Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix wrote:U mnie rakieta nieco opadła czemu najtrudniejszy co miesiąc jest ten ostatni tydzień przed @?!
Też sobie zadaje to pytanie:(( U mnie dziś tempka 36,8. Najwyżej jutro wrzucę swój wykres. Jestem dziś tak nerwowa, że mnie nosi."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Alisek93 wrote:Cześć Kochane 🥰
Mama8latka- trzymam kciuki za wizytę. Nie wiem czy jest w stanie coś dojrzeć jakby była to tak wczesna ciąża, może ewentualnie rozpulchniona macicę. Ale właśnie może grubość endometrium mu coś powie ♥️
Achna, Unify- wykresy wzorcowe, oby coś to oznaczało 😍
U Ciebie Clausix też fajnie, nie można w nieskończoność iść w górę z tempka w takim tempie jak Ty szlas 😂 więc naprawdę jest dobrze ♥️
MayMasza mam głęboką wiarę w to, że to nie pozostałości ovitrelle 🍀
Hannah92- wiem co czujesz, też często miewam takie migreny. Pomaga mi tylko sen wtedy..
Papilon- takie spontany są najlepsze 🙊 zobaczysz, coś z tego wyniknie! 😀
Mggg- trzymamy kciuki za nowy cykl 😍
Dziewczyny mam taki problem.. ostatnio jestem strasznie senna, ale tak serio strasznie. Dzisiaj np po przebudzeniu ledwo żyłam a teraz w pracy mało nie zasnęłam przy kompie.. dopiero przed chwilą mi trochę przeszło, ale było kryzysowo już. Tarczyca na pewno jest ok..
Może powinnam zrobić krzywa cukrowa? Potrzebuje na to skierowanie? Może któraś z Was też tak miała? Na czczo mam zawsze cukier ok jak mi mierzyli, ale to przecież nie musi niczego wykluczać.
Myślę, że koniecznie zrób krzywe. Ja też jestem często senna i zmęczona i chyba tez w końcu się wybiorę na to badanie. Też mam glukozę i insulinę ok, ale tka jak wspominałaś to nie musi oznaczać, że faktycznie wszystko jest ok. A może jesteś słaba i senna bo masz anemię?"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
unify wrote:A czy Was tez boli brzuch po owulacji? Odkad sie staramy (nie wiem czy wczesniej tak mialam, moze nie zwracalam uwagi) odczuwam ból jak na miesiączke, takie skurcze zaraz po owulacji. Kilka dni się utrzymują. W tym cyklu jest to samo... Byłam u gina w piątek,wszystko ok. Nie wiem moze taka moja uroda? Albo sobie tak wkręcam?
Też tak mam:( dosłownie zaraz po owulacji, 2 dni i już mnie tka podbrzusze boli i mam skurcze, że czasem się czuję jakby już ten okres był. Nie wiem dlaczego tak. Czasem się tak czuję przez całą fazę lutelanę czyli 12 dni:("Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
MayMasza wrote:Dokładnie. To taka iskierka nadziei, że może się udać Szkoda, że wtedy tak wyszło, ale widocznie to nie był ten czas. Walczymy dalej.
Pewnie, że jest nam pisane Myślę, że nie byłoby nas tutaj gdybyśmy czuły inaczej
No dobra to powiem Wam coś jeszcze.. codziennie jeżdżę do pracy pociągiem a później metrem. Gdy idę już z peronu na stację metra, przy murku siedzi starszy Pan (ostatnio codziennie od dwóch tygodni) i gra na akordeonie. Nie wrzuciłam mu jeszcze pieniążka, bo często nie mam ze sobą gotówki, ale ostatnio pomyślałam, że jakaś dyszkę mu rzucę raz. Oczywiście codziennie o tym zapominam i tak się zbieram zbieram. Każdego dnia gra różne melodie, a to walc z filmu 'Noce i dnie' a to biesiadne melodie.. Dzisiaj idę, akurat zasiadał na krzesełku, minęłam go, schodzę po schodkach i słysze melodię..melodię kościelną, pieśń 'wygnańcy Ewy' i wybrzmiały dźwięki słów:
"Serdeczna Matko, Opiekunko ludzi
Niech Cię płacz sierot do litości wzbudzi.
Wygnańcy Ewy do Ciebie wołamy,
Zlituj się, zlituj, niech się nie tułamy."
I wiecie co? Może to naiwne, może głupie, może dla niektórych nic nie znaczące, ale poczułam jakby to było skierowane do mnie..i tak mnie to jakoś poruszyło... a z drugiej strony poczułam się lepiej.
Wiem, że nie każdy to rozumie, ale musiałam się wygadać a komu jak nie Wam?
Gdy ostatnio mijałam tego Pana idąc na pociąg, zatrzymałam się by porozmawiać, grał wtedy przedwojenne Warszawskie piosenki, które znam z dzieciństwa, bo często śpiewał je mój Tata Pan jest przesympatyczny, dobrze wychowany, świetna rozmowaMayMasza, hannah_92, BusiaT lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
ami_ami wrote:Ja ciągle mam nadzieję, że się uda... Czasem faktycznie przychodzą mi myśli a co jeśli nie?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
unify wrote:A czy Was tez boli brzuch po owulacji? Odkad sie staramy (nie wiem czy wczesniej tak mialam, moze nie zwracalam uwagi) odczuwam ból jak na miesiączke, takie skurcze zaraz po owulacji. Kilka dni się utrzymują. W tym cyklu jest to samo... Byłam u gina w piątek,wszystko ok. Nie wiem moze taka moja uroda? Albo sobie tak wkręcam?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Clausix wrote:Gdy ostatnio mijałam tego Pana idąc na pociąg, zatrzymałam się by porozmawiać, grał wtedy przedwojenne Warszawskie piosenki, które znam z dzieciństwa, bo często śpiewał je mój Tata Pan jest przesympatyczny, dobrze wychowany, świetna rozmowa
Tak, da się to zauważyć, to taki przeuroczy starszy Pan, że aż miłoClausix lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
A mnie zupełnie nic nie boli ani na owu, ani na @... pierwszy dzień @ boli brzuch, ale nie jest to jakieś nie do wytrzymania, potem już cisza. To czasem nie jest takie dobre bo organizm nie daje mi znaku, że to już32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Gdy ostatnio mijałam tego Pana idąc na pociąg, zatrzymałam się by porozmawiać, grał wtedy przedwojenne Warszawskie piosenki, które znam z dzieciństwa, bo często śpiewał je mój Tata Pan jest przesympatyczny, dobrze wychowany, świetna rozmowa
Fajna historia, taka trochę wzruszająca♥♥Clausix lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Też tak mam:( dosłownie zaraz po owulacji, 2 dni i już mnie tka podbrzusze boli i mam skurcze, że czasem się czuję jakby już ten okres był. Nie wiem dlaczego tak. Czasem się tak czuję przez całą fazę lutelanę czyli 12 dni:(MayMasza wrote:O ja..non stop.. mam wrażenie, że od tygodnia mnie boli jak na okres!
Czyli nie jestem sama.. Czuje jakby okres był tuż za rogiem..
Ginekolog Wam cos kiedys mowil na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 10:44
-
unify wrote:Czyli nie jestem sama.. Czuje jakby okres był tuż za rogiem..
Ginekolog Wam cos kiedys mowil na ten temat?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
unify wrote:Czyli nie jestem sama.. Czuje jakby okres był tuż za rogiem..
Ginekolog Wam cos kiedys mowil na ten temat?
Ja też nigdy o tym nie wspominałam lekarzowi, bo uznałam że to cholerne PMS i taka moja uroda, ale jutro mam wizytę to zapytam o to.
Generalnie, kiedyś słyszałam, że to nie jest do końca normalne, że kobieta ma takie bóle i PMS, że nie powinno tak być. Może zachwiana równowaga hormonalna estradiol/progesteron? Nie mam bladego pojęcia, ale II faza cyklu mnie zawsze wykańcza, mam silne PMS!!(("Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Ja też nigdy o tym nie wspominałam lekarzowi, bo uznałam że to cholerne PMS i taka moja uroda, ale jutro mam wizytę to zapytam o to.
Generalnie, kiedyś słyszałam, że to nie jest do końca normalne, że kobieta ma takie bóle i PMS, że nie powinno tak być. Może zachwiana równowaga hormonalna estradiol/progesteron? Nie mam bladego pojęcia, ale II faza cyklu mnie zawsze wykańcza, mam silne PMS!!((
Mój PMS objawia się ogólnie pojętym wkurwem Z dziwnych objawów np. kilka dni przed @ chodzę do toalety 2-3 razy dziennie, wtedy już wiem "oho małpa nadchodzi" Kiedyś bolały mnie piersi, teraz nie bolą.
Chcę też przyuważyć zależność, że dzień przed owu mam przypływ energii... było tak przez ostatnie 2 miesiące i ciekawa jestem czy to stały objaw np wzrostu LH.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 10:56
MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
hannah_92 wrote:Ja też nigdy o tym nie wspominałam lekarzowi, bo uznałam że to cholerne PMS i taka moja uroda, ale jutro mam wizytę to zapytam o to.
Generalnie, kiedyś słyszałam, że to nie jest do końca normalne, że kobieta ma takie bóle i PMS, że nie powinno tak być. Może zachwiana równowaga hormonalna estradiol/progesteron? Nie mam bladego pojęcia, ale II faza cyklu mnie zawsze wykańcza, mam silne PMS!!((
bóle lżejsze niż na @, wilczy apetyt, nerwowość i wybuchowość, poczucie wewnętrznego niespokoju, nabrzmiałe piersi..
I szczerze to myślę że to zachwianie hormonów, bo to nie jest całkiem normalneMayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Dziewczyny jeszcze raz Wam dziękuję, że mam się komu wygadać i że cieszycie się ze mną z pozytywnych testów owu😂 😍 Jak zrobiłam rano to pierwsza moja mysl: musze pokazać dziewczynom. To już jest jak uzależnienie.
Unify, Achna ta tempka naprawdę poszybowała w górę co mnie bardzo cieszy ✊😁
Clausix u Ciebie to akurat żaden spadek 😜😂
Hannah_92 musisz zacząć prowadzić tu wykres to będzie nam znacznie łatwiej podglądać Twój cykl
MayMasza cały czas powtarzam, że ten brzuch nie musi boleć na okres 😘
Alisek93 koniecznie zrób te krzywe, bo faktycznie jak w takie piękne pogody jesteś senna to może być coś nie tak. Warto zobaczyć 😀
Powiem Wam, że nie mogę się na niczym skupić 😅 jak wariatka jakaś.
Mnie to brzuch boli w sumie tylko pierwszego dnia cyklu, ale tylko trochę. A kiedyś miałam takie bóle jak miałam anemię, że w ogóle nie byłam w stanie funkcjonować i tego dnia zostawałam w domu. Nie mając siły dojść do toalety modliłam się, żeby tylko ból przeszedł.Clausix lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon kciuki! To będzie ten cykl! Musi być !!!!
Mama8latka, może być za wcześnie, jedynie edno pogrubione jak na @, moje takie było 16dp, lekarz mówił, że to może być ciąża albo @, tylko bo becie było wiadomo, że ciąża, ale życzę Ci żeby Twój miał takie wypasione usg , że zobaczy, że to jednak endo po zagnieżdżeniu :*
Nadrabiam Was pomału, my dzisiaj rocznicę ślubu mamy
Clausix kciuki za wgryzającego się kropeczka!
MayMasza oby ten cień za chwilę stał się grubą kreseczką!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 11:16
Papillon, MayMasza, Mama8latka lubią tę wiadomość
-
dobra 1,5 h wiecej nie dalam rady trzymac siku ;p https://zapodaj.net/fe9bf9c32b7c5.jpg.html , to co myslicie ze mozemy sobie dzis odpuscic poczatek staran ? ;p
my z tych co seksy weekendowo, w tygodniu nam sie nie chce ;p wiec chyba nie ma co ?
dzis 11 dc, cykle 27-28 dniowe ostatnio.
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Mój mąż mówi, że on widzi kiedy dostanę okresu. Faktycznie mam nerwa, tzn jestem jakaś wtedy poddenerwowana.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Paulinaaa wrote:dobra 1,5 h wiecej nie dalam rady trzymac siku ;p https://zapodaj.net/fe9bf9c32b7c5.jpg.html , to co myslicie ze mozemy sobie dzis odpuscic poczatek staran ? ;p
my z tych co seksy weekendowo, w tygodniu nam sie nie chce ;p wiec chyba nie ma co ?
dzis 11 dc, cykle 27-28 dniowe ostatnio.
Myślę, że nic na siłę 11dc to można jeszcze odpuścić na luzie32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Papillon wrote:Clausix u Ciebie to akurat żaden spadek 😜😂
Wczoraj wieczorem miałam 37,6 więc myślałam, że rano znów będzie więcej, a tu psikus - wcale nie32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."