Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
Hannah - ja bym dała szansę temu lekarzowi. Przynajmniej przedstawił Ci jakiś plan działania - odmienny od drugiego lekarza. Popatrz na Magda.lenę - ona tez zmieniła lekarza i jest zadowolona. A z kasą... wiadomo, że Państwo nie mysli o takich osobach i trzeba się przemęczyć, ale zobaczysz, że niedługo będziesz się cieszyć II kreskami!
Zbadałam dziś TSH, ft4 i witaminę d3. Poszłam do mojej małej przychodni w mieścince i oni wysyłają krew na badania do luxmedu do Lublina. Jakie moje zdziwienie, gdy mi za TSH powiedzieli 12 zł (w luxmedzie 22), to samo ft4. Za wit d zapłaciłam 45 zł a w luxmed 58 zł.Clausix, hannah_92, magda.lena lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
bambusek93 wrote:Faktycznie temat lekarzy to jeden wielki temat rzeka. Co człowiek to opinia. Trafiłam teraz na takiego, który przez swoje czasami głupie teksty uważany jest za idiote. Nie zrezygnowałam. W przeciwieństwie do mojego poprzedniego gina od razu zwrócił uwagę na prolaktyne i przedstawił plan działania. Muszę znów się do niego umówić, ale przez tą przyspieszoną owulacje w tym cyklu, zupełnie nie wiem na kiedy się zapisać 🤔
Ja jakoś zaufałam tej gin-endo do której teraz chodzę. Mam nadzieję, że po drugim poronieniu podejdzie do tego poważniej i zleci jakieś badania w tym kierunku, bo moim zdaniem nie ma sensu Aromek itd skoro owulacje są, a trzeba się zająć jakością komórki i tym żeby zarodek się dobrze zagnieździł.
Jak myślicie ma to sens?33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
ami_ami wrote:cześć
Hannah - ja bym dała szansę temu lekarzowi. Przynajmniej przedstawił Ci jakiś plan działania - odmienny od drugiego lekarza. Popatrz na Magda.lenę - ona tez zmieniła lekarza i jest zadowolona. A z kasą... wiadomo, że Państwo nie mysli o takich osobach i trzeba się przemęczyć, ale zobaczysz, że niedługo będziesz się cieszyć II kreskami!
Zbadałam dziś TSH, ft4 i witaminę d3. Poszłam do mojej małej przychodni w mieścince i oni wysyłają krew na badania do luxmedu do Lublina. Jakie moje zdziwienie, gdy mi za TSH powiedzieli 12 zł (w luxmedzie 22), to samo ft4. Za wit d zapłaciłam 45 zł a w luxmed 58 zł.
Też zauważyłam te różnice w cenach. U mnie w przychodni wysyłają do ALABU i ceny o połowę mniejsze:)"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Czy miała któraś z was samą histeroskopię robioną i może mi coś więcej o niej powiedziec, czego się spodziewać, czy po zabiegu coś boli?? Będę wdzięczna za informacje:)"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
-
A u nas w laboratorium przyszpitalnym mam najniższe ceny i wyniki do 14 tego samego dnia i mnie to bardzo cieszy. Tsh 15 zl. Beta 30. Prog 32. Żelazo glukoza po 6.50. Wit d 30. Więc nie zmieniam juz miejsca bo mi sie opłaca na te nasze w sumie comiesięczne badania.
Ale Inowrocław to nie takie duże az miasto więc pewnie stąd te cenyhannah_92, Clausix lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna wrote:A u nas w laboratorium przyszpitalnym mam najniższe ceny i wyniki do 14 tego samego dnia i mnie to bardzo cieszy. Tsh 15 zl. Beta 30. Prog 32. Żelazo glukoza po 6.50. Wit d 30. Więc nie zmieniam juz miejsca bo mi sie opłaca na te nasze w sumie comiesięczne badania.
Ale Inowrocław to nie takie duże az miasto więc pewnie stąd te ceny
Kurcze muszę chyba poszukać innego labu haha33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Achna wrote:A u nas w laboratorium przyszpitalnym mam najniższe ceny i wyniki do 14 tego samego dnia i mnie to bardzo cieszy. Tsh 15 zl. Beta 30. Prog 32. Żelazo glukoza po 6.50. Wit d 30. Więc nie zmieniam juz miejsca bo mi sie opłaca na te nasze w sumie comiesięczne badania.
Ale Inowrocław to nie takie duże az miasto więc pewnie stąd te ceny
Jej witamina D za 30 zł??♥ U mnie najtaniej za 54 zł, a w innych nawet za pawie 100 zł;/ ceny naprawdę sporo potrafią się różnić."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Aaaaa zapomniałam Wam napisać, że na wypisie po laparoskopii mam napisane, że mam tyłozgięcie macicy, a wczoraj na USG lekarz powiedział, że mam ładne przodozgięcie i kto mi powiedział o tyłozgięciu???? Ręce mi opadły! Wyszłam w szoku stamtąd po tylu informacjach. Ja wam tak w skrócie wszytko opisałam, ale naprawdę wiele innych rzeczy się dowiedziałam.
Wygląda na to, że żadnego tyłozgięcia nie mam. Zostałam wprowadzona w błąd."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
No to faktycznie niezła rozbieżność między zgięciem macicy 😯 Przecież to zupełnie dwie różne strony, więc jak można tego nie rozróżnić? Przecież Ci lekarze mają to na co dzień.
Dziewczyny czy dc ma znaczenie w przypadku badania żelaza i wit D? Nigdy jeszcze nie badałam i chyba nadszedł czas na sprawdzenie.
U mnie dziś 8dc i owulak jest zdecydowanie bledszy niż też z 6dc. Ciekawe czy ta owulacja faktycznie już była. Będę dalej testować, bo ostatnio była w 13dc a zupełnie nie mam pojęcia co mogłoby ją teraz tak przyspieszyć. Chyba, że to ta durna prolaktyna sobie ze mnie kpi i wszystko znów wariuje ☹️
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
bambusek93 wrote:No to faktycznie niezła rozbieżność między zgięciem macicy 😯 Przecież to zupełnie dwie różne strony, więc jak można tego nie rozróżnić? Przecież Ci lekarze mają to na co dzień.
Dziewczyny czy dc ma znaczenie w przypadku badania żelaza i wit D? Nigdy jeszcze nie badałam i chyba nadszedł czas na sprawdzenie.
U mnie dziś 8dc i owulak jest zdecydowanie bledszy niż też z 6dc. Ciekawe czy ta owulacja faktycznie już była. Będę dalej testować, bo ostatnio była w 13dc a zupełnie nie mam pojęcia co mogłoby ją teraz tak przyspieszyć. Chyba, że to ta durna prolaktyna sobie ze mnie kpi i wszystko znów wariuje ☹️
Nie ma konkretnego dnia cyklu. Zrób sobie jeszcze ferrytyne do tego od razu
A z owulka tak jak Ci mówiłam przyjdzie jeszczetez tak mialam z testami
♥️
bambusek93 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Dzięki wielkie 😘
Czekam cierpliwie na tą właściwą owulkę i sprawdzam codziennie 😀
Dzisiaj przyjdą witaminki dla męża i mam nadzieję, że będzie taka zmiana jak u Clausix 😊Achna, Clausix lubią tę wiadomość
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
hannah_92 wrote:Czy miała któraś z was samą histeroskopię robioną i może mi coś więcej o niej powiedziec, czego się spodziewać, czy po zabiegu coś boli?? Będę wdzięczna za informacje:)
Ja miałam histeroskopie w listopadzie, mieli sprawdzić czy są zrosty, na wypisie mam ze docieli pozostałość przegrody, która była usuwana w 2017r.Miałam znieczulenie ogólne, byłam w sumie 3 dni w szpitalu, miałam mieć zrobione aktualne TSH i cytologie, wymazu nie chceli. Po zabiegu lekkie krwawienie było i ból brzucha jak na @ ale po kroplówce przeszło. Następnego dnia po badaniu wyszłam do domu koło południa. nic mnie nie bolało, zwolnienie miałam tylko 3 dni na pobyt w szpitalu. To była moja 3 histeroskopia w życiuhannah_92 lubi tę wiadomość
2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
bambusek93 wrote:No to faktycznie niezła rozbieżność między zgięciem macicy 😯 Przecież to zupełnie dwie różne strony, więc jak można tego nie rozróżnić? Przecież Ci lekarze mają to na co dzień.
Żelaza nie bada się podczas okresu:) bo wraz z krwią tracimy żelazo, także każdy inny dzień, ale po zakończeniu krwawienia."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Dziewczyny, a ja mam problem z niepękającymi pęcherzykami. Przeszłam już 3 inseminacje i nic z tego
. W tym cyklu po podaniu ovitrelle, znów pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel 3cm.
Czy znacie jakies metody na pęknięcie pęcherzyków lub czy warto coś zbadać w tym kierunku?
Lekarz prowadzący sugeruje nam, żeby podejść do invitro -
magda.lena wrote:Ja miałam histeroskopie w listopadzie, mieli sprawdzić czy są zrosty, na wypisie mam ze docieli pozostałość przegrody, która była usuwana w 2017r.Miałam znieczulenie ogólne, byłam w sumie 3 dni w szpitalu, miałam mieć zrobione aktualne TSH i cytologie, wymazu nie chceli. Po zabiegu lekkie krwawienie było i ból brzucha jak na @ ale po kroplówce przeszło. Następnego dnia po badaniu wyszłam do domu koło południa. nic mnie nie bolało, zwolnienie miałam tylko 3 dni na pobyt w szpitalu. To była moja 3 histeroskopia w życiu
Dziękuję kochana za informację♥
Ja mam zrobić glukozę, morfologię, elektrolity, kreatyninę, czas krzepnięcia i czas krwawienia i mam być w szpitalu od 4 do 5 godzin, także 1 dzień.
Serio, mam takie obawy! Przed laparoskopią tez się bardzo stresowałam:( jeszcze nie wiem czy nie umówiłam się na zły dzień, bo to będzie 4 dzień cyklu, jeśli okres dostane w terminie. Także zastanowię się i może to jeszcze przełożę o 2 dni."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Aaaaa zapomniałam Wam napisać, że na wypisie po laparoskopii mam napisane, że mam tyłozgięcie macicy, a wczoraj na USG lekarz powiedział, że mam ładne przodozgięcie i kto mi powiedział o tyłozgięciu???? Ręce mi opadły! Wyszłam w szoku stamtąd po tylu informacjach. Ja wam tak w skrócie wszytko opisałam, ale naprawdę wiele innych rzeczy się dowiedziałam.
Wygląda na to, że żadnego tyłozgięcia nie mam. Zostałam wprowadzona w błąd.
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet wrote:Ja przeglądałam swoje wyniki z usg i takich tam i też mam na jednym przodozgięcie, a na innym tyłozgięcie 😂 i sama nie wiem co o tym myśleć 🤷🏻♀️
Hahaha istny cyrk!
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Magda.lena u mnie też fałszywy alarm póki co, wczoraj owulak bladziusienki więc nawet nie ma mowy, że coś się zbliża, chociaż lewy jajnik pod wieczór dość mocno czułam. Zawsze tylko prawy czuję 🙈a dziś już śluz lepki.
Hannah lepiej czasem zbadać coś niepotrzebnie, ale mieć przynajmniej świadomość, że zrobiło się wszystkomam nadzieję, że ten lekarz będzie już ostatnim i szybciutko przy nim uda się zajść w ciążę ✊
Szkoda, że nie da się od razu trafić na lekarza, który ze wszystkim trafi dobrze, ale ciężko rzeczywiście dobrać kogoś pod siebieja mam 23 lutego wizytę u nowego. Wzięłam teraz po @ probiotyk z estrogenami tak jak zalecała moja gin. Znowu kurde nie doczytałam opinii przed, dopiero po jednej tabletce i dobrze, bo oczywiście, że skutki uboczne miałam
pieczeniw, świąd, uplawy, palenie w cewce. Myślałam, że skoro probiotyk to jaj nie będzie takich jak po tym leku. Drugiej dawki nie brałam, a miałam 6 dni aplikować! Teraz jak pójdę do nowego poproszę o wymaz. Mam jakąś bakterie na pewno, ale od czasu do czasu czuję jak coś zaswędzi lub zapiecze, a po tych tabletkach na receptę koszmar 😩 może wy coś polecicie bez recepty oprócz clotrimazolum?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 14:41
hannah_92 lubi tę wiadomość
-
Ja mam jutro jak to ktoś napisał "przegląd podwozia" więc zobaczymy co tam słychać
boję się tyko żeby nie było już po owu, będzie 11 dc, niby nie mam żadnych bóli jedynie ten śluz. Dr nie kazała starać się do USG więc jak będzie już po to cykl stracony
hannah_92 lubi tę wiadomość
2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
magda.lena wrote:Ja mam jutro jak to ktoś napisał "przegląd podwozia" więc zobaczymy co tam słychać
boję się tyko żeby nie było już po owu, będzie 11 dc, niby nie mam żadnych bóli jedynie ten śluz. Dr nie kazała starać się do USG więc jak będzie już po to cykl stracony
a robiłas jakieś testy owu?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.