Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Ci Clausix
A czy to normalne, że to aż tak długo trwa? Ja się oczywiście w necie naczytałam, że może dojść do jakichś stanów zapalnych endometrium itp. Wiem, że net to najgorsze źródło wiedzy, jesli chodzi o zdrowie... ale tak się znowu zmartwiłam. Właściwie to wpadłam w czarną rozpacz. Może te dni wolne od pracy mi pozwolą ochłonąć i zacząc myśleć bardziej racjonalnie. Jutro znowu idziemy do lasu na długi marsz.
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Nins, ja byłam w trochę innej sytuacji, bo u mnie beta zdążyła urosnac do wartości 74tys przed zabiegiem, ale.. No właśnie, mialam zabieg no i mechanicznie mnie oczyszczono.
19 dnia po zabiegu miałam jeszcze betę 57. 25 dni po zabiegu test o czułości 25 wyszedł biały, bety nie ponawialam. Każdy organizm jest inny no i może Twój cały czas nie do końca sobie poradził.
Moj organizm bardzo szybko się ogarnął po zabiegu, bo cykl z łyżeczkowaniem trwał. 28 dni.. Ale lekarka mi mówiła, że jeżeli cykl będzie wydłużony to będzie normalne.. Czasami dziewczyny na kolejny okres czekają nawet 40-50 dni...
W pełni rozumiem Twój strach, ale wykorzystaj na maksa ten zaplanowany spacer. Przewietrz głowę 💓 Zobaczysz, że Twoje ciało sobie poradzi.
Uwierz w to. -
Dziękuję Bebetka
Dziś jest mi znowu tak strasznie ciężko... wiem, muszę się jakoś ogarnąć i uwierzyć, że będzie OK. Muszę uzbroić się w jeszcze więcej cierpliwości...
ehhh życie, jak ty potrafisz czasem kopnąć leżącego...Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
-
Hej dziewczyny przy sobocie 🥰🥰
Jak tam wam leci ? Jakieś plany na weekend ??
Ja mam dziś "cichy" dzień .... Mąż mnie wkur....swoim wczorajszym powrotem z pracy o 22 %% 😡😡 brak słów....
Ale za to poranna tempka poprawiła mi humor 🤗🤗 mam lekki kaszel i boli mnie gardło ale nie mam gorączki więc mam nadzieję że to tempka z czegoś innego 🥰🤩
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka, mężowi klapsa na dupsko, niech postanowi poprawę 🙂
Ja nadal walczę z katarem, tak więc kolejny dzień siedzenia w domu. Od zimnego powietrza na dworze boli mnie głowa, tak więc będę koczować.
Swoją drogą to ja dopiero jem śniadanie 🤦♀️ a jest prawie 10, więc meeega późno. Spałam prawie do 9, a później leżałam, bo nie mogłam się wygrzebać z wyrka.
Z dobrych wiadomości można powiedzieć, że jestem względnie spakowana do szpitala. Wczoraj zamknęłam walizkę, chociaż cały czas mam poczucie, że chyba o czymś nie pomyślałam. -
Bebetka a masz wytyczne ze szpitala co masz zabrać?? U nas na Facebooku szpital zamieścił całą listę dla mam co potrzebują i wtedy już można sprawdzić czy aby napewno wszystko spakowane 👍
Co do męża to nawet nie mam Ochoty podejmować rozmowy , ma tylko szczęście że już po owulacji 😂 bo jakby mi to zrobił w tym czasie to byłaby gruba awantura 😂
Ja też dopiero co zjadłam sniadanie, jeszcze w pidzamce chodzę ale zaraz się wezmę za ogarnianie i obiad .
W ogóle to spadł u mnie pierwszy śnieg.... 🥶 Nie lubieeeee bardzo... Tym bardziej że mam jeszcze letnie opony bo ktoś nie miał czasu się tym zająć 🙄👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka, lista listą, ale i tak parę dodatkowych rzeczy się przydaje, których na liście nie ma 🙄
Z listy mam wszystko, ale myślę o tym, co może mnie zaskoczyć. W ogóle to np nie ma na liście rogala do karmienia, a moja położna radzi,. Zeby zabrać. Owinęłam stretchem i muszę zrobić jeszcze z tej folii jakąś rączkę, żeby zamocować do walizki, bo za nic na świecie do środka nie wejdzie 🤦♀️
Termin już za równy miesiąc 🤯 -
Bebetka93 wrote:Mama8latka, mężowi klapsa na dupsko, niech postanowi poprawę 🙂
Lepiej nie, jeszcze mu się spodoba 😂
U mnie dziś trochę wyżej ale nadal lodowo, 36,29... Zbieram się i jadę do przyjaciółki, z miesiąc nie widziałam jej córeczki, pewnie mega urosła 😁33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Bebetka, młode mamy na you tube robią filmiki i opowiadają o rzeczach do szpitala, co sie przydało, co nie itp. Może Ci się coś nasunie albo zainspiruje? A w ogóle znasz taki profil na instagramie (i chyba YT też): zaufaj położnej? Moja kumpela, która ma dzieci bardzo poleca ten profil
Ja dziś jade do gina. Odpisała mi, że mogę przyjść dziś na 12:45. Pewnie znowu wybulę trochę kasy, ale prosiłam o konsultację. Może mnie to uspokoi. Chciałabym też by mi znowu dała Norprolac, bo czuję, że stres wjechał ostro i prolaktyna poszybowała w górę. WSZYSTKO mnie wkur... ale to tak, że jestem jak rozwścieczony rottweiler. Dziś u nas też była awantura. Mój facet poszedł na zakupy (a chodzi raz na ruski rok). Miał na liście chleb, mięso, kabanosy i ryby. Oddzwonił, że on to nie będzie stał bo za długa ta kolejka. W tym momencie trafił mnie grom z jasnego nieba i dostał takie zjebki.... Ja zakupy robie non stop i w dodatku tylko ja gotuję u nas w domu i sprzątam (bo on jak już sie pofatyguje to nie bardzo efektów widać). Ohhhhh jeszcze mnie trzyma ten wk..rw. Mam faceta zmęczonego spaniem i ogladaniem TV. ...Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
-
Mama8latka no ta Twoja tempka to bardzo obiecująco wygląda 🥰
Nins facetom od czasu do czasu należy się porządny opr.. 🤓 a ten Norprolac jest na obniżenie prolaktyny? Pytam bo też mam podwyższony poziom ale bromergon który biorę ma początkowo skutki uboczne i szukam czegoś innego 🤔👩💼 30 lat
10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
🧔 36 lat
Wszystko ok
🍀02/2022 START IVF
17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
10dpt - beta 486
14dpt - beta 3286
01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️
🍀04/2024 START II IVF
17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
10dpt - beta 130
12dpt - beta 284
30.04.2025 19:00 Aleksander 56cm 3300g❤️
-
Nins, ja różne filmiki na youtube nam pooglądane. Niby wszystko mam, ale jakoś tak z tyłu głowy mam, że może jeszcze coś..? A nie chce też brać za dużo, bo walizka swoje waży. Mam większą, ale z taką mogę mieć problem się ulokować. Mam średnią walizkę i kuferek. Jeszcze wezmę jakiegoś banana czy wodę w plecak, może słuchawki.
Nins, co do faceta.... Też jestem zdania, że od czasu do czasu każdemu przyda się opier... Chociaż mój pod kątem zakupów to jest kochany, bo co bym mu nie kazała kupić to mi kupi. Coś tam też umie ugotować, chociaż i tak zazwyczaj patrzy na mnie. No ale za to ma dwie lewe do typowo męskich rzeczy.... Nie naprawi mi kranu, czy nie ogarnie sam remontu w chacie... No cóż, każda z nas ma faceta jakiego ma no i jakoś musimy z nimi żyć 🙂 W sumie nikt nie jest idealny.. Ale najgorzej, jak jedna strona tylko chce brać nie dając nic od siebie😬
Clausix, może źle napisałam. Klaps faktycznie mógłby być zachęcający. Wpierd... porządny by się przydał 😅
Ja z moim nie mam takich problemów. W ogóle gdyby wszyscy pili tak jak my, to te koncerny alkoholowe by splajtowały 🤷♀️ Raz wypiliśmy całe wino (co prawda bardzo szybko, bo było bardzo niesmaczne i zależało nam tylko na tym, żeby poczuć ten alkohol) to oboje mieliśmy szuru buru w głowie 🤦♀️ -
Clausix ale wygląda na to że chyba była owu co ??? 🤔🤔 Jutro będzie wyżej i wyżej 🥰🥰
Nins no tak jest jak faceci maja zrobić coś czego nigdy nie robią bo zawsze my kobiety to robimy ... Ja wolę mojego nie wysyłać bo jak mu powiem "kup ser żółty" no to nakupi i w plastrach i w kawałku i topiony itd bo powie że nie wiedział który 🙄
Daj znać co po wizycie .... Kurcze że też ci się to tak zatrzymało wszystko....
Bebetka żebyś się zapakowała do auta z tymi tobołami wszystkimi 😂
Fajnie że masz takiego chłopa niepijącego.... Mój to tak piwko po pracy zawsze ale wczoraj to przegial... Spalam se ze synkiem 🥰 i dzisiaj też zamierzam i jak będzie trzeba to cały tydzień będę z nim spać aż usłyszę przeprosiny... Bo on oczywiście wstał i jak gdyby nigdy nic się nie wydarzyło 😳 ...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Dziewczyny, wróciłam do gina. To była super decyzja i jestem wdzięczna, że mnie tak z dnia na dzień przyjęła. Swoją drogą ta kobieta jest w pracy chyba non stop. Zrobiła USG, endo około 1 cm, mięśniak jak był tak jest, około 12 mm. Będę mieć raczej jednak to łyżeczkowanie, bo coś organizm sobie nie radzi. I co mnie ucieszyło (jesli można w ogóle w tej sytuacji mówić o cieszeniu się... ehhh), to to, że jednocześnie z tym łyżeczkowaniem miałabym od razu mięśniaka usuwanego i już byłby z głowy ten problem. Powidziała, że "ładnie wystaje" i jest mały więc nie powinien sprawiać problemów, ale że na żywo może zawsze coś wyniknąć, więc żebym się nastawiła, że może być ścinany kilka razy (czyli zabieg może trzeba będzie powtórzyć). Ona zawsze stara się być neutralna i obiektywna, co w niej bardzo cenię. Nigdy nie straszy, ale też nie opowiada bajek. Zawsze czuję spokój jak wychodzę od niej z gabinetu. Dostałam już skierowanie do szpitala. To jest prywatny szpital, gdzie ona pracuje, ale mają umowę na NFZ, więc zabieg bezpłatny (uff). Mam zadzwonic w środę i zapytać czy udało się znaleźć termin. Będzie się starać, żeby wszystko było jeszcze przed świętami, ale obiecać tego nie mogła. Zabieg będzie wykonywał inny lekarz, który w histeroskopii się specjalizuje. Trzymajcie proszę kciuki, by się udało jak najszybciej 🙏🙏🙏 i żeby ten mięśniak się łatwo usunął. Mam nadzieję, że chociaż on zachowa się jak należy i wyprowadzi się od razu i bez perypetii.
No a teraz pora na ironię losu... Wyobraźcie sobie, że w tym całym okropnym czasie poronienia, które nie chcę się zakończyć, krwawieniach i plamieniach ... miałam parę dni temu samoistną owulację!!! I to z którego??? Z lewego oczywiście! Prawy mam jakby uśpiony, i jeśli miałam owulki to tylko z lewego, ale też często się wchłaniały pęcherzyki i dupa była blada. Moja stracona ciaża była z prawego po stymulacji. Ale to i tak daje mi nadzieję, uważam, że tej naturalnej owulacji pomógł bardzo Norprolac i Glucophage (bo prolaktynę i insulinę miałam podwyższoną a to właśnie może hamować owulki; były cykle gdzie prolaktyna była przekroczona nawet prawie 2 razy!!! choć przed samym badaniem się zawsze denerwowałam więc to na pewno trochę zaburzało wynik).
Już widzę, że się rozpisałam za bardzo, przepraszam
Clasiia, tak Norprolac jest na obniżenie prolaktyny, nie miałam po nim żadnych skutków ubocznych (takich jakie bym czuła; choć każdy lek na coś pomaga a na coś szkodzi na pewno). Bromergonu nie brałam nigdy. A ten obnizył mi prolaktynę już po chyba 2-3 tygodniach. Ja ogólnie nie radzę sobie ze stresem, praca przysparza mi go dużo i czułam sie od dawna źle, bardzo źle. PMS to było apogeum jakieś. A po tym leku... nastał zen, serio. Ale ostrzegam, że on jest dość drogi. Ja brałam pół tableki na wieczór więc mi starczyło na dłużej opakowanie.
Clasiia, Bebetka, no mojemu facetowi należy się kleczenie na grochu przez co najmniiej 3 godziny! Przeprosił kilka razy, ale co z tego, jak już mnie zdąrzył od nowa wkurzyć? heh Dziad. Czasem potrafi być bardzo egoistyczny. Pomaga mi z różnymi rzeczami, jak go poproszę. Chyba chciałabym czasem, by tak sam z siebie więcej robił...
Dobra już kończę, bo epopeję stworzyłam.
Miłej soboty Dziewczyny!
Bebetka93 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
-
Nins, polubiłam za owulację i za to, że wizyta u lekarki Cię uspokoiła. Jak trzeba to trzeba.
Ale może to jest jednak dobry znak, że coś zaskoczyło. Może coś drgnęło i następna ciąża będzie już szczęśliwa 💓 Czasami zdarza się błąd genetyczny, który nie pozwala na rozwój dzidziusia, tak jak prawdopodobnie było w moim przypadku.
Trzymam kciuki, aby udało się szybko ustalić termin ✊💓
Mama8latka, najgorzej, kiedy facet nie rozumie powagi sytuacji 🤦♀️ Mój czasami też tak ma i najpierw muszę się na niego powydzierać, żeby się zastanowił nad sytuacją i właśnie przeprosił.. Chociaż czasami cichy dzień też pomaga 😉Nins lubi tę wiadomość
-
Mama8latka, moje tobolki nie są jakieś ogromne właśnie.. Średnia walizka, do tego kuferek mały montowany na rączkę walizki. No i pewnie wezmę Plecaczek, w który włożę dokumenty no i to co jeszcze mi się zmieści. No i ten rogal jest taki kłopotliwy właśnie. No dużo dziewczyn uważa, że im się nie przydał, ale gdyby miał jednak się przydać to lepiej zabrać chyba..
-
U mnie dziś rano ryk i spazmy, bo pierwszy dzień cyklu
Czułam, ze okres się zbliża, ale i tak smutek😭 Mąż na wyjeździe, a ma straszna ochotę się w niego wtulić.
Ogarnelam się, bo płacz nic nie zmieni, poszłam na siłownię, żeby wypocić smutki.
Napisałam do lekarza, żeby wyznaczał termin na drożność, nie ma na co czekać. I mam w związku z tym pytanie do Was. Jeśli wejście do jajowodów będą w złym stanie, „zapchane” lub zabliźniona, to lekarz podczas badania ma możliwość coś zadziałać? Co pare dni czuję takie ciągniecie jak przed owulacją w boku, w którym był usuwany polip, mam nadzieję, ze nic tam się nie dzieje.
Bebetka, to niesamowite, ze już niedługo Dzidziuś będzie z Wami 🤩 tak szybko to minęło, z pozycji obserwatora
Mama, może mąż przyleci z kwiatami i rozgrzeje Cie w ten zimny dzień 😁
Clausix, masz juz wyznaczony termin na badanie?
Achna, czy już przyzwyczailas się do nowych wieści? 😍
Nins, cieszę się, ze wizyta u gina Cię uspokoiła. Wszystko pójdzie do przodu👍
Pozdrowienia dla Was wszystkich
Bebetka93 lubi tę wiadomość
35 lat
Starania 09/2020
30.09.2021- histeroskopia, usunięcie polipa
Dwurożna macicy 😞 wykluczone
Niedoczynnosc tarczycy- hormony uregulowane
11.12.2021- niedrożne jajowody -
Bebetka93 wrote:Mama8latka, moje tobolki nie są jakieś ogromne właśnie.. Średnia walizka, do tego kuferek mały montowany na rączkę walizki. No i pewnie wezmę Plecaczek, w który włożę dokumenty no i to co jeszcze mi się zmieści. No i ten rogal jest taki kłopotliwy właśnie. No dużo dziewczyn uważa, że im się nie przydał, ale gdyby miał jednak się przydać to lepiej zabrać chyba..
Ja miałam Rogala na wyposażeniu szpitala więc swojego nie brałam. I był bardzo ale to bardzo pomocny04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna, no właśnie zdania są podzielne co do rogala, więc wolę go zabrać. Niby na liście że szpitala nie ma rogala, ale położna z mojego szpitala mówiła, żeby lepiej mieć swój.
Izaja, nie tylko z pozycji obserwatora tuo szybko minęło. Ja sama nie wiem kiedy to przeleciało 🤯 -
Dzięki Bebetka 💓 a co do tobołków, to.. ja też jestem zdania, że lepiej żebyś wzięła coś i nie skorzystała niż na odwrót. Jeść nie woła, może leżeć
Izaja, przytulam 💓, zobaczysz, za kilka dni będzie lepiej, samopoczucie podbijają Ci teraz homrony. Co do badania drożności jajowodów, ja chyba słyszałam, że lekarz może trochę udrożnić, choć nie wiem czy ten efekt jest na stałe, ale nie mam w tej kwestii doświadczenia. Wiem tylko, że są jakieś dwie metody tego badania, HSG z solą fizjologiczną czy płynem kontrastowym i HyCOSy z jakąś pianką. Dziewczyny, które się na tym bardziej znają, pewnie Ci coś więcej powiedzą.Izaja lubi tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
-
Dziewczyny, obiecąłam wam filmik prawdziwej owulacji uchwyconej na kamerze. Nie znalazłam tego filmiku, o którym mówiłam, ale jest inny. Co prawda mniej widać, ale też fajnie.
Wersja dłuższa: https://www.youtube.com/watch?v=iwcx2PPXNKE
Wersja krótsza: https://www.youtube.com/watch?v=wznf6ML2zMEBebetka93, Dominika96 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.