Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Hannah_92, ami_ami, Janinka
Jestem z Wami. Nie robiłam badań No ale zakładałam ze skoro zaszłam w 2 ciąże (jedną poroniłam) to teraz też jest wszystko dobrze i pójdzie wszystko po mojej myśli...
A teraz wszystko się tak ciągnie...i jest rozczarowanie, i są łzy....dzisiaj mam taki zły dzień...
Obwiniam się ze to przeze mnie...ze to stres. Co chwile się czymś przejmuje. Każdy kto wie że się staram (choć to mało osób) mówi mi ze jak wyluzuję to zajdę. Ale to mnie dobija jeszcze bardziej. Że to na mnie spoczywa ta odpowiedzialność. Że ja nie umiem się nie denerwować. Przecież nie robię tego specjalnie...chciałabym dać sobie kolejne dziecko którego tak pragnę, chciałabym dać synkowi rodzeństwo. Wszędzie tylko słyszę, że różnica wieku to powinna być 2-3 lata...a u mnie nawet jak zajdę teraz to będzie ponad 4. A pewnie szybko nie zajdę wiec możliwe ze i 5 albo 6...a może nie zajdę nigdy i nie dam mu rodzeństwa...
Przytulcie dzisiaj dziewczyny....naprawdę kiepski dzień...😢 ocieram łzy ale i tak potrzebuje Waszych słów...Janinka lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Clausix wrote:Niepokalanek głównie na obniżenie prolaktyny, łagodzenie PMS. Bromalaina to wyciąg z ananasa, biorę po owu przez 7-10 dni, podobno pomaga na zagnieżdżenie
A Dong jeżeli się nie mylę na endometrium, śluz, owulacje i reguluje miesiączki tak w skrócie
Tu jest cały wątek zielarski
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/wszystkie-zielary-z-ovu-soja-dong-quai-z-o-sroki-i-inne,2308.htmlbo widzę, że jest ze swansona za 18 zł na allegro 400 mg.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Jaką dawkę bierzesz tego niepokalanka? Chyba się skusze na niego
bo widzę, że jest ze swansona za 18 zł na allegro 400 mg.
Ja mam SWANSON Chasteberry Fruit 400 mg - 120 kaps. i biorę jedną dziennie. Płaciłam chyba 23zł, więc 18 spokoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 14:41
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
.A. wrote:Hannah_92, ami_ami, Janinka
Jestem z Wami. Nie robiłam badań No ale zakładałam ze skoro zaszłam w 2 ciąże (jedną poroniłam) to teraz też jest wszystko dobrze i pójdzie wszystko po mojej myśli...
A teraz wszystko się tak ciągnie...i jest rozczarowanie, i są łzy....dzisiaj mam taki zły dzień...
Obwiniam się ze to przeze mnie...ze to stres. Co chwile się czymś przejmuje. Każdy kto wie że się staram (choć to mało osób) mówi mi ze jak wyluzuję to zajdę. Ale to mnie dobija jeszcze bardziej. Że to na mnie spoczywa ta odpowiedzialność. Że ja nie umiem się nie denerwować. Przecież nie robię tego specjalnie...chciałabym dać sobie kolejne dziecko którego tak pragnę, chciałabym dać synkowi rodzeństwo. Wszędzie tylko słyszę, że różnica wieku to powinna być 2-3 lata...a u mnie nawet jak zajdę teraz to będzie ponad 4. A pewnie szybko nie zajdę wiec możliwe ze i 5 albo 6...a może nie zajdę nigdy i nie dam mu rodzeństwa...
Przytulcie dzisiaj dziewczyny....naprawdę kiepski dzień...😢 ocieram łzy ale i tak potrzebuje Waszych słów...
Takie teksty, że różnica 2-3 lata powinna być można sobie do kieszeni włożyć ładnie mówiąc. Wkurza mnie to jak nie wiem!!! Niestety często nie mamy wpływu na to, kiedy zajdziemy i urodzimy dziecko. Plany mogą być, a planować sobie można zawsze, w praktyce bywa różnie. Także nie przejmuj się tą różnicą proszę. To nie jest najważniejsze. Znam rodzeństwo między którym jest nawet 15 lat różnicy i się dogadują. Nie ma znaczenia czy to będzie 2,3 czy 8 lat. Ważne jest wychowanie.MayMasza, MamaRo, .A. lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Przytulcie dzisiaj dziewczyny....naprawdę kiepski dzień...😢 ocieram łzy ale i tak potrzebuje Waszych słów...
Każda ma prawo mieć gorszy dzień. Moim zdaniem nie ma czegos takiego jak 'róznica POWINNA być 2-3lata). Co to ma znaczyć, że powinna? Jeden czuje, że chce rok różnicy, inny 5 lat a trzeci tyle, ile wyjdzie, bo nigdy nie wiemy co się wydarzy. Nie możesz zachodzić w głowę, że musi tak być bo inni tak mówią. Tak samo mówi się, że 'powinno się zajść w pierwszą ciąże do 25 roku życia - tzn kiedyś tak mówiono'. Idąc tym tropem, nie dość, że nie zaszłam w ciążę w tym wieku, to nie miałam męża! Ba! Dopiero w wieku 25 lat poznałam chłopaka, który został moim mężem! Nie możemy dać sie zwariować. Każdy jest inny i potrzebuje różnego odstępu czasowego. Tulę mocno, bo wiem, że jest Ci ciężko. To trudny proces w naszym życiu. Nie każdy zdoła znieść go z lekkością i spokojem. Głowa do góry! Wyjdzie dla nas słońce!hannah_92, MamaRo, .A. lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Też nie cierpię każdego gadania, które zaczyna się od "powinnaś"... mam ochotę bardzo brzydko wtedy odpowiedzieć
Powinnaś wyluzować, powinnaś znaleźć lepszą pracę, powinnaś mieć zawsze posprzątane, powinnaś mieć już dawno dom, dziecko, psa, aligatora haha
DRAMAT
Ja olewam i robię swoje. Tylko ja wiem co jest dla mnie dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 15:36
Janinka, hannah_92, Juliet, Reikja, .A. lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Też nie cierpię każdego gadania, które zaczyna się od "powinnaś"... mam ochotę bardzo brzydko wtedy odpowiedzieć
Powinnaś wyluzować, powinnaś znaleźć lepszą pracę, powinnaś mieć zawsze posprzątane, powinnaś mieć już dawno dom, dziecko, psa, aligatora haha
DRAMAT
Ja olewam i robię swoje. Tylko ja wiem co jest dla mnie dobreClausix, .A. lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Nie poddajemy się, patrzymy tylko na plusy w życiu 😘hannah_92, .A. lubią tę wiadomość
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Clausix wrote:Też nie cierpię każdego gadania, które zaczyna się od "powinnaś"... mam ochotę bardzo brzydko wtedy odpowiedzieć
DRAMAT
Ja olewam i robię swoje. Tylko ja wiem co jest dla mnie dobreJuliet, MayMasza, MamaRo, Clausix, .A. lubią tę wiadomość
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
.A. (śmieszne jest to zwracanie się po nicku, ale nie wiem jak inaczej 😂) Słońce! Między mną a Siostra jest 5 lat różnicy, a bawiłyśmy się całe dzieciństwo razem, nie odstępowałyśmy siebie o krok ! A teraz gdy jesteśmy dorosłe, więź jest jeszcze silniejsza 🥰
Więc te bajki o 2-3 latach różnicy.. 😂 proszę Cię!
A co do gorszego nastroju- każda z nas ma gorsze dni i trzeba to przeżyć! Jak chcesz to się rozpłacz, jak chcesz to wykrzycz to z siebie, jak chcesz wyzal się nam (dobrze że to robisz 😀), ale otrzepnij się z tego, popraw sukieneczkę i zasuwamy dalej w walce o nasz cud! Za parę lat powiesz sobie :"warto było upadać i podnosić się dla kogoś takiego jak mój syn/córka" ! Bo wiesz że warto! I wiesz, że czasem może nie być łatwo, życie mocno daje w kość, ale dojedziemy tam gdzie wszystkie zmierzamy😍
A teraz powiem jak mój Mąż jak mam dramy: "Wytrzyj już tego gila spod nosa i uśmiechnij się "😂😂😂Juliet, MamaRo, Papillon, MayMasza, ami_ami, Natka95, hannah_92, .A. lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Myślę że nie ma co patrzeć na to że fajnie że mała różnica wieku bo się dzieci będą ze sobą bawić... A co jak nie będą?! A co jak będą się tylko prać 🤪 jak to często w rodzenstwie jest 😋
I jak sobie tak o tym pomyślałam że ta różnica wieku wcale nie jest taka ważna tylko ważne jest to żeby pokazać im w życiu że mają być ważni dla siebie.... to mi się zaraz lepiej zrobiło😊 pomyśl o tym 😊 A nóż widelec podzielisz moje zdanie 😉Janinka, MayMasza, hannah_92, .A. lubią tę wiadomość
-
hannah_92 wrote:Takie teksty, że różnica 2-3 lata powinna być można sobie do kieszeni włożyć ładnie mówiąc. Wkurza mnie to jak nie wiem!!! Niestety często nie mamy wpływu na to, kiedy zajdziemy i urodzimy dziecko. Plany mogą być, a planować sobie można zawsze, w praktyce bywa różnie. Także nie przejmuj się tą różnicą proszę. To nie jest najważniejsze. Znam rodzeństwo między którym jest nawet 15 lat różnicy i się dogadują. Nie ma znaczenia czy to będzie 2,3 czy 8 lat. Ważne jest wychowanie.
Umknęło😋hannah_92, .A. lubią tę wiadomość
-
Oj tam różnica wieku, kiedy mną a moimi siostrami jest 11 i 10 lat różnicy. Kiedyś to była różnica ale teraz mamy bardzo dobry kontakt.
Ja Wam zazdroszczę tego, że macie już te dziecko. Ja jednego nie mogę się doczekać i to jest najgorsze.
Ale przypomniały mi się słowa mojej gin jak mi zapisała leki: "zazwyczaj to działa". Wcześniej powiedziała mi to jak zapisywała leki dla męża (miał leukocyty to nasieniu) i to zadziałało co dała 🙃Natka95, hannah_92, .A. lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Słuchajcie nasze "chcenie" małej różnicy wieku ma sie nijak z życiem ! Życie jak zwykle sobie.... My zaczeliśmy sie starac jak syn miał ok 5 lat i nie myslałam wtedy że to już spora różnica czasu a teraz jak syn zaraz bedzie miał 9 lat to już w ogole sie nie skupiam nad tym jaka bedzie miedzy nimi różnica ... Bo chce W OGÓLE miec jeszcze dziecko....
Zdaje sobie sprawe z tego że jeśli sie uda to raczej super zabaw wspólnych nie znajda ale z drugiej strony sa tez plusy. Starszy samodzielny to odciazona bede z wielu obowiazków wiazacych sie z opieka ,bedzie spokojny czas do zajecia sie malenstwem..
Takie zycie no ale nic nie poradzimy trzeba myslec pozytywnie.A., hannah_92 lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Te powinnas to niech se w dupe wsadza.... Milion razy słyszałam ze powinnam postarać sie o rodzeństwo dla młodego a gdy doszlo teraz do starty to gadka sie zmienila że no ale w sumie jedynak nie jest zły...
Ps. Rady od ludzi którzy nie maja ani jednego dziecka...
Dla mnie to oni powinni ale wziąść rozpęd i uderzyć glowa w ścianęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 21:18
Mama8latka, .A. lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Dziewczyny, podczytuje Was czasem i muszę napisać, że z psychologicznego punktu widzenia (psychologiem jestem) najlepsza różnica dla dzieci to wcale nie 2-3 lata, ale 4. Więc nawet nauka ma wylane na te głupie ludzkie gadanie :*
MamaRo, .A., hannah_92 lubią tę wiadomość
-
ami_ami wrote:Oj tam różnica wieku, kiedy mną a moimi siostrami jest 11 i 10 lat różnicy. Kiedyś to była różnica ale teraz mamy bardzo dobry kontakt.
Ja Wam zazdroszczę tego, że macie już te dziecko. Ja jednego nie mogę się doczekać i to jest najgorsze.
Ale przypomniały mi się słowa mojej gin jak mi zapisała leki: "zazwyczaj to działa". Wcześniej powiedziała mi to jak zapisywała leki dla męża (miał leukocyty to nasieniu) i to zadziałało co dała 🙃
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Dziewczyny Moje Kochane! Chciałam odpisać każdej z osobna, ale zaczęło wychodzi tyle tekstu, że nie wiem czy ktoś by się zabrał za czytanie tego 😀 nie będę się więc odnosić do treści, a do tego, co dla mnie zrobiliście. Dziękuję Wam tak bardzo bardzo bardzo!!! Nie spodziewałam się takiego odzewu! Byłam wzruszona widząc, jak bardzo byłyście „dla mnie”. Nie znamy się, ale cieszę się, że Was mam. Na codzień mam z kim pogadać, ale akurat w tej sytuacji potrzebowałam Was - kobiet, które wiedzą, co czuję, bo „jadą na tym samym wózku”
Hannah_92, MayMasza, Clausix, Janinka, Alisek93, MamaRo, ami_ami, Mama8latka, Achna - jestescie cudownymi osobami. jeszcze raz dziękuję za każde słowo i z całych sił zaciskam kciuki, by każda z nas zobaczyła niebawem 2 kreski ❤️
Achna, MamaRo, MayMasza, hannah_92, Mama8latka, ami_ami, Reikja lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Dzień dobry w drugiej części tygodnia, tej bardziej wyczekanej haha
.A. - nie ma za co! po to jesteśmy!.A. lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
O nie, bolą mnie cycki:( w pierwszej ciąży nie bolały... znów się nie udało:(.......... A nie !! Boli mnie jednak jeden cycek:)) może jest coś na rzeczy🙃
Uuu:( boli mnie w krzyżu;( w tym miesiącu na pewno nic z tego:( ... eej !!! W zeszłym miesiącu zaczął boleć w 24dc a w tym miesiącu w 25dc 😃 więc może jednak 🤗
Hmmm... nie wysypało mnie w tym miesiącu 😊 dobry znak ! Na pewno się udało 😊 .... o nie... jednak jest jeden syfek😭
Jej ale ładnie wyglądam 💃 to zapewnie sprawa ciążowych hormonów 🤩 .... A niech to !!! jednak nie mieszczę się w spodnie 🥴
Taki jest mój stan na ten moment 🤪 niech mnie ktoś dobija!!!🤦♀️
Cześć wszystkim 👋MayMasza, Clausix, Juliet, .A. lubią tę wiadomość