniej odpowiedni moment. Do 12.10. Mam umowę o pracę, której mi nie przedłuża. Byłam w trakcie rekrutacji do nowej, która pewnie przełom pazdziernika/listopada się zacznie.
I nie wiem, co robić jak się dostanę. Musiałabym przepracować przynajmniej miesiąc,żeby mieć płatne l4, umowę przedłużona do dnia porodu i coś pod macierzyński. A po pierwsze uważam,że to bardzo nie w porządku iść z taka świadomością, A po drugie nie wiem,czy dam radę przepracować chociaz miesiąc. Ehh. Takie dylematy..
Stara firma będzie Ci chyba musiała przedłużyć umowę do porodu, prawda?33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Stara firma będzie Ci chyba musiała przedłużyć umowę do porodu, prawda?
Jeśli umowa kończyłaby się po upływie 3 miesiąca ciąży to jest przedłużana do dnia porodu, a tak to niestety nie. Tak mi się wydaje."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
W ogóle bardzo się cieszę z tych II kresek, Ale to był u mnie najmniej odpowiedni moment. Do 12.10. Mam umowę o pracę, której mi nie przedłuża. Byłam w trakcie rekrutacji do nowej, która pewnie przełom pazdziernika/listopada się zacznie.
I nie wiem, co robić jak się dostanę. Musiałabym przepracować przynajmniej miesiąc,żeby mieć płatne l4, umowę przedłużona do dnia porodu i coś pod macierzyński. A po pierwsze uważam,że to bardzo nie w porządku iść z taka świadomością, A po drugie nie wiem,czy dam radę przepracować chociaz miesiąc. Ehh. Takie dylematy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 10:07
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Maiły wejść przepisy, że u nowego pracodawcy trzeba przepracować teraz pół roku a nie iesiąc, ale nie wiem czy weszło już to w życie, musiałąbyś poczytać
Nie ma jeszcze takiego zapisu i oby nie było. Teraz z wszystkim robią pod górę."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Jeśli umowa kończyłaby się po upływie 3 miesiąca ciąży to jest przedłużana do dnia porodu, a tak to niestety nie. Tak mi się wydaje.
Kurczę faktycznie... więc ja też muszę na to uważać, bo mam umowę do końca marca... ehhh
Pasowałoby żeby do stycznia się udało -
Natka95 wrote:Kurczę faktycznie... więc ja też muszę na to uważać, bo mam umowę do końca marca... ehhh
Pasowałoby żeby do stycznia się udało
Mam podobną sytuację, znam temat. Mam umowę na czas określony do końca stycznia i wiem na 100%, że mi ją przedłużą. Nienawidzę tej roboty, ale tylko to mnie trzyma. Jeśli nie zajdę w ciążę w tym cyklu to muszę zawiesić starania na dwa miesiące, bo jakby mi się udało zajść to byłabym w czarnej du... Także albo 31 stycznia będę już po upływie 3 miesiąca ciąży i umowa mi się przedłuży do dnia porodu, albo będę w pierwszym miesiącu i nic nie będę mówiła, dopóki nie dostanę na nieokreślony. Sprawdzam wszystkie opcje, bo u mnie nie ma szans na zostanie bez pieniędzy, muszę być zabezpieczona."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
I nie wiem, co robić jak się dostanę. Musiałabym przepracować przynajmniej miesiąc,żeby mieć płatne l4, umowę przedłużona do dnia porodu i coś pod macierzyński. A po pierwsze uważam,że to bardzo nie w porządku iść z taka świadomością, A po drugie nie wiem,czy dam radę przepracować chociaz miesiąc. Ehh. Takie dylematy..
A nie możesz poprosić i przedłużenie umowy? Nie da się dogadać? Ige masz w żłobku czy ktoś inny się nią zajmuje jak wróciłaś do pracy?