Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wrócę jak tylko bedzie mi to dane... Mam nadzieje ze bede ostatnia bo wy do tego czasu sie zakreskujecie 🍀04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Mama8latka przytulam i nie dziwię się Twojej złości. Sama bym tak zareagowała. Faceci naprawdę są z innej planety, zupełnie inaczej do tego podchodzą i to traktują. Zauważyłam po tym co piszecie, że dosłownie każdy facet tak ma!! My tu się staramy, tyle robimy, żeby zadziałać a oni olewka i pełen luz. Tak sobie czasem jednak myślę, że chciałabym trochę tego luzu podłapać.
Achna kochana oby już było po. Masz nasze wsparcie❤💙💚
Natka możliwe, że to korona, ale super że masz do tego takie podejście i nie panikujesz😊 ja czuję się osłabiona, bolą mnie mięśnie, temp 36,9, więc nie jest źle ale cały czas się obserwuje i sprawdzam czy mam węch😂 w niedziele widziałam się z rodziną, a że mam dużą to sporo nas było. Dziś rozmawiałam z mamą to mój tata leży chory i moja siostra też. Boję się, że się pozarazalismy nawzajem w niedzielę. Ajj ten cholerny COVID. Najważniejsze jednak żeby przejść go łagodnie i tyle. Bo faktycznie każdego z nas to pewnie prędzej czy później czeka. Zdrówka wam wszystkim życzę😘😘 i nie, ja się nigdzie nie wybieram, zostaje tu na forum pomimo, że moje starania też zawieszone. Będę wam kibicowała a sama będę czekać na laparoskopie😊"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Achna wrote:Mama8latka kochana tule mocno...niestety tez wiem co to znaczy brak chlopa w domu i stracone szanse....
Ja caly czas czekam i czekam... Milam nadzieję ze juz w grudniu bedzie ten cykl który da mi nowe szanse ale jak na razie sie na to nie zapowiada... Chyba nie da rady uniknąć szpitala... Nic sie nie chce zadziac... Chodzę sprzątam noszę żeby cos ruszyć i nic... Dramat
Achna też się bałam, że czeka mnie szpital. Ale dziś zaczęłam plamić.
-
Jeszcze mi dzisiaj doszły testy ciazowe te paskowe z allegro, całe 50sztuk 🙄🙄🙄 ehh i tak se będą lezec teraz...
Wyskoczyło mi dziś że owulacja mogła już wystapic bo nastapil skok tempki ,ale chyba nie realne żeby w 9dc było już po?? , testy owu jeszcze nie są wybitnie pozytywne i nie czuje klucia... A miałam wczoraj wyrywanego zeba i też noc nie za bardzo przespana przez kłótnie z mężem. O 5 tempka miała 36,51 A o 6,30 36,81 .... co myslicie?? Może wpisać w wykres ta pierwsza tempke ...
Już mi się ta wiedza w tym miesiącu nie przyda ale trochę dziwne że tak szybko by to się staloWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 12:58
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Natka95 wrote:Ejj weźcie tylko nie odchodzcie wszystkie 🤨 bo polowa w ciąży, a reszta zawiesza starania 😩
Kto tu zostanie 😅
Ja na bank zostaję, aż do skutku!!!
Natka95 lubi tę wiadomość
-
Mama8latka wrote:Jeszcze mi dzisiaj doszły testy ciazowe te paskowe z allegro, całe 50sztuk 🙄🙄🙄 ehh i tak se będą lezec teraz...
Wyskoczyło mi dziś że owulacja mogła już wystapic bo nastapil skok tempki ,ale chyba nie realne żeby w 9dc było już po?? , testy owu jeszcze nie są wybitnie pozytywne i nie czuje klucia... A miałam wczoraj wyrywanego zeba i też noc nie za bardzo przespana przez kłótnie z mężem. O 5 tempka miała 36,51 A o 6,30 36,81 .... co myslicie?? Może wpisać w wykres ta pierwsza tempke ...
Już mi się ta wiedza w tym miesiącu nie przyda ale trochę dziwne że tak szybko by to się stalo
Tempka wg mnie podniesiona od tego zęba i jeszcze przed owuMama8latka lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja też mam już plan w głowie
Jak dostanę okres, to po pierwsze umawiam się na usg piersi, bo powinnam zrobić kontrolę już we wrześniu, oprócz tego robię cytologię, AMH i umawiam się do lekarza który specjalizuje się w laparo, żeby popatrzył na tę torbiel 💪 I już! Nie będę siedzieć na dupie 😁 -
Natka95 wrote:Ja też mam już plan w głowie
Jak dostanę okres, to po pierwsze umawiam się na usg piersi, bo powinnam zrobić kontrolę już we wrześniu, oprócz tego robię cytologię, AMH i umawiam się do lekarza który specjalizuje się w laparo, żeby popatrzył na tę torbiel 💪 I już! Nie będę siedzieć na dupie 😁
Przypomniałaś mi że już dawno powinnam zrobić kontrolne USG piersi, bo mam robić co pół roku 🤦
Mam tendencje do powstawania włókniaków i mam kilka na pewno w tej chwili. Tylko zawszem mnie to stresuje, bo co wychwycą jakiegoś bydlaka to chcą mu robić biopsję i zawsze wychodzi to samo 😒💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 wrote:No i prawidłowo, najważniejsze mieć plan 👍
Przypomniałaś mi że już dawno powinnam zrobić kontrolne USG piersi, bo mam robić co pół roku 🤦
Mam tendencje do powstawania włókniaków i mam kilka na pewno w tej chwili. Tylko zawszem mnie to stresuje, bo co wychwycą jakiegoś bydlaka to chcą mu robić biopsję i zawsze wychodzi to samo 😒
Mi wyszly w marcu jakieś 3 torbielki, w tym jedna do kontroli właśnie za pół roku i tak to odwlekam bo się boję... ale kurczę trzeba iść mimo wszystko zawczasu. -
Mama8latka wrote:
Wyskoczyło mi dziś że owulacja mogła już wystapic bo nastapil skok tempki ,ale chyba nie realne żeby w 9dc było już po??
Mama8latka, u mnie w pierwszej ciąży ze względu na wyjazdy mojego M bzykaliśmy się w którymś miesiącu tylko jeden raz, 9 dnia cyklu, pamiętam jaka byłam załamana, że dupa, bo owulacja będzie tak duuuużo później. I z tego dnia mam pierwszego chłopca, także na moje mogło tak być...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 14:06
-
Kur** dziewczyny... poszłam do łazienki a tam co ? PLAMIĘ... taka kawa z mlekiem... dziś dopiero 22dc, 9dpo, do okresu dobry tydzień...Nigdy, przenigdy nie miałam plamien w środku cyklu 😩
Czyżby coś się rozregulowało?
Boże, nie wiem co się dzieje, ale niepotrzebny mi kolejny problem do kolekcji 😭 -
Natka95 wrote:Kur** dziewczyny... poszłam do łazienki a tam co ? PLAMIĘ... taka kawa z mlekiem... dziś dopiero 22dc, 9dpo, do okresu dobry tydzień...Nigdy, przenigdy nie miałam plamien w środku cyklu 😩
Czyżby coś się rozregulowało?
Boże, nie wiem co się dzieje, ale niepotrzebny mi kolejny problem do kolekcji 😭
Ojjj Kochana to ja bym obstawiała implantację 😀 zamiast się smucić to weź to za dobry znak 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 14:40
Natka95, hannah_92 lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Natka95 jak kawa z mlekiem to serio może być implantacja 😏 masz spadek dzisiaj tempki 9dpo i właśnie to może jest to. 😘
Clausix, Natka95, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny u mnie dziś powinien być okres a tu dupa. Śluzu całkiem sporo jest. Cycki nie bolą, brzuch też nie. Test wczoraj negatywny. Znowu się wszystko przesunie
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
Annamaria serio????? O jaaaa to niezle... szkoda że ja mam w tym miesiącu serduszek na koncie równe ZERO 🙄😔
Ale zobaczymy jutro jaka bedzie, jak mniejsza od dzisiejszej TO Ta dzisiejsza będzie do zignorowania.
Pomierze ta tempke dla samej siebie bo jednak trochę na jej podstawie można się dowiedzieć o swoim cyklu.
Natka właśnie masz spadek 9dpo plamienie póki co to jest bardzo bardzo dobry znak !!! 🥰
Babmusek no jak test negatywny to pozostaje czekac, zaraz się rozwiąże sytuacja 😉Natka95 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Natka kochana, wierzę, że to implantacja❤💙
Ale się podjarałam!! Trzymam kciuki, może zatestuj jutro albo pojutrze. Może Ty nam październik uratujesz jeszcze😊Natka95 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Natka też mi się wydaje że to implantacja! 😘
Wszystko na to wskazuje 😀
Życzę Ci tego🍀🍀🍀💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246